Osmaniye'de yaşayan Bilal Doğar (62), emekli olduktan sonra, dağlardan ve dere yataklarından topladığı kurumuş ağaç kök ve gövdelerini, herhangi bir çivi veya metal parça kullanmadan birer sanat eserine dönüştürüyor. Doğar, bu sanatı gelecek nesillere de aktarmak istediğini belirterek, hedefinin ise bir sergi açarak yaptığı eserleri geniş kesimlere göstermek olduğunu ifade etti.
#Bilal DoğarCumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da “Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası”nda açıklamalarda bulundu "Temmuz ayındaki ek bütçe ile deprem bölgesine 762 milyar lirayı ayırdık. 2024 yılında afet bölgesi için 1 trilyon liralık kaynak tahsis edeceğiz. OVP'de de önceliği deprem bölgesinin yaralarının sarılmasına verdik." diyen Erdoğan, "Depreme karşı en önemli araç kentsel dönüşüm. Deprem haritamızda belirli fay hatları var. Son dönemde bu haritalara göre sarsıntı yaşanmaması gereken pek çok yerde deprem oldu. 81 ili deprem bölgesi olarak görüp çalışmalarımızı sürdürmeliyiz." şeklinde konuştu. Deprem bölgesine yapılan yardımlara da değinen Cumhurbaşkanı, "Bugün itibariyle bölgede 186 bin konteynerden oluşan 341 konteyner kent kurduk. Artık çadır yok. Konteynerlerimizin 160 bine yakınına klima taktık. Yaptığımız kira yardımından 327 bin hanedeki 1 milyon 310 bin vatandaşımız yaralandı. 6 milyar 276 milyon lira kira yardımı ödemesi gerçekleştirdik. " ifadelerini kullandı.
#Deprem Gerçeği Ve Kentsel Dönüşüm ŞûrasıABB Meclisi’nin bu ayki son oturumunda EGO otobüslerinin sefer yapmadığı dış ilçeler konusu vardı. Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, komşu ilçeleri Beypazarı ve Ayaş’a EGO otobüsünün gittiğine dikkat çekti ve “EGO otobüsünün Güdül’e gelmesi lazım” dedi. Yalçın, sefer olmayan diğer ilçelere de otobüs verilmesini istedi.
#ABB MeclisiAK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Nallıhan Sarıçalı Dağı’nda yaşları 50 ila bin 100 arasındaki 50’ye yakın anıt ağacın Nallıhan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kesilmesine sert tepki gösterdi. Ceylan, “Bu manzara karşısında üzüntümüzden kahrolduk. Bu vahim hatanın sorumluları bu yaptıkları yanlışlığı görmelidir ve bütün orman teşkilatı bu yanlış uygulamadan ders almalıdır” dedi.
#Murat YILMAZKomşunun çiti, kurumuş çam ağacının yaprakları sizin bahçenizi kirletiyor, balkonunuza dökülüyor ya da borularınızı tıkıyorsa kestirebilir misiniz? Manzaranızı kapattığı için yan bahçedeki ya da sınırınızdaki ağaçları budatmanız ya da kökünden kestirmeniz mümkün mü? Bu suç olur mu? Böyle bir durumda hukuken ne yapılabilir? Zarar veren “taşkın” olarak tanımlanan ağaç ve bitkilere karşı izlenecek yolu İstanbul Barosu avukatlarından Mustafa Şeref Kısacık bakın nasıl anlattı: Önce komşunuzu nazikçe uyarın. Fayda etmiyorsa doğrudan dava açılabileceğiniz gibi noterden ihtar da çekebilirsiniz. Zararın giderilmesi için tazminat da talep edebilirsiniz.
#SiteMoringa ağacı, Himalaya eteklerinde bulunan Hindistan’ın Kuzey bölgesinde yetiştiriliyor. Son zamanlarda tüm dünyada bilinirliği artan bu ağaç türü, gittikçe yaygınlaşıyor. Malezya'da bu meyvenin tohumları kavrularak tüketiliyor. Moringa ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Orman haftası şiirleri ile öğrenciler, bu hafta önemli bir konuyu gündeme alacak. Her yıl 21-26 Mart tarihinde kutlanan Orman haftası, şiirleri ile merak edilmeye devam ediyor. Önemli günler ve haftalar arasında kabul edilen bu değer, ciğerlerimizi besleyen temiz havanın kaynaklarını korumak için büyük bir önem taşıyacak. İşte, çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Orman haftası şiirleri ve detaylı bilgiler
#Orman ŞiirleriNejat Ebcioğlu (74) emekliliğinde bahçe işlerine merak sardı. Editörlük ve çeviri yaptığı için araştırma yapmak ve birikimini kitaba dökmek onun için zor olmadı. Bitkiler konusunda üst üste kitaplar yayınladı. Bu yıl 9 ve 10’uncu kitaplarını çıkaran Ebcioğlu ihmalci, üşengeç bahçeciler için ipuçları, küresel ısınmaya uygun kuraklık bitkileri konusunda tavsiyeler verdi.