Kuru üzüm hoşafı, kısa sürece kolayca hazırlanan nefis bir içecek. Pilavın ya da makarnanın yanına da çok yakışıyor. Sofranızda ferahlatıcı bir şeylere yer vermek isterseniz, harika bir alternatif. Peki kuru üzüm hoşafı nasıl yapılır? Püf noktaları ile kuru üzüm hoşafı tarifi
#Üzüm Hoşafıİftar ve sahur sofraları hoşafsız olur mu? Hem sıvı hem de enerji ihtiyacımızı karşılayan bu geleneksel tat, aynı zamanda tatlı isteğimizi de bastırıyor. Hele bir de yanında pilav varsa kaşıklamaya doyum olmuyor. Yazarlarımız Sahrap Soysal ile beslenme ve diyet uzmanı Berrin Yiğit birbirinden leziz hoşaf tarifleri veriyor.
#Hoşaf TarifiRamazan ayının sıcak ve uzun günlere denk gelmesi iftar sofralarının da kimyasını değiştirdi. Ramazanla özdeşleşmiş hurma ve güllaç gibi alışıldık lezzetler sofralarda alışılmadık şekillerde yer almaya başladı. Hurmanın ve güllacın serinlemiş, hatta buz tutmuş halleri bu ramazanın yıldızı. İftar saatlerinde sıcakta çabuk bozulan hurma yerine buzlu hurma ve klasik güllaç yerine dondurmalı güllaçla serinlemek de mümkün.