Bu yıl altıncısı düzenlenecek İstanbul Hazır Giyim ve Moda Fuarı gün sayıyor. Fuarın 30 yıllık hikâyesi olduğunu belirten İHKİB Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan, 100 ülkeden katılım olacağını söyledi. Fuara 15 gün kala 2 bin kişinin otel rezervasyonu yaptırdığını belirten Paşahan, “Türkiye’deki büyük üreticiler bu fuarda. Daha önce gelmeyen alıcılar geliyor. Amerika’dan 70 şirket katılacak. İçlerinde cirosu 500 milyon doların üzerinde olan alıcılar var” diye konuştu.
#İHKİBİstanbul Sanayi Odası’nın her yıl yaptığı Türkiye’nin İkinci Büyük 500 Sanayi Kuruluşu-2023 araştırmasının sonuçlarına enflasyon, küresel resesyon ve 6 Şubat depremlerinin sonuçları damga vurdu. İkinci 500’deki şirketlerin üretimden satışları 2023’te yüzde 42.2 oranında artarak 988 milyar dolara yükseldi. Ancak önceki iki yıla göre düşük olan bu performans TÜFE’den arındırıldığında yüzde 13.7’lik gerilemeyi işaret etti.
#İstanbul Sanayi OdasıZiraat Bankası, Türkiye’nin en büyük sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisine imza attı. Banka, 423 milyon ABD Doları ve 779 milyon Euro olmak üzere toplam 1.3 milyar dolarlık sendikasyon kredisi temin ederek geçen yıl sağlanan krediyi yüzde 103 oranında yenilemiş oldu. Sürece 13 yeni banka katıldı.
#Ziraat BankasıHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Depremin hemen ertesinde AFAD’a 100 milyar lira tahsis ettik ve şu ana kadar da yaklaşık 40 milyar lira nakit aktarımı yaptık. DASK kapsamında bugüne kadar toplam 11,5 milyar lira hasar ödemesi gerçekleştirdik.” dedi.
#Nureddin NebatiHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye ekonomi modeliyle birlikte yaşanan ekonomik gelişmeleri sıraladı. Bakan Nebati "Türkiye Ekonomi Modeli, küresel ezberlerin bozulduğu bir süreçte, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, ülkemizin yine ezberleri bozarak ve miadı dolmuş acı ilaçları bir kenara koyarak, Türkiye Yüzyılı vizyonumuza doğru çizdiği kendi rotasıdır" dedi.
#Nureddin NebatiGeçen yıl 24 Şubat’ta Putin’in ‘özel bir operasyon’ kararı alarak duyurduğu Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde ikinci yıla girildi. Bir yıl içinde ekonomik anlamda atılan pek çok adımla Rusya bugün, dünyanın en çok yaptırım uygulanan ülkesi konumunda. Rusya’nın eski devlet başkanı Medvedev’in bir dönem danışmanı da olan Ekonomist Sergei Guriev ilk yılın ardından yaptığı değerlendirmede, “Putin’in kararları sadece Ukrayna ve Rusya’yı etkilemedi. Yaptırımların hem Rusya’ya hem de diğer ülkelere etkisi 2023 yılında görülecek” diye konuştu.
#RusyaÇelik sektörü, 2022'yi ihracatta miktar bazında yüzde 17,7 azalışla 19,6 milyon ton, değerde ise yüzde 5,3 düşüşle 21,1 milyar dolar ile kapattı. Sektör bu yılın ikinci yarısından ümitli. Enflasyondaki gerileme öngörüsü, küresel çelik talebindeki beklenen artış, enerji ve enerji verimliliği yatırımları gibi etmenlerle 2023 yılının ikinci yarısı itibariyle küresel çelik sektöründe toparlanmanın başlaması, bu durumun Türk çelik sektörünün ihracatını da 2022 yılına kıyasla olumlu yönde etkilemesini bekleniyor.
#ÇelikHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde, "2022 Yılı Değerlendirmesi 2023 Yılı Hedefleri Programı"nda konuştu. Bakan Nebati "Yüksek büyüme performansımızın etkisiyle 2022 yılında kişi başına gelirimiz 10 bin dolar seviyesini aşacağını öngörüyoruz. Ki bu, Orta Vadeli Program tahmininizin de zerindedir. 2023 yılında da kişi başına gelirimiz inşallah daha da yükselerek 12 bin doların üzerine çıkacaktır" dedi. Bakan Nebati ayrıca "Yılsonu tüketici enflasyonu OVP’de hedeflediğimiz rakamın da altında gerçekleşerek yüzde 64,3 oldu. 2023 yılında enflasyondaki düşüş devam edecektir" sözlerini söyledi.
#Nureddin NebatiTicaret Bakanı Mehmet Muş, TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığının 2023 Yılı Bütçe sunumunu yaptı. Bakan Muş, fiyat artışlarına ilişkin yaptığı konuşmada, şubat ayında patlak veren Rusya-Ukrayna savaşının, özellikle enerji ve gıda sektörü kaynaklı olarak söz konusu fiyat artışlarını körüklediğini söyledi.
#Ticaret BakanlığıYatırımcılar, oldukça hareketli bir yılı geride bırakmaya hazırlanırken, şimdi gözler 2023 yılının olası kritik gündem maddelerinde ve senaryolarında… Peki, nasıl bir yıl geçirdik? Yeni yılda en çok neleri konuşacağız? 2023’te hangi yatırım aracı yıldız olabilir? Birbirinden değerli 10 uzmana sorduk… İşte o önemli öngörüler…
#2023Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Finansal bağımsızlığımız, güçlü, sürdürülebilir ve kapsayıcı ekonomik büyüme için attığımız tüm adımlarda bizlere destek olan vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Refah seviyemizi yükseltmek için atacağımız daha çok adım var" değerlendirmesinde bulundu.
#Nureddin NebatiHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı değerlendirmede, "Finansal bağımsızlığımız, güçlü, sürdürülebilir ve kapsayıcı ekonomik büyüme için attığımız tüm adımlarda bizlere destek olan vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Refah seviyemizi yükseltmek için atacağımız daha çok adım var" dedi.
#Bakan NebatiHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Karadeniz'deki doğal gazın 2023 yılında vanalarının açılarak sisteme dahil edileceğini söyledi. Bakan Nebati, küresel ekonomilerin resesyon içinde olduğu dönemde Türkiye ekonomisinin büyüme kaydettiğini ifade etti.
#Nureddin NebatiHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Karadeniz'deki doğal gazın 2023 yılında vanalarının açılarak sisteme dahil edileceğini söyledi. Bakan Nebati, küresel ekonomilerin resesyon içinde olduğu dönemde Türkiye ekonomisinin büyüme kaydettiğini ifade etti.
#Nureddin NebatiOns gümüş fiyatları, yılın ilk 10 ayı içerisinde 17 dolar ile 26 dolar arasında dalgalı bir seyir izlerken; gram gümüş fiyatları ise, yatırımcısına kazandırdı. Peki, gümüş fiyatlarında neler oluyor? Yılı nasıl tamamlayabilir? Yükseliş bekleniyor mu? Stratejist Yusuf Kavak ve Trive Yatırım Araştırma Müdürü Emre Çayırlı tüm gelişmeleri ve olası senaryoları hurriyet.com.tr’ye değerlendirdi.
#Gümüş FiyatlarıCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Oktay "Karadeniz'deki doğal gazı 2023 yılının ilk günlerinde vatandaşların evlerinde kullanıma sunacağız." dedi.
#Fuat OktaySarı zemin üzerine yuvarlak bir çizgi, ortasında iki nokta bir de eğri. Dünyanın neresine giderseniz gidin karşınıza çıkabilen o basit gülen yüzün aslında milyonlarca dolarlık bir şirketin malı olduğunu biliyor muydunuz? Peki ama herkesin çizebileceği kadar basit görünen bu görsel, nasıl bu kadar değerlendi? İşte hiç solmayan o gülen yüzün hikâyesi...
#Smiley Şirketi