kurbanbayrami2020 haberleri sayfasında kurbanbayrami2020 hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 85 kurbanbayrami2020 haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bayramlar beslenme rutinimizin dışına çıktığımız, hatta bazen aşırıya kaçtığımız günlere dönüşebiliyor. Kurban Bayramı’nda da farkında olmadan yaptığımız aşırı et ve tatlı tüketimi kilo alımına veya bazı sağlık problemlerine yol açabilir. Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Fitoterapi Uzmanı Uzm. Diyetisyen Serpil Uzunok Doğan, bayramı kilo almadan atlatmanın yollarını anlatıyor.
#Kurban BayramıHer Kurban Bayramı'nda kurban etinin nasıl muhafaza edileceği, nasıl tüketilmesi gerektiği merak edilen konular arasında. Özellikle bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle daha dikkatli olunması gerektiğine değinen Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral önemli uyarılarda bulundu.
#Kurbanbayrami2020Bayram boyunca kırmızı et tüketiminde sıklık ve porsiyon miktarındaki artış kalp hastaları, diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastaları için risk oluşturur. Bu nedenle porsiyon miktarında aşırıya kaçılmaması gerektiğinin altını çizen Uzman Diyetisyen Hilal Konak, Kurban Bayramı’na özel beslenme tavsiyelerinde bulundu.
#Kurbanbayrami2020Kurban Bayramı’nda etleri pişirmeden önce bekletmeli miyiz? Eti en sağlıklı şekilde nasıl pişirebiliriz? Bayramda yemeği fazla kaçıranlar, bu durumu nasıl telafi edebilir? Bayram sonrasında herhangi bir detoks yapılabilir mi? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, konuyla ilgili önerilerini paylaştı.
#Kurbanbayrami2020Siber güvenlik uzmanları, bayram döneminde bilgisayar, tablet ve telefon kullanıcılarının siber dolandırıcıların hedefi olmaması için önerilerde bulundu. “Siber suçlular kendilerine uygun kurban bulma peşinde“ diyen uzmanlar, özel bayram mesajları, imkansız teklifler ve online bağış yapılacak siteler konusunda uyanık olmaya çağırdı.
#Kurbanbayrami2020Eti doğru şekilde pişirmek oldukça zordur. Kurban Bayramı yaklaştıkça en çok merak edilenlerden biri ise etin nasıl yumuşacık lokum gibi pişirileceğidir. Bunun için pek çok etkili yöntem var. İşte yumuşacık et pişirmenin püf noktaları…
#Kurbanbayrami2020Kurban Bayramı için özenle hazırlanmış sofralarda bazen et tüketiminde aşırıya kaçabiliyoruz. Bu durum sindirim ve hazımsızlık gibi problemleri beraberinde getiriyor. Peki, tüm bunları yaşamamak için nelere dikkat etmeliyiz? Diyetisyen Şeyma Yılmaz, bayramı sağlıklı geçirmek için dikkat etmemiz gerekenlerden bahsetti.
#EmbedpodKurban Bayramı geldi çattı. Bayram sabahını mis gibi kokularla karşılayabilir, sevdiklerinizle muhteşem bir kahvaltı yapabilirsiniz. Hala kahvaltı için neler yapacağınızı düşünüyorsanız, özel kahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarını sizler için derledik. Size de hazırlayıp afiyetle yemesi kaldı. İşte bayram kahvaltılarına renk katacak enfes lezzetler…
#Kurbanbayrami2020Kurban bayramında özellikle artan et tüketimi ve her gün yenen tatlılar, kilo almanın yanı sıra sağlığımızı da olumsuz etkiliyor. Bu dönemde şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide, diyabet (şeker) hastalığı olan kişilerin beslenmelerine daha fazla dikkat etmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Esra Örün İncekara bayramda et tüketimiyle ilgili önemli uyarılarda bulundu.
#Kurbanbayrami2020Kurban Bayramı’nın yaklaştığı şu günlerde anne adayları, nasıl beslenmeleri gerektiğini, nelere dikkat etmeleri gerektiğini, ne yemesi, ne yememesi gerektiğini merak ediyor. Kırmızı et ve tatlı tüketiminin arttığı Kurban Bayramı’nda hamilelerin yapacağı beslenme hataları, bebeğin sağlığı açısından da olumsuzluğa neden olabiliyor.
#HamileEskişehir’de yaklaşık 20 yıldır baharatçı olarak çalışan Tuncay Tezcan, Kurban Bayramı’ndan önce baharat sektöründe yaşanan hareketliliği anlattı. Lezzetli et için uyarılarda da bulunan Tezcan, baharat satın alırken, bilinen ve güvenilen yerden, aroması iyi olan ve ürünün bekleyiş süresine dikkat edilerek alınması gerektiği belirtti.
#Kurban EtiHayatın normale dönmeye başlaması ve yaz sezonunun gelmesi ile birlikte havuz, deniz ve plajlarda yoğunluk arttı. Kurban Bayramı dolayısıyla tatil yörelerine seyahatlerin olacağını öngören uzmanlar, plajlardaki şezlong aralarında 1.5 – 2 metre mesafe bırakılmasını tavsiye ediyor. Uzmanlara göre, özellikle havuzlarda enfeksiyon riskinin yüksek olması nedeniyle bone kullanılması, giriş ve çıkışlarda mutlaka duş alınması gerekiyor.
#Kurbanbayrami2020Kurban Bayramı’nda etleri pişirmeden önce bekletmeli miyiz? Eti en sağlıklı şekilde nasıl pişirebiliriz? Bayramda yemeği fazla kaçıranlar, bu durumu nasıl telafi edebilir? Bayram sonrasında herhangi bir detoks yapılabilir mi? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, açıkladı.
#Kurban EtiKurban Bayramı’na sayılı günler kala, kurban etiyle ilgili uzmanlardan açıklamalar geliyor. Prof. Dr. Osman Sağdıç, "Etin mutlaka soğuk zinciri bozmadan kesilmesi, taşınması, parçalanması ve saklanması gerekmektedir. Naylon torbalarla gelen etlerin hemen açık bir kaba boşaltılarak serin yerde bir süre dinlendirilmesi yerinde olacaktır. Kurban kesildikten sonra, etin kalitesi, dayanıklılığı ve lezzeti için ortalama 24 saat soğuk hava deposu veya buzdolabında sıfır derece civarında bekletilmesi gerekmektedir. Yani insanlar kurban etini tüketmek için 1 gün bekletsinler"
#Kurbanbayrami2020Bayramlar, tüm aile bireylerinin bir araya geldiği, büyük sofraların kurulduğu, birlik ve beraberlik duygularını kuvvetlendiren özel günler olarak aile tarihimizde de önemli yer tutuyor. Kurban Bayramı’nda da et ve et yemekleri tüketimi oldukça fazla oluyor. Kurban etinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş önemli uyarılar ve önerilerde bulunuyor.
#Kurban EtiKurban Bayramı’nda kızartma, tatlı, hamur işinin yanında sindirimi zor olan et tüketimi de artıyor. Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertliğin hem pişirme sırasında hem de sindirimde zorluk yaratacağını söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Binnur Şimşek “Özellikle mide ve bağırsak hastalığı olan kişiler kurban etlerini hemen tüketmemeli, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, tercihen haşlama yöntemi ile pişirerek tüketmelidir. Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğundan kalp-damar hastalığı, diyabet, hipertansiyonu olan kişiler de Kurban Bayramı’nda, yağsız ya da az yağlı etleri tercih etmelidir. Kısıtlı miktarlarda et tüketmeli, aşırıya kaçmamalıdır” diyor. Prof. Dr. Binnur Şimşek bayramı rahat geçirmenin püf noktalarını anlattı.
#Kurban BayramıBayramlar beslenme rutinimizin dışına çıktığımız, hatta bazen aşırıya kaçtığımız günlere dönüşebiliyor. Kurban Bayramı’nda da farkında olmadan yaptığımız aşırı et ve tatlı tüketimi kilo alımına veya bazı sağlık problemlerine yol açabilir. Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Fitoterapi Uzmanı Uzm. Diyetisyen Serpil Uzunok Doğan, bayramı kilo almadan atlatmanın yollarını anlatıyor.
#Kurban BayramıHer Kurban Bayramı'nda kurban etinin nasıl muhafaza edileceği, nasıl tüketilmesi gerektiği merak edilen konular arasında. Özellikle bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle daha dikkatli olunması gerektiğine değinen Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral önemli uyarılarda bulundu.
#Kurbanbayrami2020Bayram boyunca kırmızı et tüketiminde sıklık ve porsiyon miktarındaki artış kalp hastaları, diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastaları için risk oluşturur. Bu nedenle porsiyon miktarında aşırıya kaçılmaması gerektiğinin altını çizen Uzman Diyetisyen Hilal Konak, Kurban Bayramı’na özel beslenme tavsiyelerinde bulundu.
#Kurbanbayrami2020Kurban Bayramı’nda etleri pişirmeden önce bekletmeli miyiz? Eti en sağlıklı şekilde nasıl pişirebiliriz? Bayramda yemeği fazla kaçıranlar, bu durumu nasıl telafi edebilir? Bayram sonrasında herhangi bir detoks yapılabilir mi? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, konuyla ilgili önerilerini paylaştı.
#Kurbanbayrami2020Siber güvenlik uzmanları, bayram döneminde bilgisayar, tablet ve telefon kullanıcılarının siber dolandırıcıların hedefi olmaması için önerilerde bulundu. “Siber suçlular kendilerine uygun kurban bulma peşinde“ diyen uzmanlar, özel bayram mesajları, imkansız teklifler ve online bağış yapılacak siteler konusunda uyanık olmaya çağırdı.
#Kurbanbayrami2020Eti doğru şekilde pişirmek oldukça zordur. Kurban Bayramı yaklaştıkça en çok merak edilenlerden biri ise etin nasıl yumuşacık lokum gibi pişirileceğidir. Bunun için pek çok etkili yöntem var. İşte yumuşacık et pişirmenin püf noktaları…
#Kurbanbayrami2020Kurban Bayramı için özenle hazırlanmış sofralarda bazen et tüketiminde aşırıya kaçabiliyoruz. Bu durum sindirim ve hazımsızlık gibi problemleri beraberinde getiriyor. Peki, tüm bunları yaşamamak için nelere dikkat etmeliyiz? Diyetisyen Şeyma Yılmaz, bayramı sağlıklı geçirmek için dikkat etmemiz gerekenlerden bahsetti.
#EmbedpodKurban Bayramı geldi çattı. Bayram sabahını mis gibi kokularla karşılayabilir, sevdiklerinizle muhteşem bir kahvaltı yapabilirsiniz. Hala kahvaltı için neler yapacağınızı düşünüyorsanız, özel kahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarını sizler için derledik. Size de hazırlayıp afiyetle yemesi kaldı. İşte bayram kahvaltılarına renk katacak enfes lezzetler…
#Kurbanbayrami2020Kurban bayramında özellikle artan et tüketimi ve her gün yenen tatlılar, kilo almanın yanı sıra sağlığımızı da olumsuz etkiliyor. Bu dönemde şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide, diyabet (şeker) hastalığı olan kişilerin beslenmelerine daha fazla dikkat etmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Esra Örün İncekara bayramda et tüketimiyle ilgili önemli uyarılarda bulundu.
#Kurbanbayrami2020Kurban Bayramı’nın yaklaştığı şu günlerde anne adayları, nasıl beslenmeleri gerektiğini, nelere dikkat etmeleri gerektiğini, ne yemesi, ne yememesi gerektiğini merak ediyor. Kırmızı et ve tatlı tüketiminin arttığı Kurban Bayramı’nda hamilelerin yapacağı beslenme hataları, bebeğin sağlığı açısından da olumsuzluğa neden olabiliyor.
#HamileEskişehir’de yaklaşık 20 yıldır baharatçı olarak çalışan Tuncay Tezcan, Kurban Bayramı’ndan önce baharat sektöründe yaşanan hareketliliği anlattı. Lezzetli et için uyarılarda da bulunan Tezcan, baharat satın alırken, bilinen ve güvenilen yerden, aroması iyi olan ve ürünün bekleyiş süresine dikkat edilerek alınması gerektiği belirtti.
#Kurban EtiHayatın normale dönmeye başlaması ve yaz sezonunun gelmesi ile birlikte havuz, deniz ve plajlarda yoğunluk arttı. Kurban Bayramı dolayısıyla tatil yörelerine seyahatlerin olacağını öngören uzmanlar, plajlardaki şezlong aralarında 1.5 – 2 metre mesafe bırakılmasını tavsiye ediyor. Uzmanlara göre, özellikle havuzlarda enfeksiyon riskinin yüksek olması nedeniyle bone kullanılması, giriş ve çıkışlarda mutlaka duş alınması gerekiyor.
#Kurbanbayrami2020Kurban Bayramı’nda etleri pişirmeden önce bekletmeli miyiz? Eti en sağlıklı şekilde nasıl pişirebiliriz? Bayramda yemeği fazla kaçıranlar, bu durumu nasıl telafi edebilir? Bayram sonrasında herhangi bir detoks yapılabilir mi? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, açıkladı.
#Kurban EtiKurban Bayramı’na sayılı günler kala, kurban etiyle ilgili uzmanlardan açıklamalar geliyor. Prof. Dr. Osman Sağdıç, "Etin mutlaka soğuk zinciri bozmadan kesilmesi, taşınması, parçalanması ve saklanması gerekmektedir. Naylon torbalarla gelen etlerin hemen açık bir kaba boşaltılarak serin yerde bir süre dinlendirilmesi yerinde olacaktır. Kurban kesildikten sonra, etin kalitesi, dayanıklılığı ve lezzeti için ortalama 24 saat soğuk hava deposu veya buzdolabında sıfır derece civarında bekletilmesi gerekmektedir. Yani insanlar kurban etini tüketmek için 1 gün bekletsinler"
#Kurbanbayrami2020Bayramlar, tüm aile bireylerinin bir araya geldiği, büyük sofraların kurulduğu, birlik ve beraberlik duygularını kuvvetlendiren özel günler olarak aile tarihimizde de önemli yer tutuyor. Kurban Bayramı’nda da et ve et yemekleri tüketimi oldukça fazla oluyor. Kurban etinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş önemli uyarılar ve önerilerde bulunuyor.
#Kurban EtiKurban Bayramı’nda kızartma, tatlı, hamur işinin yanında sindirimi zor olan et tüketimi de artıyor. Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertliğin hem pişirme sırasında hem de sindirimde zorluk yaratacağını söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Binnur Şimşek “Özellikle mide ve bağırsak hastalığı olan kişiler kurban etlerini hemen tüketmemeli, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, tercihen haşlama yöntemi ile pişirerek tüketmelidir. Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğundan kalp-damar hastalığı, diyabet, hipertansiyonu olan kişiler de Kurban Bayramı’nda, yağsız ya da az yağlı etleri tercih etmelidir. Kısıtlı miktarlarda et tüketmeli, aşırıya kaçmamalıdır” diyor. Prof. Dr. Binnur Şimşek bayramı rahat geçirmenin püf noktalarını anlattı.
#Kurban BayramıHeyecanla beklenilen Kurban Bayramı geldi çattı. Tüm ailenin birlikte olduğu bu keyifli sofralar için birbirinden lezzetli yemekler yapılacak. Aileniz ve dostlarınızla geçireceğiniz bu değerli vakit için ne yemek pişireceğinizi şimdiden düşünmeye başlamışsınızdır. İşte bayram sofralarını daha da lezzetli hale getirmenizi sağlayacak bol etli yemekler….
#Et YemeğiKurban Bayramı’nda et ve yağ tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Tutal, “Kısa sürede yoğun miktarda et ve yağ tüketimi, çarpıntı yaparak tansiyon ve kan şekerinde yükselmelere yol açabilir” dedi.
#Kurbanbayrami2020Kurban Bayramı’nda et ve yağ tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Tutal, “Kısa sürede yoğun miktarda et ve yağ tüketimi, çarpıntı yaparak tansiyon ve kan şekerinde yükselmelere yol açabilir” dedi.
#Kurbanbayrami2020Heyecanla beklenilen Kurban Bayramı geldi çattı. Tüm ailenin birlikte olduğu bu keyifli sofralar için birbirinden lezzetli yemekler yapılacak. Aileniz ve dostlarınızla geçireceğiniz bu değerli vakit için ne yemek pişireceğinizi şimdiden düşünmeye başlamışsınızdır. İşte bayram sofralarını daha da lezzetli hale getirmenizi sağlayacak bol etli yemekler….
#Et YemeğiBayramlar, tüm ailelerin ve sevdiklerin bir araya gelerek çeşitli ve büyük sofraların kurulduğu kültürel açıdan önemli günlerdir. Bayram ikramlarının yanı sıra kırmızı etin de yoğun olarak tüketildiği bir dönem olan kurban bayramında nasıl daha sağlıklı geçirebileceğinizi bilmemizde fayda var. Uzman Diyetisyen Mine Telek, bayramda sağlıklı beslenmenin yollarını anlatıyor.
#Kurban BayramıKurban Bayramı’nda orta yaş üstündekilere 2 gün arayla, kronik hastalığı olanlara ise 3 gün arayla et tüketmeleri önerisinde bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, “Et tükettiğimizde vücudumuza ciddi bir kalori alımı yapıyoruz. Bu nedenle bu kalorinin de fazlasının yağ olarak depolanmasının önüne geçmeliyiz. Günde 1 porsiyon et tükettiğimiz zaman ortalama 300-500 arasında kalori alıyoruz. Bu nedenle bunun karşılığında en az 2 saatlik bir egzersiz yapmamız gerekiyor” dedi.
#Kurbanbayrami2020Özel ve önemli günlerimizden olan bayramlarda günlük beslenme alışkanlıklarının genellikle dışına çıkılıyor. Tatlı ve çikolata tüketimi artarken, aşırı yemek yemek ayrıca çay, kahve ve gazlı içecek tüketimi de oldukça artabiliyor. Kurban bayramında beslenme önerilerini Diyetisyen Şeyma Yılmaz anlatıyor.
#Kurbanbayrami2020