Hayvanlar hakkında bilgi sahibi olmak onları daha iyi anlamak için son derece önemlidir. Hayvanların fiziki yapıları da onları anlamak ve yaşam alanları hakkında bilgi sahibi olmak için ipuçları verir. Biz de bu yüzden en çok dikkat çeken hayvanlardan biri olan kurbağanın omurgalı mı yoksa omurgasız mı olduğunu sizin için detaylı bir şekilde derledik.
#AraştırmaFauna terimi doğal yaşam için sıklıkla duyulan terimlerden biridir. Ancak çoğu kişi bu terimin ne anlama geldiğini bilmemektedir. Bu sebeple fauna teriminin anlamı ile alakalı araştırmalar yapılmaktadır. Fauna nedir? Fauna örnekleri ve bölgeleri hakkında bilgiler nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#Fauna Nedir?Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Cengiz Deval, balon balıklarının ‘altın zehirli kurbağa'dan sonra dünyadaki en zehirli ikinci omurgalı hayvan olarak kabul edildiğini söyledi. Prof. Dr. Deval, "Balon balıklarının gonad, karaciğer, bağırsak, kas dokuları ve bazen de derileri Tetrodotoksin (TTX) olarak tanımlanan nörotoksin içerir. Siyanürden 1200 kat daha zehirli olan tetrodotoksin insanlar için de ölümcüldür. Bir balon balığında 30 yetişkin insanı öldürmeye yetecek kadar toksin vardır ve bilinen bir panzehir de yoktur" dedi. Bir balon balığının kuyruğunu getirene 5 Türk Lirası destekleme ödemesi yapılacağı açıklanmıştı.
#Balon BalığıFiziksel ve biyolojik özellikleri gereği bazı hayvanlar kış mevsiminin büyük çoğunluğunu uykuda geçiriyor. Kış uykusuna yatan hayvan türlerini merak eden vatandaşlar ise, hangi hayvanların kış uykusuna yattığını ve bu hayvanların neden kış uykusuna yatma gereği duyduğunu araştırıyor. Peki, hayvanlar neden kış uykusuna yatar? Kış uykusuna yatan hayvanlar hangileridir?
#Kış Uykusuna Yatan HayvanlarBilimsel dergi Science Advances'da yayınlanan yeni bir araştırmaya göre hayvanlar öncesine nazaran 100 kere daha hızlı yok olmakta ve insanoğlu, soyu tükenecek olan canlılar listesinin başında geliyor. Bu altıncı kütlesel yok oluşun ana nedeni ise insanoğlunun dünya üzerindeki faaliyetleri...
#Küresel IsınmaYeryüzüne geç misafir olan insanoğlunun, modernleştikçe doğanın eski ev sahiplerini tüketmesinin yaratacağı sonuçları, bilim adamları bile kestiremiyor. Modern insanın yol açtığı tür katliamlarının, yakın jeolojik devirlerde gözlenen kayıplardan 400 kat daha hızlı olduğu ifade ediliyor.