kulak kiri haberleri sayfasında kulak kiri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 192 kulak kiri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yapılan araştırmalara göre kulaklıklar, uzun kullanımlarda büyük sorunlara yol açıyor. Özellikle kulaklıklarda biriken ‘kirler’ pek çok riskin ortaya çıkmasına neden oluyor. Peki bu tehlikeler neler? Sağlımız için kulaklık kullanımında nelere dikkat etmek gerekiyor? Mercek altına aldık.
#KulaklıkKulak cildinin kir olarak bilenen ancak her insanda olan salgıyı dışarı atıcı özelliği olduğunu söyleyen Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Bınar, “Kulak temizliği sırasında yapılan hatalar bu salgının kulak kanalı içinde birikmesine ve zamanla büyümesine sebep olabilir. Bu nedenle kulak temizliği sırasında kulak çubuğu, kulak çöpü veya kulağın içine girecek diğer aparatlar kesinlikle kullanılmamalıdır” dedi.
#Kulak ÇubuğuAni işitme kaybının çok kısa bir süre içerisinde birden bire ortaya çıkan ve genellikle tek kulakta görülen ciddi bir sağlık sorunu olduğunu dile getiren Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Onur Gündoğan, rahatsızlığın işitme azlığı, kulakta tıkanıklık hissi, dolgunluk, çınlama ya da uğultu gibi belirtilerle kendini gösterdiğini, bazı durumlarda baş dönmesinin de bu tabloya eşlik edebildiğini söyledi.
#1Ortamda ses yokken tiz bir ıslık duyabiliriz. Böyle durumlarda genelde “Kulağım çınladı, biri beni anıyor” der ve kafamızın içinden gelen hayali sesi anlamlandırmaya çalışırız. Bir hastalığın habercisi olması muhtemel kulak çınlamasını sorduğumuz uzmanlara göre kulağımıza fısıldanan tiroit, depresyon ya da kansızlık bile olabilir.
#TinnitusYapılan araştırmalara göre kulaklıklar, uzun kullanımlarda büyük sorunlara yol açıyor. Özellikle kulaklıklarda biriken ‘kirler’ pek çok riskin ortaya çıkmasına neden oluyor. Peki bu tehlikeler neler? Sağlımız için kulaklık kullanımında nelere dikkat etmek gerekiyor? Mercek altına aldık.
#KulaklıkGüçlü ekosistemiyle Türkiye’de 7’den 70’e geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşan Oppo, bu kez yeni bir kablosuz kulaklık modeliyle raflardaki yerini aldı. Kablosuz kulaklık arayanlar için ‘Premium’ seviyede bir çözüm olarak karşımıza çıkan Enco X2, kullanıcıların yoğun ilgi gösterdiği Enco X’in ardından gelen geliştirilmiş yeni modeli olarak dikkat çekiyor.
#Sponsorlu İçerikKişilerin yaşam standartlarını ciddi derecede etkileyen hastalıklar bulunmaktadır. Bu hastalıklar kişilerin gün içinde yapacakları pek çok şeyin aksamasına ya da yapılmamasına neden olmaktadır. İleri yaşlarda daha çok görülen bu sorunlardan biri de kulak çınlaması olarak ifade edilmektedir. Kulak çınlaması oldukça rahatsız edici bir hastalık olarak belirtilmektedir. Peki, Tinnitus nedir? Neden olur? Tinnitus (kulak çınlaması) nasıl geçer? İşte, Tinnitus hakkında bilinmesi gereken detaylar.
Boğaziçi Üniversitesi’nden sonra çalışmalarını önce Harvard Üniversitesi’nde (Boston/ABD) şimdilerde de Northwestern Üniversitesi’nde (Chicago/ABD) sürdüren, 2015 yılında da “International Innovation” dergisi tarafından “dünyanın en önemli buluş yapan 10 akademisyeninden biri” seçilen Dr. Hande Özdinler, merakla ve gururla izlediğim muhteşem ve mütavazı bir biliminsanı.
#AnneKulakta basınç hissi genelde kulaktaki östaki borusunun tıkanması veya düzgün bir şekilde çalışmayı bırakması sonucunda gelişmektedir. Bahsedilen basınç, kulakta tıkanıklık ya da dolgunluk hissine sebep olmaktadır. Östaki borusu disfonksiyonu kişiye büyük ölçüde rahatsızlık hissi vermektedir. Kulakta ortaya çıkan basınç hissi; çınlamaya ve net duymada sorunlara neden olmaktadır. Kulakta basınç hissi çoğunlukla alerjik reaksiyonlar ve burun tıkanması gibi durumlardan kaynaklanabilse de bu durum kimi zaman çeşitli hastalıkların sebebi olarak karşımıza çıkabilmektedir. Sizin için kulakta basıncın neden olduğunu, kulakta basıncın belirtilerini ve nasıl geçebileceğini derledik.
#Kulaktaki BasınçKulak akıntısı, genellikle kulak kiri pek çok kişi tarafından bilinen ve zaman zaman kişinin hayatını olumsuz yönde etkileyen faktörler arasında yer alır. Genel olarak kulak enfeksiyonları, akıntıya neden olabilir. Bu durum aslında dikkatli olunduğu zaman çok kolay bir şekilde engellenebilir. Kulak akıntısı neden olur sizler için derledik.
#Kulak AkıntısıHER yaş grubundan bireyde görülebilen dış kulak iltihabının önemli bir rahatsızlık olduğunu söyleyen Özel Sağlık Hastanesi KBB Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Uğur Elçi, hastalığın mutlaka uzman hekim tarafından tedavi edilmesi gerektiğini belirtti. Dış kulak iltihabına suyla daha fazla temas edilen yaz aylarında ve yüzücülerde daha sıklıkla rastlandığına dikkat çeken Op. Dr. Elçi, kulağının içerisine dokunan, ya da dış kulak yoluna bir şey sokup kaşıyan kişilerde çok daha sıklıkla görüldüğünü ifade etti. Hastalık hakkında bilgi veren Op. Dr. Uğur Elçi, şöyle devam etti:
#İzmirHalk dilinde kulak ağrısı olarak bilinen otalji, kulağın kendinden kaynaklı olabileceği gibi diğer organların hastalıklarında da görülebilen bir şikâyettir. Günlük yaşantıyı da olumsuz etkileyen geçmeyen, hatta genellikle sol kulak, diş, boyun ve baş ağrısı gibi durumları beraberinde getiren şiddetli kulak ağrısının neden olduğu ve nelerin iyi geldiği de merak ediliyor. Kulak ağrısı için evde kolaylıkla hazırlanabilecek kulak ağrısına iyi gelen formüllere de başvurulabilir. Siz de aynı şikayetlerden mustaripseniz, işte kulak ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer, neden olur? sorularının yanıtları ve kulak ağrısının belirtileriyle birlikte evde doğal yöntemlerle tedavisi...
#Kulak Ağrısına Ne İyi GelirGünümüzde her bir hastalığın farklı belirtileri olabilir. Buna göre kulak kaşıntısı gibi rahatsızlıklara da dikkat edilmesi gerekmektedir. Kulak Kaşıntısına ne iyi gelir ve nasıl geçer? Kulak Kaşıntısı nedenleri ve tedavisi nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Kulak Kaşıntısına Ne İyi Gelir Ve Nasıl Geçer?Kulak ağrısının bir çok nedeninin olacağını söyleyen Op. Dr. Özgül Gergin Tinay ‘En sık karşımıza çıkan sebep enfeksiyonlardır. Yetişkinlerde bu daha çok kendini dış kulak yolu enfeksiyonu şeklinde belirtirken çocuklarda orta kulak enfeksiyonları daha sık görülür’ dedi.
#Op. Dr. Özgül Gergin TinayHavaların soğumasıyla birlikte çocuklarda işitme kaybı sorunlarının artış gösterdiğine dikkat çeken uzmanlar, ailelere soğuk mevsimlerde çocuklarda yaşanan kulak ağrılarını önemseme çağrısında bulundu. Uzmanlar durumun farkına varılamaması durumunda, çocukların ilerleyen dönemlerde geçici işitme kayıpları ile karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.
#Kulak SağlığıKulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı, Op. Dr. Ahmet Kızılağaçlı, kulak kiri temizliğinin, kulak temizleme çubuğu şeklinde bilinen pamuklu çubuklar veya kulağın iç bölümüne sokulan başka yabancı cisimlerle yapılmaması gerektiğini ifade etti.
#KulakTıptaki adı tinnitus olan kulak çınlamasının, yaşam kalitesini olumsuz etkilediğinin altını çizen Kulak, Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Ertan Yıldırım, "Kulak çınlamasının basit ve iyi huylu nedenleri olabileceği gibi ciddi sorunların da işareti olabilir" dedi.
#Op. Dr. Ertan YıldırımYakıcı sıcaklar tüm hızıyla devam ederken, serinlemek için soluğu denizde ya da havuzda alanların keyfine gölge düşürebilecek bazı hastalıklar da kapıyı çalabiliyor. Sık görülen o hastalıklardan biri dış kulak yolu iltihabı! Tıbbi adıyla eksternal otit olarak tanımlanan dış kulak yolu iltihabı; yüzme sonrası kulağın nemli kalması ya da kulakta kalan suyun bakteri üremesine zemin hazırlayacak nemli bir ortam yaratması ile meydana geliyor ve bu nedenle “swimmer's ear” (yüzücünün kulağı) olarak da adlandırılıyor.
#Dış Kulak Yolu İltihabıDeniz ve havuz sonrası bir çoğumuzun kulağına su kaçmıştır. Bunu çıkarmak için türlü yöntemler uygulamışızdır. Bazen başarılı olup, bazen de kulağımız dolmuş ve ağrı yapmıştır. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr.Yavuz Selim Yıldırım deniz ve havuza gireceklerle ilgili uyarılarda bulundu.
#KulakYaz aylarında kulak burun boğaz bölgesinde görülen hastalıklarda artış görülebiliyor. Su içerisinde yapılan aktivitelerin, sıcak havanın ve klimaların dış kulak yolu enfeksiyonu, burun kanaması ve alerjik reaksiyonlara neden olabildiğini belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ziya Saltürk, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#SağlıkDış kulak yolu enfeksiyonlarının genellikle suyla temasın daha sık olduğu yaz mevsiminde görüldüğünü ifade eden Op. Dr. Ahmet Karaaslan, dış kulak yolunda yapılan temizliğin doğal süreci bozduğu için enfeksiyon kapma riskinin arttığını söyledi.
#Kulak SağlığıKulak çınlaması son yıllarda giderek artmaktadır, bunun nedenleri arasında; Elektronik cihazların giderek yaygın kullanılması ve vazgeçilmezimiz olması sürekli yanımızda taşımamız, cep telefonları, bilgisayarlar, Bluetooth kulaklıklar, modemler, Tv'ler, akıllı saatler, kumandalar gibi... bir çok elektronik alet sürekli yanımızda ve çevremizde yer alıyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#Kulak ÇınlamasıKulak kiri, kulak kanalını ve kulağı koruyan doğal madde olsa bile kimi zaman birikerek, duyma rahatsızlığına ve zorluğuna sebep olur. Kulak kiri, kulak içerisinden alınabilir ancak bunu yaparken kulakta yer alan hassas yerlere zarar vermemeye dikkat edilmelidir. Peki kulak nasıl temizlenir? Kulak temizleme işlemi ve kulak kiri temizliği nasıl yapılır?
#Kulak Nasıl Temizlenir?Gribal enfeksiyon, kulak enfeksiyonları ya da farklı nedenlerle ortaya çıkan kulak tıkanıklığı günlük yaşam kalitesini düşüren nitelikte bir problem. Kulaktaki dolgunluk hissi ile ortaya çıkan kulak tıkanıklığı sorunu, genellikle kış aylarında artan soğuk algınlığı ile beraber daha sık gözlemleniyor. Peki, kulak tıkanıklığı nasıl geçer? İşte, kulak tıkanıklığı için alternatif yöntemler ve merak edilenler.
#Kulak Tıkanıklığı Nasıl Geçer?Kulak cildinin kir olarak bilenen ancak her insanda olan salgıyı dışarı atıcı özelliği olduğunu söyleyen Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Bınar, “Kulak temizliği sırasında yapılan hatalar bu salgının kulak kanalı içinde birikmesine ve zamanla büyümesine sebep olabilir. Bu nedenle kulak temizliği sırasında kulak çubuğu, kulak çöpü veya kulağın içine girecek diğer aparatlar kesinlikle kullanılmamalıdır” dedi.
#Kulak ÇubuğuKulak cildinin kir olarak bilenen ancak her insanda olan salgıyı dışarı atıcı özelliği olduğunu söyleyen Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Bınar, “Kulak temizliği sırasında yapılan hatalar bu salgının kulak kanalı içinde birikmesine ve zamanla büyümesine sebep olabilir. Bu nedenle kulak temizliği sırasında kulak çubuğu, kulak çöpü veya kulağın içine girecek diğer aparatlar kesinlikle kullanılmamalıdır” dedi.
#Kulak Çubuğu KullanımıKulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Erol Selimoğlu, yüzerken kulak tıkacı kullanılması, kulak kiri olarak bilinen serümenin temizleme çubuklarıyla temizlenmemesi hatta kulak kanalının saç kurutma makinesi ile kurutulması gibi basit önlemlerle dış kulak yolu iltihaplanmalarından korunabildiğini ifade etti.
#Kulak