Küflü peynir içerdiği mineral ve vitaminler sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Kemik ve diş sağlığı için de küflü peynir tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Kullanım alanı olarak ise salatalar ve makarna sosları gösterilebilir. Lezzeti çoğu yemek ile uyum sağladığından çok fazla kullanım alanına sahiptir. Küflü peynirin faydaları ve zararları ile beraber ne işe yaradığını ayrıntıları ile derledik.
#Küflü PeynirLokantanın adına bakarsanız burada etli ekmeğin çok iyi olması lazım. Öyle de! Gerçek Konya etli ekmeği. Yani öncelikle bir miktar sert tam buğday unu kullanılmış. Elle açılmış. Kıyma koyun. Zırhla kesilmiş. Azıcık kuyrukyağı. İçinde malzeme olarak da sadece domates, biber, maydanoz... Tabii ki odun ateşiyle yanan fırının koltuk bölümünde pişmiş...
#KonyaNiyazi Turan (70) Rizeli. 1942’de İstanbul’a geldi. 1952’de Migros’ta işe başladı. Şişli’nin en ünlü şarküterisi Çift Nal’da 10 yıl çalıştı. 1970’te de Topağacı’nda kendi dükkanını açtı. Kısa zamanda muhitinin bir numarası oldu ve 36 yıl öyle kaldı. Ama bir ay önce dükkanını kapattı. Kurtköy’de 20 dönümlük çiftliğine taşındı.