Koy küçük boyutlu körfez olarak coğrafi bir terimi ifade etmektedir. İnsanlar gezmek ve tatil yapmak amacıyla ülkemizdeki birçok koy ve denizleri ziyaret etmektedir. Hatta Türkiye ülkesi koy bakımından oldukça zengindir. Bu yüzden her sene yaz ve kış olmak üzere binlerce turisti de ağırlamaktadır. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemiz adalar, kasabalar ve koylardan meydana gelmektedir. Küçük Samanlık koyu nerede, ücretli midir, nasıl gidilir, neler yapılır, kamp yapılır mı ve Küçük Samanlık koyu hakkında detayları derledik.
#Küçük Samanlık KoyuSıcak yaz günlerinde denize girerek serinlemek birçok kişinin istediği bir durum olmaktadır. Denize kıyısı olan yerlerde yaşayanlar bu açıdan şanslı sayılmaktadır. Yerli ve yabancı çok fazla insan tarafından tercih edilen koylar hem denize girmek hem de kamp yapmak için oldukça iyi bir fikir olmaktadır. Büyük samanlık koyu da bu bağlamda ele alınması gereken alanlardan biri olmaktadır. Peki, Büyük samanlık koyu nerede? Nereye bağlı? Büyük samanlık koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.
#Seyahatİçişleri Bakanlığı'nın “Ormanlık Alanlar ve Civarında Ateş Yakılmaması' konulu genelgesi çerçevesinde düzenlenen 'Muğla İli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu' toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda alınan kararlara göre Valiliğin belirlediği alanlar dışında mangal ve ateş yakılamayacak. Ayrıca düğün ve benzeri organizasyonlarda havai fişek ve dilek balonu atılması da yasaklandı.
#MuğlaSivas'ta merkeze bağlı Karalar köyünde dün yaşanan ve 15 büyükbaşın öldüğü, ev ve ahırların zarar gördüğü yangında yapılan incelemede, önce köyün elektriklerinin kesildiği, ardından ahırların ateşe verildiği belirlendi. Köyde bazı evlerde bulunan güvenlik kameralarının da bataryalarının olmaması nedeniyle devre dışı kaldığı saptandı. Köy muhtarı Turan Kandil, "Kundaklama var" dedi.
#Sivasİki yıl önce yoğunlukla İngiliz, Alman ve Hollandalı turist ağırlayan Fethiye, pandeminin ardından lüks standart arayışı olan, beğeni çıtası daha yüksek yerli turistler için de iyi bir alternatif haline geldi. Yurtdışına gidemeyince çoğumuz yıllardır ihmal ettiğimiz cennet yerleri tekrar keşfe çıktık. Doğrusu Fethiye’nin beni bu kadar şaşırtmasını beklemiyordum.
#HürriyetGüneşin ufuktaki bulutları portakal rengine dönüştürdüğü olağanüstü bir günbatımında doğasına, mavi yolculukta eşsiz koyları ve berrak suyuyla denizine sevdalanmamak mümkün değil… Kısa bir tatilde gezerek bitiremeyeceğiniz, bir kere yolunuz düşünce de vazgeçemeyeceğiniz bir cennet Fethiye.
#FethiyeEdirne’de dolu ile birlikte başlayan sağanak, cadde ve sokakları göle çevirdi. Abdurrahman Mahallesi’nde yaşayan bir kişi, evinin balkonundan göle dönen caddeye olta attığı görüntüyü sosyal medya hesabından paylaştı. Öte yandan Artvin ve Ardahan'da şiddetli fırtına ve yağmur hayatı felç etti.
#ArdahanArtvin'in Şavşat ilçesinde fırtına nedeniyle, bazı köylerdeki evlerin çatıları uçtu; hasar gören 28 ev, 12 ahır ve 24 samanlık da kullanılmaz hale geldi. Ardahan Valisi Mustafa Masatlı da dün etkili olan fırtınada 152 binanın hasar gördüğünü söyledi.
#FırtınaISPARTA’nın Sütçüler İlçesi’ne bağlı 50 haneli Darıbükü Köyü, Isparta ve Antalya sınırlarında 17 kilometrekare alanı kapsayan Kasımlar Barajı ve 3 HES projesi nedeniyle su altında kaldı. Bir çok bina gibi, tapu devrini yapmayan ve dava açan 76 yaşındaki Ümmühan Uysal’ın evi de su altında bulunuyor.
#IspartaTürkiye’nin farklı köşelerinde, İstanbul’un eski semtlerinde gezerken sivil mimarinin güzel örneklerinin yavaş yavaş kaybolduğunu üzülerek görüyoruz. Özellikle ahşap yapılar son günlerini yaşıyor. 10 yıl sonra çoğu yerinde olmayacak, betonun önlenemeyen yükselişine kurban gidecek.
Eski yerleşim deyince çoğumuzun aklına önce Akdeniz ve Ege kıyılarındaki antik kentler gelir. Oysa, sütunlu caddeleri, tiyatroları, stadyumları, tapınakları, muhteşem mermer anıtlarıyla göz kamaştıran bu kentler Helenistik ve Roma dönemlerinden kalma. İç Anadolu ve Doğu Anadolu’daki yerleşimlerin yaşıyla karşılaştırıldıklarında, her biri dünkü çocuk.