Karadeniz bölgesinin ilgi duyulan şehri olan Zonguldak, ekonomisi ve turizmi kadar yemekleri ile de meşhurdur. Sizler için Zonguldak Yemekleri - Zonguldak'ta ne yenir ve neyi meşhur? Zonguldak mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Zonguldak YemekleriTava ciğeri ve badem ezmesinden daha öte lezzetler peşindeyim. Bir kadın kooperatifinin kurucu başkanı Ayşe Saz’a ulaşıyorum. Kısa sürede öyle bir sofra kuruyor ki! Siz de 9/8’lik şarkılar ve bol muhabbet eşliğinde bir Edirne yolculuğuna çıkarsanız ciğerden öte, bu yöresel tatları da denemenizi öneririm.
#GastronomiGelinim Mutfakta saray katmeri günün aranan tariflerinden biri oldu. Beşamel sos ile hazırlanan saray katmeri kıymalı harcı ile Kayseri yağlamasına da benziyor. Peki, saray katmeri nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta saray katmeri tarifi ve malzemeleri...
#Gelinim Mutfakta Saray KatmeriTüketilen her besinin birbirinden önemli yararı bulunmaktadır. Yiyeceklerin kalori miktarı yüksek ise kilo aldırması kaçınılmaz. Krep de sevilerek tüketilen besinler arasında yer almaktadır. Krep kilo aldırır mı? Diyette yulaflı krep yemek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamMart ayında Seyhan belediyesinin davetiyle 8 Mart Kadınlar günü için Adana ‘ ya gittim. Adana ‘da harika bir kurabiye eğitimi gerçekleştirdik bu özel gün için.. Adana ‘ya eğitim vermek için defalarca gittim aslında, orada çok fazla öğrencim oldu. Ve çok sevdiğim arkadaşlarım. Her gittiğimde tabiri caizse ölüyorum mutluluktan. Hava alanında Canım Betül karşılıyor beni, sabah ciğer ve uykuluk ile kahvaltı yapıyoruz falan, öyle bir mutluluktan bahsediyorum. Dedim ya, o kadar çok gidip geldim ki Adana ‘ ya ama ilk defa bu gidişimde taş kadayıf yedim.. Seramik sanatçısı, Canım Burcu sayesinde... Sıcak, çıtır çıtır, içi cevizli, tam kıvamında şerbetiyle nefis bir taş kadayıf yediriyor bana, çocukluğunun tatlıcısında.. Ve bir kez daha kabul ediyorum. Adana benim cennetim... Taş kadayıfı İstanbul ‘a döndüğümde mutlaka denemeliyim diye aklımın bir köşesine not ettim. Mutlaka deneyin, bana güvenin pişman olmayacaksınız, söz veriyorum. Şef sözü !
#Taş KadayıfFransa’dan dünyaya yayılan krep, bugün birçok ülkenin favori lezzetlerinin başında geliyor. Bu muhteşem lezzet ülkemizde de tatlısıyla tuzlusuyla büyük küçük herkes tarafından bayılarak tüketiliyor. Dünya üzerinde farklı isimlere sahip olan krep, Rusya’da “bilini”, Hindistan’da “dosa”, Almanya’da ise “pofferties” adı altında farklı yöntemlerle hazırlanıyor. Ülkemizin kimi bölgelerinde akıtma, kimi yörelerinde de cızlak olarak bilinen krep, nerede nasıl adlandırılırsa adlandırılsın lezzetini asla yitirmiyor.
#KrepOsmanlı mutfağından günümüze kadar gelmiş özel yemeklerden biri olan kirde kebabı son zamanlarda sıklıkla aranan tariflerden biri. İnternet aramalarında oldukça popüler olan yemeği kadınlar, kirde kebabı nasıl yapılır diye merak ediyor. Peki oldukça doyurucu ve lezzetli kirde kebabı nasıl yapılır diye merak edenlerdenseniz, buyurun kirde kebabı tarifi ve malzemelerini paylaşıyoruz.
#Kirde KebabıCevizle birlikte mükemmel bir uyuma sahip olan taş kadayıf, her ne kadar künefe ile tanınsa da Antakya mutfağının önemli tatlarından birisidir. Yörede kadayıfçıların üretip sattığı taş kadayıf, birkaç malzeme ile evde de kolayca yapılabiliyor. İşte, misafirleriniz için özel olarak hazırlayıp menüye dahil edebileceğiniz kolay taş kadayıf tarifi…
#BELGİN EKMEN YENİLMEZKahvaltılarda son dönemin favorisi, krepler ve pancake’ler. Zaman zaman bu iki kelime birbirinin yerine kullanılıyor olsa da pancake’le krep arasında küçük farklılıklar var. Sizin için pancake krep farkını tarifleri ve incelikleriyle birlikte araştırdık. İşte pancake ve krepin yapılışı ve püf noktaları…
#Krep Nasıl YapılırKrep, her ne kadar tatlı tarifleriyle özdeşlemiş olsa da yan yana geldiği tuzlu lezzetlerle de davet sofralarında göz dolduruyor. Krepin en doyurucu ve en lezzetleri tariflerinden birini derledik: Krepte rulo pilav. İşte, krepte rulo pilav için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...
#Krep Nasıl YapılırKahvaltı masalarının en sevilen lezzetlerinden krep, son yıllarda öğlen ve akşam yemeği sofralarında da kullanılıyor. İçerisine sebze, tavuk, mantar konularak şık sunumlar, ara sıcak tabakları oluşturan kreplerle hep şık hem de doyurucu tabaklar hazırlanıyor. Peki, beğendili krem sarma nasıl yapılır?
#Krep Nasıl YapılırPankek, son yıllarda kahvaltı sofralarının baş tacı oldu. Özellikle tüm aile üyelerinin bir arada olduğu hafta sonlarında hazırlayacağınız büyüklü- küçük pankekleri, tuzlu ve şekerli lezzetlerle birlikte tüketebilirsiniz. İşte kolay pankek tarifi ve bu şahane lezzetin besin değerleri!
#Pankek TarifiHürriyet Kampüs’ü bilirsiniz. Siz, değerli öğrenci dostların daima yanındadır. Ne yediniz, ne içtiniz, nerelere gittiniz, üstünüz kalın mı, ince mi, keyfiniz nasıl… Hep bunları düşünüp duruyoruz. Ufaktan yaz sıcakları bunaltmaya başladı. Bir de üstüne Ramazan’da oruç eklenince bizim aklımız yine sizde kaldı. Hal böyle olunca Ramazan ayında iftarlık, pratik, öğrenci evi yemekleri tariflerimizle karşınıza çıkmaya karar verdik! Buyurunuz efendim, tatlısıyla tuzlusuyla pratik öğrenci evi yemek tariflerimiz. Afiyetler olsun!
#Yemek TarifleriEkmek israfını önlemeye yönelik olarak, bayat ekmekleri birbirinden lezzetli tatlı ve yemeklere dönüştürmek için çok sayıda tarif bulunuyor. Zengin fakir tüm sofraların vazgeçilmezi ve genellikle ne olur olmaz endişesiyle fazladan satın alınan, sonra tüketilemediğinden bir kısmı çöpe atılan ekmeğin israfını önlemek için başlatılan kampanya, yoğun ilgiyle ülke genelinde devam ediyor.