Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, kadın istihdamını artırmak ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla 5 hektar alanda 4 yıl sonra yaklaşık 8 milyon 400 bin liraya kadar gelir getirmesi hedeflenen trüf mantarı aşılanmış meşe fidanları toprakla buluşturuldu.
#Trüf MantarıKahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, kadın istihdamını arttırmak ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla 5 hektar alanda trüf mantarı aşılanmış meşe fidanları toprakla buluşturuldu. AK Parti milletvekili Habibe Öçal, kilosu yaklaşık 500 lira ile 14 bin lira arasında değişen trüf mantarıyla ilgili "5 hektar alanda yıllık 600 kilogram bir ürün almayı hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.
#Trüf MantarıKAHRAMANMARAŞ Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından Hatay ve Kahramanmaraş’ta yapılan araştırmalarda, ’siyah elmas’ ya da kralların yiyeceği olarak adlandırılan ve kilosu türüne göre 50 ile 2 bin euro arasında olan trüf mantarı bulundu.
#Trüf MantarıZonguldak'ın Alaplı ilçesinde 'siyah elmas' olarak bilinen trüf mantar ormanı bulundu. Girişimciye büyük destek sağlayan mantar, kilosu 3 bin 500 Euro'ya kadar alıcı buluyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, "Trüf mantarı çok kolay bulunabilen bir mantar değildir. Çok ince araştırması vardır. Bunun için özel koku alabilen köpekler eğitilir" denildi.
#Trüf MantarıDENİZLİ’de uygulanan bir proje kapsamında Cankurtaran Ormanı’na giden 50 kişilik grup, ellerindeki çubuklarla Siyah elmas olarak adlandırılan trüf mantarı aradı. Trüf mantarının üretimi hakkında bilgi alan kursiyerler, hem gelir elde etmeyi, hem de ihracata katkı sağlamayı hedefliyor.
#Denizli'Kralların yiyeceği' olarak anılan trüf mantarında ilk hasat başladı. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında yapılan dikimler sonrası ilk mantarlar da elde edilmeye başlandı. Denizli'de başlayan ekimler diğer illere de yayılacak. Trüf mantarı Avrupa'da 1.500 dolara alıcı buluyor.
ORMAN Genel Müdürlüğü ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğiyle geliştirilen proje kapsamında Denizli’de 17’si doğal, 3’ü yapay toplam 20 trüf mantarı ormanı oluşturulmak için ilk adımlar atıldı. Köküne trüf mantarı aşılanmış meşe fidanları toprakla buluşturuldu. Fransa’da gurmelerin tercih ettiği, ’kralların yiyeceği’ ve ’siyah elmas’ olarak bilinen, Avrupa’da kilosu 1000 eurodan başlayan fiyatla satılan trüf mantarı projesiyle, 5 yıl içinde yaklaşık 20 milyon lira gelir elde edilmesi hedefleniyor.
Orman Genel Müdürlüğü ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğiyle geliştirilen proje, Denizli için büyük bir umut kaynağı oldu. Kent genelinde 20 trüf mantarı ormanı oluşturulmaya başlandı. 'Kralların yiyeceği' olarak anılan trüf mantarını şimdilik yalnızca Tom isimli köpek bulabilecek.