KOSGEB ve Safranbolu Belediyesi'nin iş birliğinde açılan girişimcilik kursuna katılan 6 kişi kendi iş yerlerini açtı. KOSGEB Karabük İl Müdürü Saygın: "Karabük'te son 3 yıl içerisinde yaklaşık 300 girişimci adayımıza 5 milyon 200 bin liralık destek sağlamış bulunmaktayız" açıklamasında bulundu.
#KosgebÇalışan esenliği platformu Wellbees, 80’i aşkın kurumsal şirket üzerinden 250 binden fazla çalışana 10 dilde esenlik sunuyor. Uyku kalitesinden adım sayısı takibine, sosyalleşmeden spor eğitmenlerine kadar birçok destek tek bir uygulama üzerinden sunuluyor. “Teknoloji sektöründe unicorn olma hedefiyle ilerleyen başarılı birçok şirket var. Biz zebra olmak istiyoruz. Zebra; dünya için değer yaratan, kâr ile amaç arasında denge gözeten, gücü ve kaynakları paylaşmaya davet eden bir hareket” diyen Wellbees CEO’su Melis Abacıoğlu, yıl sonuna kadar 500 bin insana dokunmak istediklerini söylüyor.
#WellbeesCOVID-19 Virüsü dünyada etkisini azaltarak sürdürüyor. Hepimizin endişeli olduğu bu dönemi, tamamen atlatabilmemiz için uyarılara kulak vermemiz gerekiyor. Alınan korunma tedbirlerine özenle uyalım. Hürriyet Bursa olarak, ‘Yeni Normal’ süreci hakkında iş ve cemiyet hayatının tanınmış isimleriyle bir yazı dizisi hazırladık. Bu süreçten nasıl çıkacağımız çok önemli. Birlikte başarmak dileğiyle.
#BURSABULAŞIKÇI olarak başladığı restoranda aşçılığı öğrenen Aynur Ferşatoğlu (45), KOSGEB'den aldığı destek ile lokanta açtı. 15 metrekare bir dükkanda başladığı lokanta işinde hızla ilerleyen Ferşatoğlu şimdi ise aynı anda 150 müşteriye hizmet verebilen steak house (et restoranı) sahibi. 15 personeli bulunan ve hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan Ferşatoğlu, "İnsanlara iş imkanı sunmak güzel bir şey. Daha da büyüyerek, daha fazla arkadaşa iş imkanı sağlamak istiyorum" dedi.
#KOSGEBTasarım yapmayı seviyordu. Bu alanda eğitim aldı. İstanbul ve Bursa’da farklı firmalarda çalıştı. Tasarımcıların daha özgür ortamda çalışması gerektiğini savunarak, istifa edip kendi işini kurdu. Önce tasarım sattı, ardından üretim gerçekleştirdi. Bugün Vişne Caddesi’nde 4 katlı, bin 100 metrekare alanda, sezonluk 150-200 bin takım üretim yapıyor. Hedefinin Avrupa’ya ihracat olduğunu açıklayan Cumino Markası Kurucusu Ezgi Danişment Çetinel, kadın girişimcilere de tavsiyede bulunuyor ve “Ne iş yaparsanız yapın, bir işi en iyi yapan siz olun’ diyor.
#Bursa