İtalyan edebiyatının yaşamı ve yapıtlarıyla nevi şahsına münhasır ustalarından Umberto Saba, ‘Kestirmeler ve Kısa Hikâyeler’ boyunca adeta bir insan, dil, kültür ve ülke inşa ediyor kısadan. Her okur kendi ilgi dünyasına göre söz ve düşünce mücevherlerine rastlayacak...
#Umberto SabaBeş kıtadan 28 ülkenin önde gelen koroları, Dünya Koro Müziği Sempozyumu çatısı altında İstanbul’da buluşuyor. AKM’de ve şehrin tarihi mekânlarında gerçekleşecek konserler ‘Değişen Ufuklar’ teması altında ‘birlikte şarkı söyleme geleneğini’ onurlandıracak...
#KoroZiyaretçilerini ‘Gezdikçe Keşfedeceğiniz Tarihi Çarşı’ sloganıyla karşılayan Kızılay Zafer Çarşısı bugünlerde eski hareketliliği geri kazanmaya çalışıyor. Esnaf, çarşının kültürel bir miras olduğuna dikkat çekerek, “Çarşı, tarihi ve kültürel atmosferi bozulmadan yeniden dizayn edilmeli” diyor.
#Zafer Çarşısı2020 ve 2021’i koronavirüs salgınının gölgesinde geçiren turizm sektörü, önlemlerin gevşetilip rahatlamanın sağlandığı 2022 sezonunda eğlenceye, kültür, sanat ve spor aktivitelerine odaklandı. Turizmciler, bu yılın turizm stratejisini Hürriyet’e anlattı.
#ANTALYABasın dünyasının ustalarının anılarına çok önem veririm. Portreler, tespitler, yorumlar yalnız kuşakdaşları için değil genç kuşaklar için de yararlıdır. Kaybettiğimiz arkadaşımız Tufan Türenç’in biyografisini gazetelerde okudunuz. Uzun yıllar birlikte, aynı gazetede çalıştık. Günlük gazetenin çerçevesini aşan biriydi. Müzikten tiyatroya kadar sanat etkinliklerini bilerek izlerdi.
#Tufan TürençDün Rusya güçlerinin kontrolü ele geçirdiği Mariupol'de, Putin'in 'sinek uçmasın' dediği fabrikada kuşatılmış Ukraynalıların çaresiz bekleyişi sürüyor. Ukraynalı kaynaklar fabrika içindeki insanların temel ihtiyaçlarının neredeyse hiç kalmadığını belirtirken Putin Kiev yönetiminin sivillerin teslim olmasına engel olduğunu iddia etti.
#PutinTAM 2 yıldır hayatımızı altüst eden koronavirüs, birçok şeyi de değiştirdi. Çalışma şeklinden eğitime, alışverişten tatil alışkanlığına, kültür-sanat ve eğlence hayatından yeme-içme kültürüne kadar birçok alan bu değişimden nasibini aldı. Hatta selamlaşmalarımız bile... Bu değişimin yoğun olarak hissedildiği bir sektör de kampçılık oldu. Düne kadar daha uygun bir tatil seçeneği olan kampçılıkta, pandemiyle birlikte insanların yönünü doğaya çevirmesiyle büyük bir dönüşüm başladı. Özellikle imarı olmayan alanların kamp merkezine dönüştüğü sektörde, tiny house, bungalov, glamping gibi lüks konaklama tercihleri ön plana çıkar oldu. Birçok yatırımcının bu alana yönelmesiyle birlikte de kamp merkezlerini sayısı her geçen gün artmaya başladı.
#1PİLEVNELİ Dolapdere’de Esra Gülmen ve Tarık Töre ilk kişisel sergilerini açmaya hazırlanıyor. Dirimart’ta İranlı sanatçı Shirin Neshat’ın ‘Land of Dreams’ sergisi devam ediyor. Pera Müzesi, basın ve sanat arasındaki ilişkinin izlerini ‘Ve Şimdi İyi Haberler’de 300’den fazla eserle sürüyor. NFT eserler bile artık fiziksel mekânlarda sanat meraklılarıyla buluşuyor.
#PİLEVNELİ DolapdereUluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı – EMITT, 25’inci kez kapılarını açtı. Fuarın açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “İleriye dönük erken rezervasyon oranları da geçen seneye göre artmış durumda. Bütün bunlar bize 2022 için belirlediğimiz 35 milyar dolar gelir hedefinin ne kadar ulaşılabilir olduğunu gösteriyor. Biz bu hedefleri sektör olarak yeterli görmemeliyiz ve daha yukarılara taşımak için çalışmalıyız. Bu adını koyduğumuz bir rakam. El birliğiyle geçen seneki gibi gayret ederek bunu daha yukarılara taşıyacağız” dedi.
#Mehmet Nuri ErsoyTarihin en büyük soygunlarından biri Kasım 2019'da Almanya'nın Dresden şehrinde gerçekleşti. 6 kişilik bir grup sabah 5 sularında girdikleri müzedeki en değerli parçalardan 21 tanesini çalıp kayıplara karıştı. Şüpheliler yakalandı ancak çaldıkları eserler hâlâ ortalarda yok. Peki kimdi bu hırsızlar ve bu soygunu nasıl yapmışlardı? İşte filmleri, dizileri aratmayacak gerçek bir soygun hikâyesi...
#ALMANYAUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Uzayda da Türkiye gücünü bütün dünyaya hissettiriyor. 20 yıl önce ’Türkiye 1 yılda uzaya 2 uydu gönderecek’ denilse gülerlerdi. 2021 yılında pandemi koşullarına rağmen Türkiye hem bu kadar yatırım yapıyor hem uzaya 2 uydu gönderiyor" dedi.
#Adil KaraismailoğluÜnlü komedyen Cem Yılmaz yeni yıla yeni gösterisi ile girdi. Yılbaşı gecesi yayınlanan gösteri sosyal medyayı da ikiye böldü. "Cem artık güldürmüyor" diyen de var "O değil mizah anlayışımız değişti" diyen de... Biz de hem komedyenlere, hem uzmanlara hem de bazı Z kuşağı mensuplarına sorduk
#Cem Yılmaz