Hayvanları Koruma Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle pet shoplarda sergilenerek hayvan satışı yapılması 14 Temmuz 2022'den itibaren yasaklanacak. Bu tarihten sonra evcil hayvan satışları internet üzerinden ve katalog ile yapılacak. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yaban Hayatı Dairesi Başkanı Hüseyin Gökçe Meşe, 14 Temmuz'dan sonra denetimlerin sıklaştırılacağını, yasağa uymayanlara hayvan başına 2 bin 43 lira cezai işlem uygulanacağını söyledi.
#Pet ShopKöpek türleri içerisinde Pinscher türü köpekler, çok ilgi görmektedir. İlk bakışta Doberman türüne benzese de hem fiziki hem de karakter anlamda çok önemli farklıklara sahip bir türdür. Bununla beraber pek çok kişi açısından merak edilir. Peki Pinçır Köpek özellikleri nelerdir? Ne kadar büyür, nasıl eğitilir? Pinçır cinsi köpek için isim önerileri nelerdir tüm detayları ile derledik.
Köpeklerin birbirinden farklı ırkı bulunmaktadır. Bu farklı ırk köpeklerin özellikleri de farklılık gösterir. Boo köpekler ise günümüzde oldukça popülerdir. Boo köpek özellikleri nelerdir? Ne kadar büyür, nasıl eğitilir? Boo cinsi köpek için isim önerileri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Japonya’nın Akita bölgesinden ortaya çıkan bir köpek ırkıdır. Japonya’da özel olarak yetiştirilen bu ırk 1600’lü yıllarda üretilmeye başlamıştır. Akita (Japon Köpeği) özellikleri nelerdir? Ne kadar büyür? Nasıl eğitilir? Akita cinsi köpek için isim önerileri nelerdir tüm detayları ile derledik.
Herkesin sevdiği hayvanlar arasında köpekler de bulunuyor: Köpeklerin araştırmasını yapanlar regl olup olmadıklarını öğrenmek istiyor. Dişi köpeklerin regl olup olmadığı konusu köpek sahiplerinin detaylarıyla araştırdığı konular arasındadır. Köpeklerin kaç yaşında regl olduğu da sahipleri tarafından araştırılan bir bilgidir. Köpekler regl olur mu? Köpekler kaç yaşında adet olur, nasıl anlaşılır ve davranır? Köpeklerle ilgili merak edilen bilgileri sizler için derledik.
#KöpekEvcil hayvanlarla ilgili araştırma yapanlar, köpekleri de inceleyebiliyor. Evlerinde köpek beslemek isteyenler, hangi köpeklerin evcil olduğunu araştırabiliyor. Köpeklerin günümüzde bilinen farklı cinsleri bulunuyor. Evlerde beslenebilecek köpek cinsileri kişilerin detaylı olarak araştırma yaptığı konular arasındadır. Evde beslenebilecek ve bakılabilecek köpekler nelerdir? Evcil köpek türleri ve cinsleriyle ilgili tüm detayları derledik.
#KöpekHayvanlar arasında oldukça tehlikeli olan türler bulunuyor. Günümüzde de ön plana çıkan köpeklerin tehlikeli olan cinsleri bulunuyor. Bireyler köpeklerin cinslerini araştırırken, en tehlikeli olanları da öğrenmek istiyor. Tehlikeli köpek türleri hakkında internet sitelerinde tüm bilgiler kişilerce yakından takip ediliyor. En tehlikeli köpekler nelerdir? Tehlikeli köpek türleri ve cinsleriyle alakalı sizlere fayda sağlayabilecek bazı bilgileri detaylarıyla derledik.
#En Tehlikeli Köpekler NelerdirEvde bakımı yapılacak ve arkadaş olarak edinilecek en sevimli hayvanlar içerisinde köpekler gelir. Özellikle Bunlar içerisinde pomeranian Boo cinsinin çok fazla ilgi çektiğini ifade etmek mümkün. Sarı uzun tüyleri ve sevimli görüntüleri ile tam bir can dostu olduklarını anlatmak gerekir. Peki pomeranian boo özellikleri nelerdir? Bakımı nasıl yapılır? Tüy döker mi tüm detayları ile derledik.
#Pomeranian Boo Özellikleri Nelerdir?İnsanlara en çok arkadaşlık eden ve yakın olan hayvanların başında şüphesiz ki köpekler gelmektedir. Köpeklere baktığımız zaman birçok farklı tür karşımıza çıkmaktadır. Bunlardan biriside Amerikan cocker türünde olan köpeklerdir. Amerikan cocker özellikleri nelerdir? Tüy döker mi? Kokar mı? Kaç yıl yaşar tüm detayları ile derledik.
#Amerikan Cocker Özellikleri Nelerdir?İçişleri Bakanlığı, yıl boyunca 'tehlikeli köpek ırklarını çocukların oyun alanlarında ve vatandaşların yoğun olduğu yerlerde ağızlıksız, maskesiz gezdiren' toplam bin 964 kişiye para cezası verildiğini ve denetimlerin süreceğini duyurdu. Açıklanan bilançoda; Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları besleyenlere de ayrıca para cezası uygulandığı vurgulandı.
#KöpekDünyada kayıtlara geçmiş olan, 400’ün üzerinde köpek ırkı bulunuyor. Ama bu listede en çok tanınan, beslenen ve sevilen köpek cinsleri bulunuyor. Golden Retriever, Pug, Beagle gibi çok sevilen köpek türleri bulunuyor. İnsanların en iyi dostu olmayı başaran köpekler, iyi bir şekilde eğitildiği zaman çok iyi bir ev arkadaşı oluyor. Köpek türleri ve özellikleri nelerdir, kaça ayrılır detayları ile derledik.
Farklı köpek türlerinin çiftleştirilmesi ile beraber elde edilen Pitbull, aynı zamanda en tehlikeli hayvanlar içerisinde gelmektedir. Özellikle güçlü vücudu ve çene kasları ile beraber oldukça çevik bir hayvandır. Peki, pitbull türleri, isimleri ve özellikleri nelerdir? Kaç çeşit pitbull cinsi vardır tüm detayları ile derledik.
İnsanların hayatlarında en çok yer bulan hayvanların başında kediler gelmektedir. Kediler son derece uysal hayvanlar olduğundan dolayı insanların yanında kendilerine kolayca yer bulabilmektedirler. Sizler için Sibirya kedisi nedir? Sibirya kedisinin özellikleri, kişiliği ve bakımı nasıldır? Tüm detayları ile derledik.
#Sibirya Kedisi Nedir?BURSA’da kurduğu dernekte Tibet mastifi cinsi köpek üretip, eğiten Evsin Şentürk (42), zamanla farklı türlere de yöneldi. Köpek fiyatlarının cinsine ve yaşına göre 4 bin liradan başlayıp 200 bin liraya kadar çıktığını belirten Şentürk, "Türkiye’de bu köpeklerin üretildiğini ve en kalitelisinin burada yetiştiğini anlatıp dünyaya ihracatını yapıyoruz" dedi.
#Köpek Türleri4 Ekim Hayvanları Koruma Günü, 1931 yılından itibaren insanları hayvanlara karşı sevgi ve şefkat duygularını uyandırmak onları korumalarını sağlamak amacıyla tüm dünyada kutlanmaktadır. Ben de bu özel gün için bağlı olduğum hayvan gruplarımdan gelen bazı yazıları sizlerle paylaşmak istedim.
#Güzin AblaBandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, müsilaj sonrası 22 maddeden oluşan Marmara Eylem Planı'nın yaşama geçirilmediğini söyledi. Marmara Denizi'ndeki kirliğin her geçen gün arttığını ifade eden Prof. Dr. Sarı, "Marmara'nın çevresinde 25 milyon insan yaşıyor. Bunların atıklarının sadece yarısını arıtıyoruz. Geri kalan yarısını ne yazık ki denize boca etmeye devam ediyoruz. Marmara Eylem Planı'nın 14 maddesi denizin korunmasıyla ilgiliydi. Bunu başaramadık. Denizdeki kirlilik, 2021 yılında olduğu gibi devam ediyor. Önlem alınmazsa ekosisteminin ömrünü önceden kestiremeyeceğimiz Marmara Denizi, yararlanılamaz bir hale gelebilir" dedi.
#MüsilajTürkiye’de bir vatandaş akrep yemesi sonucunda hayatını kaybetti. Akrep yenir mi? sorusu da bu olayın ardından merak edilip araştırılıyor. Kayseri'de 2 tane akrep yiyen Bilal Yiğit , seyir halindeki yolcu otobüsünde fenalaştı. Samsun'da hastaneye kaldırılan Yiğit, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Peki, Türkiye'de zehirli akrep var mı? Akrep yemek tehlikeli mi, zararlı mı?
#AkrepAntalya'da olta ve ağlara takılıp, balıkçılar tarafından etrafa atılan istilacı tür balon balıkları, sokak hayvanları için tehlike oluşturuyor. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Bu balıkların etrafa atılmaması gerekiyor. Bir kara hayvanı, kedi, köpek bunu yiyebilir ve ölümüne sebep olabilir" dedi.
#AntalyaAntalya'da olta ve ağlara takılıp, balıkçılar tarafından etrafa atılan istilacı tür balon balıkları, sokak hayvanları için tehlike oluşturuyor. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Bu balıkların etrafa atılmaması gerekiyor. Bir kara hayvanı, kedi, köpek bunu yiyebilir ve ölümüne sebep olabilir" dedi.
#Antalya