Birleşmiş Milletler (BM), 2016 yılında 17 başlık altında Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini kabul etti ve 2030 yılına kadar hedeflerin gerçekleşmiş olması bekleniyor. Bu maddelerden 6 ve 7’nci maddeler hariç diğer 15 maddenin hepsi, üniversitelerin, sürdürülebilirlik başlığında üstlenebileceği; çevresel, toplumsal, ekonomik ve sosyal boyutları içeren faaliyetler.
#Konuk YazarCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine Prof. Dr. Metin Topcuoğlu atanırken, 11 üniversiteye ise rektör ataması yapıldı. Ayrıca Tokat ve Ardahan il milli eğitim müdürlükleri de değişti.
#Resmi GazeteBazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakan Yardımcılığı görevine Halim Özçevik'i atadı. YÖK üyeliğine Prof. Dr. Metin Topcuoğlu atanırken, 11 üniversiteye de rektör ataması gerçekleştirildi.
#Recep Tayyip Erdoğanİçinde bulunduğumuz yüzyılın öne çıkan en temel özelliklerinden biri teknolojik gelişmelerin çok hızlı ve etkileyici bir biçimde ilerlemesi. Bu nedenle de çağımızda devletler bilim ve teknoloji odaklı yaklaşım ve çalışmaları önceleyen bir tutum sergiliyor.
#Prof. Dr. Sezer Ş. KomsuoğluDiplomasi bir dış politika aracıdır, uluslararası sistemdeki aktörler arasında, uzlaşı temelli ve barışçıl bir bakış açısına sahip yöntemler ve görüşmeler yolu ile yürütülür. Kavram olarak ilk kez 1796’da İngiltere’de kullanıldığı bildiriliyor. 21’nci yüzyıl klasik diplomatik kanallara yeni ilaveler getiriyor…
#Konuk YazarBasketbol Süper Ligi'nde şampiyon olan Fenerbahçe Beko'da başantrenör Jasikevicius ve basketbolcular şampiyonluk sonrası açıklamalarda bulundu. Takım kaptanı Melih Mahmutoğlu, Fatih Terim'in kızı Merve Terim'in 3. maç sonrası yaptığı 'Partiyi bozdunuz' paylaşımına yanıt verdi.
#Fenerbahçe Beko2018’den sonra Aziz Yıldırım ile Ali Koç’un karşı karşıya geldiği genel kurulda kazanan mevcut başkan oldu. Oy kullanma hakkına sahip 46 bin 140 üyeden 27 bin 489’u dün seçim için sandığa gitti. Ali Koç tüm sandıklardan 1. sırada çıkarken Aziz Yıldırım sonuçlar netleşmeden rakibini tebrik etti ve ikili birlikte kürsüye gelerek tüm camiaya birlik mesajı verdi. Koç da “Başarılara doyacağımız dönem geliyor” diye konuştu.
#FenerbahçeAli Koç koltuğunu koruyacak mı? Aziz yıldırım 2018’den sonra geri mi dönecek? Bu sorular bugün yanıt bulacak. Sarı lacivertli kulüpte aidatını yatıran 46 bin 140 üye bugün statta kurulacak 47 sandıkta oylarını kullanacak. Oy verme işlemi saat 10.00 da başlayıp 17.00’de sona erecek.
#FenerbahçeFenerbahçe Kulübü tarihinin en büyük çekişmesine sahne olması beklenen Olağan Seçimli Genel Kurulu toplantısının ilk 'raundu' bugün başladı. Yapılan oylama sonucunda Vefa Küçük'ün yönettiği toplantının başında Aziz Yıldırım, Ülker Stadyumu'nu terk etti. Yıldırım ve ekibinin ayrılmasının ardından üyeler ile mevcut başkan Ali Koç, konuşmalarını gerçekleştirdi.
#FENERBAHÇESarı lacivertli kulübün 2 gün sürecek olağan seçimli genel kurul toplantısı bugün start alacak. Koç ve Yıldırım’ın farklı isimleri aday göstermesiyle adeta bir ‘güç gösterisi’ne dönüşen divan başkanlığı seçimi bugün saat 10.00’da başlayacak. Ali Koç’un adayı Vefa Küçük ile Aziz Yıldırım’ın adayı Şekip Mosturoğlu arasındaki yarışı kazanan isim, iki gün boyunca sarı lacivertli kulübün kongresini yönetecek.
#FenerbahçeFenerbahçe Başkanı Ali Koç, Aziz Yıldırım ile yarışacağı başkanlık seçimi öncesi basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
#FenerbahçeFenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımı Genel Menajeri Derya Yannier, Berlin'e oynanacak Final Four öncesi Spor Arena'nın sorularını yanıtladı. Genel Menajer Derya Yannier; Sarunas Jasikevicius'un takıma yaptığı sihirli dokunuşlarla gelen başarılı süreç, EuroLeague'de yıllar sonra gelen Final Four başarısı, Play-Off'taki çekişmeli Monaco eşleşmesi, takımın motivasyonu ve genel durumu, Panathinaikos eşleşmesi ve sürdürülebilir başarı için geleceğe yönelik atılan adımlara ilişkin açıklamalar yaptı.
#FenerbahçeYükseköğretimde uluslararasılaşma kapsamlı bir konu. Makaleye, hem dünyadan hem de ülkemizden kısa tarihsel bilgiler sunarak başlamak istedim… Yüksek öğretimde uluslararasılaşma kavramı üniversitelerin tarihi kadar eski. Literatürde 8’inci yüzyılda Endülüs, 9’uncu yüzyılda Bağdat, 13 ve 14’ncü yüzyılda Semerkant ve Buhara, daha sonra Roma ve İstanbul hep etkileyici eğitim merkezleri olarak anlatılır. Abbasiler döneminde Bağdat, Endülüs Emeviler döneminde, Kurtuba (Cordoba) en üst düzeyde değerlendirilen bilim merkezleri olarak sunulur.
#Konuk YazarKocaeli’nin İzmit ilçesinde tedavi için gittikleri hastaneden dönerken fenalaşan Turgay Mert (42), kullandığı hafif ticari araçla önce EDS, ardından da aydınlatma direğine çarptı. Kazada Turgay Mert hayatını kaybetti, eşi Ayşe (48) ve oğlu Oktay Mert (17) ise yaralandı.
#Trafik KazasıMesleki eğitim okulları, ülkemizde, Tanzimat Fermanı’nın yayınlanmasını takiben, 1857’de Maarif Nezareti Nizamnamesi ile bölgesel ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak açılmaya başlandı.Askeri Baytar Mektebi, Orman Mektebi, Ziraat Talimnamesi o dönemin ilk meslek okulları arasında yer aldı. Cumhuriyet döneminin de öncü Mesleki ve Teknik Okulları olarak değerlendirilirler…
#Konuk Yazar