İnternette hızlı bir şekilde kombucha araştırması yaparsanız bu fermente içeceğin; çay, şeker, mantarlar ve bakteriler tarafından üretildiğini görürsünüz. Kombucha faydaları arasında da çok yüksek enerji sağladığını, bağışıklığı güçlendirdiğini, belirli kanser türlerini savuşturduğunu, vücudunuza detoks etkisi yaptığını ve daha birçok konuda size yardımcı olduğunu göreceksiniz. Peki bu vaat edilen faydalar gerçekten doğru mu?
#KombuchaSıcak yaz günlerinde nasıl beslenmeliyiz? Hafif ve besleyici öğünleri nasıl oluşturabiliriz? Yaz aylarında beslenme düzenimizi nasıl oluşturmalıyız? Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, yaz ayları için önemli önerilerde bulundu, öğün olarak tercih edilebilecek örnek menüler verdi.
#BeslenmeKombucha (kombu çayı); sindirim sisteminden bağışıklığa kadar birçok faydası olan fermente bir içecektir. Yüzyıllar önce Doğu Asya'da ortaya çıkan bu içecek, bakteri ve mayalardan oluşan çay mantarı ile hazırlanıyor. İşte Gülçin Çavdarcı'nın sunumuyla sizin de evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz kombucha çayı tarifi…
#KombuchaKombucha (kombu çayı); sindirim sisteminden bağışıklığa kadar birçok faydası olan fermente bir içecektir. Yüzyıllar önce Doğu Asya'da ortaya çıkan bu içecek, bakteri ve mayalardan oluşan çay mantarı ile hazırlanıyor. İşte sizin de evinizde hazırlayabileceğiniz kombucha çayı tarifi Gülçin Çavdarcı'nın sunumuyla sizlerle…
#HtvprogramlarSorbe, cheesecake, muffin ve muhallebi gibi tatlılara çok yakışıyor, kokteyllerde sık sık karşımıza çıkıyor. Passionfruit veya Türkçe adıyla çarkıfeleği semizotu, Bergama tulumu ve mangoyla yaptığım salatanın sosuna katmayı da çok seviyorum. İçine girdiği her şeye ferah bir lezzet katan bu tropikal meyveyi nasıl kullanabiliriz, bakalım...
#PassionfruitLeziz bir yoğurt yapmanın pek çok püf noktası var. İyi bir süt bulmak, doğru sıcaklığı ayarlamak şart. Maya konusu da önemli. Yenebilir çiçeklerden de maya yapılabildiğini biliyor muydunuz? Ağaçlar çiçeklenmişken yaban mayası yapmanın bence tam zamanı.
#YogurtYıla gelecek ayların popüler trendlerini, en çok konuşulacak başlıklarını tahmin ederek, yeni umutlarla girmek âdetten. Artık sadece teknolojinin ya da moda olanın değil, pandeminin yarattığı koşulların da yüksek etkisini hissediyoruz. Koşullar yaratıcılığı teşvik ediyor, yeni kulvarlar ortaya çıktıkça kesin sonuçlar öngörmek de zorlaşabiliyor. Bunların dışında 2022’de neler yükselişe geçecek, neleri normalleştirmeye başlayacağız, en çok hangi lezzetleri tadacağız? Hepsini bir de alanında uzman isimlere sorduk...
#Türk MutfağıGüçlü bir bağışıklık sistemi için beslenmenin önemini artık hepimiz biliyoruz. Bu dönemde özellikle probiyotikler konusu çok sık gündeme geliyor. Özellikle kefir ve kombucha ya da kombu çayı son dönemde çok popüler. İkisi de milyonlarca mikroorganizma barındıran bu içecekleri marketlerden de satın alabilirsiniz ama özellikle evde yapılmış olanların besin değerinin daha yüksek olduğunu da bilmelisiniz. Sizin için evde kolayca yapabileceğiniz kefir ve kombucha konusunda aklınızdakilere cevap bulmaya çalıştık…
#Kombucha Nasıl Yapılır