Hollywood’lu prodüktör William D. Johnson ile geçirdiği amansız hastalık sonrası Tayland’da kurduğu ve ünlülerin akın ettiği o meşhur klinikte bir araya geldim. Doğu tıbbına dair sohbet ettim. İşte tam bir İstanbul âşığı olan Johnson ile sohbetimizden anekdotlar...
#HollywoodArtık sertleşme sorunu yaşayan hastalarımıza uygulayabileceğimiz non-invaziv ve minimal invaziv nitelik taşıyan birçok tedavi yöntemine sahibiz. Seçilmiş hastalarda yüksek başarı elde edebilmemizi sağlayan PRP, ESWT ve SVF ile kök hücre gibi tedavi alternatifleri sayesinde birçok hastamızda penil protez cerrahisi gereksinimini ortadan kaldırabilsek de bazı durumlarda penil protezler, sertleşme fonksiyonunun geri kazanılması adına değerlendirilebilecek son çare olarak öne çıkıyor.
#Penis ProteziDOKUZ Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi içinde yapımına başlanan Türkiye’nin ilk Gen Araştırma merkezi Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından tamamlanacak. İzmir’in kamu yatırımlarının gerçekleşmesine katkı koyan Nevvar-Salih İşgören Vakfı bu önemli projeye 2. 5 milyon liralık bağışta bulundu.
#İzmirKocaeli Üniversitesi Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÖGEM) Müdürü Prof. Dr. Erdal Karaöz, kök hücre ve hücresel tedavi yöntemlerinin geleneksel tıp yöntemlerileriyle tedavi edilemeyen birçok hastalık için rutin bir tedavi protokolü haline geleceğini belirterek, Türkiye'nin dünyada ses getirecek çalışmalara imza atması için büyük bir merkeze ihtiyacı olduğunu söyledi.
Dünyada ilk kez Multiple Skleroz (MS) gibi otoimmun hastalıkların kemik iliği kaynaklı kök hücrelerle tedavi edilebileceğini kanıtlayan Chicago Northwestern Üniversitesinden , “Hastalar, tedaviden sonra, hiçbir ilaca ya da desteğe gereksinim duymuyor, sağlıklı bir insan gibi yaşıyor” dedi.
OSMAN Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji ve Kemik İliği Bilim Dalları Başkanı, Hücresel Tedavi ve Rejeneratif Tıp Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Zafer Gülbaş, mezenkimal (kemik iliğinden alınan) kök hücre naklinin gelecekte crohn (bağırsak iltihabı), kalp krizi, diyabet gibi pek çok hastalığın tedavisinde kullanılabileceğini söyledi.
Dünyada milyonlarca Türkiye'de ise on binlerce kişiyi etkiliyor. Zamanla hastaların görme yetilerini tamamen kaybetmelerine yol açıyor. Bu hastalığın tedavisi ise en azından şimdilik ne yazık ki yok. Peki neden oluyor ve en çok kimlerde görülüyor?
#Sağlık