Yunanistanlı Andreas’tan alınan kök hücrelerin Adana’da nakledildiği 3 yaşındaki Kuzey Deniz Şengezer, hastaneden ayrıldı. Minik Kuzey, “Evime gideceğim. Bisikletime bineceğim. Salıncakta sallanacağım. Daha sonra da yemeğimi yiyeceğim. Doktorlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.
#GazetehaberleriADANA’da, lösemi hastası 3 yaşındaki Kuzey Deniz Şengezer için Yunanistanlı Andreas’tan alınan kök hücrelerin nakil işlemi tamamlandı. Nakil sonrası ilk fotoğrafını hasta yatağında veren Kuzey, 'işlem tamam' pozu verdi. Annesi dışında hasta odasına kimsenin girilmesine izin verilmeyen Kuzey'in durumunun anlık olarak takip edildiği öğrenildi.
#AdanaAdana'da lösemi hastası 3 yaşındaki Kuzey Deniz Şengezer için Yunanistanlı Andreas’tan alınan kök hücreler, yarın saat 06.00’da nakledilmeye başlanacak. Kuzey Deniz’in doktoru, Prof. Dr. Bülent Antmen nakil işleminin öğle saatlerinde bitmesini planladıklarını söyledi.
#AdanaKök hücre günümüzde lösemi, kalp-damar, akciğer, sinir sistemi, şeker ve işitme kaybı gibi pek çok hastalığın tedavisinde sıkça kullanılıyor. Ancak Türkiye’de çoğu zaman donör sayısının yetersiz olması nedeniyle hastalar, uygun doku ve kemik iliği bulmakta zorlanıyor.
#GSKDEMSA Group’un sahibi Demet Sabancı Çetindoğan, “Pera’yı yeniledik. İç mekânı yeniden kendi dönemine uygun olarak giydirdik. Ev sıcaklığı kattık. Önce pastane kısmını açtık. Restorasyonun ardından yüzde 50 gelir arttı. Sadece pastane girişi yüzde 30 yükseldi” dedi.
Almanya'da her 45 dakikada bir kişi lösemi hastalığına yakalanıyor. Bu hastalıktan kurtulmak için doku tipi uygun bir bağışçı bulmak gerekiyor. Aynı ırktan olanların doku tipinin uyma ihtimali ise daha yüksek. DKMS yetkilisi Banu Yazıcı, kemik iliği bankalarında Türk kökenlilerin doku tipi örneklerinin yetersiz olduğunu belirtti.
Türkiye’de ilk kez ‘atan kalp hücresi’ üretildi. Kök hücre için 2 yıl geceli gündüzlü çalışan ekibin başkanı Doç. Dr. Semra Kahraman, ‘Kök hücre tedavisi, günümüzde Alzheimer, Parkinson tedavisinde kullanılıyor. Embriyodan geliştirdiğimiz hücreden hastanemizde öncelikli olarak kalp krizi sonucu kalbi zarar gören hastaların yarar görmesi umut ediliyor’ dedi.
Dünyanın ilk kök hücre bankası İngiltere'de açıldı. Tıbbi Araştırmalar Konseyi Başkanı Profesör Colin Blakemore, kök hücre çalışmalarının tedavisiz hastalıkların tedavisinde gerçek bir umut vaat ettiğini belirterek, bankanın araştırmacılara onulmaz hastaların tedavisi konusunda büyük olanaklar sağlayacağını kaydetti.
Herne’de yaşayan lenf kanseri hastası Süleyman Şentürk için 25 Şubat’ta doku tipleme kampanyası başlatıldı. Bu tür hastalıkların herkesin başına gelebileceğini belirten Şentürk, “Hep birlikte bu işin üstesinden geleceğimize inanıyorum” diyerek herkesi kampanyaya katılmaya davet etti.
#Süleyman ŞentürkSon yılların en çok konuşulan uygulamalarından biri olan ‘kordon kanı’ tedavileri hem kanın sahibinin hem de başkalarının hayatını kurtarabiliyor. Kordon kanı, başta lenf kanseri olmak üzere 80’den fazla hastalığın tedavisinde kullanılabiliyor. İşte dünyadan ve ülkemizden örneklerle kordon kanı hakkında merak edilen her şey...
#Kordon Kanı