Klasik bir çorbayla açılış yapıyoruz. Mide dostu, yoğurt çorbası. 7'den 70'e herkesin çok severek içtiği çorbamız Ramazanda boş kalan mideye iyi gelir. Bir yoğurt çorbası uzmanı olarak, şöyle diyebilirim ki bu iş bizden sorulur. Yıllarca oğlumun tek yediği yemekti. İşte yayla çorbası, patates püreli et, haşhaşlı revani tatlısı ile Ramazan 12. gün menüsü...
#RamazanYeni yıl sofrası hazırlarken denge önemli. Asitli yani sirkeli, ekşili salata ve mezeler kadar yoğun peynirlilerin veya peynir tabaklarının olmasını da seviyorum. Bazen közlenmiş kapya biberin içini hafif sirkeli, çam fıstıklı, kuşüzümlü bir tulum peyniri ezmesiyle dolduruyorum. Havuç taratoru ceviz, kuru cacığı bademle tatlandırıyorum. Fırınlanmış pancar da biraz yeşillik ve sirkeyle nefis oluyor. Elbette klasiklersiz olmaz... Amerikan salatasına biraz ezilmiş sarımsak, tarhun veya maydanoz eklemenizi öneririm. Humus da bence balkabağı püresiyle bambaşka bir hal alıyor.
#YılbaşıMasterChef eleme adayları dün geceki mücadele ile belli oldu. 2022 sezonunda polemiklerle dikkat çeken MasterChef Türkiye'nin 6 Eylül tarihli son bölümünde, kırmızı ve mavi takım haftanın birinci dokunulmazlık oyunu ile seyirci karşısına çıktı. 'Uluslararası mutfaktan tavuk yemekleri" konseptinin hazırlandığı gecede yarışmacılar ikili düelloda karşı karşıya gelirken, takım dokunulmazlığını mavi takım kazandı. Kırmızı takımda ise yapılan eleme oylamasında ortalık karıştı. Dilan'ın Burak'a söylediği "Yüreksiz olduğunu düşünüyorum" sözleri ile stüdyo adeta buz kesti. Peki, MasterChef'te eleme adayı kimler oldu, kim kazandı? İşte, dün gece potaya giren yarışmacılar ve yaşananlar.
#MasterchefPatates her haliyle çoğumuzun en sevdiği yemek türüdür. Köfte, hamburger, pizzanın tamamlayıcısı olan patatesi bu kez ana yemek olarak hazırlamaya ne dersiniz? İşte uzayan kaşar peyniri ve beşamel sosuyla damağınızdan tat bırakacak patates graten tarifi, malzemeleri ve kolay yapım aşamaları…
#Patates GratenRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın dokuzuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 21 Nisan Çarşamba günü 'Lezizz' iftar menüsü...
#RamazanSoğuk kış akşamlarında sıcacık bir yemekten daha güzeli yoktur. Bu yüzden de pratik bir şekilde hazırlayıp keyifle yiyebileceğimiz enfes tarifler olmazsa olmaz. Bu tariflerin de nerede olduğunu soracak olursanız, Lezizz günün menüsünde olduğunu söyleyebiliriz. Lafı faza uzatmadan, karşınızda birbirinden güzel yemek tariflerimiz... Şimdiden afiyet olsun...
#Bugün Ne Pişirsem23 Nisan’da klasik bir tema parkı yerine çocuklarınıza orijinal bir et şinitzel ya da gerçek bir İtalyan makarnası tattırmaya ne dersiniz? Roma’da karakterli esnaf lokantası, New York’ta şehrin en havalı balık restoranı, Fransa’da bir semt pazarı... Oğullarım Deha ve Yekta ile favori yeme-içme mekânlarımızı, seyahat rotanıza ekleyerek çocuklarınızla gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.
#ÇOCUKÜç hafta önce Göcek’e gittiğimde, denizle son buluşmam olduğunu sanmıştım. Meğerse değilmiş. Geçen hafta da Bozburun’a gidip, lacivert sulara, cennet koylara bir kez daha “Merhaba” dedim. Aklınızda bulunsun: Bu mevsimde açık olan lokantalarda her şey daha lezzetli olur. Çünkü aşçıların yemek yetiştirme telaşları yoktur. Her tabağı özene bezene hazırlarlar. Bu zamanlarda sahil lokantaları damakları şenlendirir, ruhu keyiflendirir.
#Gezgin'Yemeğe benim gibi eşofmanla gideceksin. Çünkü yemek yerken genişliyorum. Eşofman giyersen, pantolon kemerinin sıkıştırmasından kurtulursun. Daha çok yiyebilirsin.' Bu sözler, ünlü iş adamı Ali Sabancı'ya ait. Sabancı, mutfak sevdasını Beef&Fish dergisinin son sayısında Mehmet Yaşin'e anlattı.
#Beef & Fish