Karadeniz mutfağının meşhur lezzetlerinden siron, MasterChef mutfağında hazırlanacak. Yufkaların rulo şeklinde sarılıp fırınlanmasıyla hazırlanan siron, Anadolu'nun farklı bölgelerinde de kıyma, et veya tavukla hazırlanabiliyor. Üzerine tereyağlı sosunun da eklenmesiyle lezzetini katlıyor. Peki siron nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte MasterChef siron tarifi ve püf noktaları...
#Masterchef Siron TarifiSiron tarifi kıyamlı, patatesli, peynirli gibi pek çok seçenekleriyle yöresel mutfağımızda yapılıyor. Anadolu mutfağında sıklıkla yapılan siron yoğurtlu servis edilerek tam bir öğün olma kolaylığı sağlıyor. Peki, Trabzonlu siron nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte,siron tarifi ve yapılışı...
#Siron TarifiHamuru, bohçasının katlama biçimi, iç harcı, pişirme yöntemi, sosu ve nasıl ikram edildiği yöreden yöreye değişse de değişmeyen tek şey mantının lezzeti. Miktarına bağlı olarak genellikle yapımı imece gerektiren mantı yöresel ve geleneksel Anadolu mutfağının sosyal terapi yemeklerinden de biri.
#Nilhan ArasTavuklu siron malzemeleri ve tarifi merak edilen yemekler arasında yer alıyor. Karadeniz bölgesinde sıklıkla tüketilen siron ya da ziron yemeği, tavuklu, kıymalı ve sade yapılabiliyor. Peki, tavuklu siron malzemeleri ve tarifi nedir? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#Tavuklu Siron