Tarım ve Orman Bakanlığı, kışlık sebze tohumculuğunda kullanılan ithal tohumlukların yerine Türkiye’nin geliştirdiği yerli sebze tohumlarının kullanılmasını sağlamak ve yerli tohumluk oranını artırmak için TÜBİTAK ile birlikte çalışma yürütüyor.
#Tarım Ve Orman BakanlığıTüketim odaklı toplumun bize öğrettiği “İstediğim zaman, istediğim yerde, canım ne çekiyorsa” gibi alışkanlıklar ve buna yönelik gelişen sektör, bize doğal tatları unutturmaya başladı. Her sebze-meyveye neredeyse yıl boyu ulaşabiliyoruz. Ama yazın aldığımız domatesle kışın aldığımız domates arasındaki farkı biliyor muyuz?
#MevsimBeslenme alışkanlıklarımız her yıl biraz daha değişiyor. Yepyeni ürünlerle tanışıyor, hep hayatımızda olanları daha fazla önemsemeye başlıyor ya da gerekiyorsa onlarla vedalaşıyoruz. Bu yılki en önemli trend, artan çevre hassasiyetiyle birlikte beslenirken artık sadece kendimizi düşünmememiz ve doğaya hiç olmadığı kadar önem vermemiz olacak.
#Mood-Food- İklim özellikleri ve verimli toprakları nedeniyle birçok ürün çeşidinin yetiştirildiği Muğla'da son yıllarda patates üretiminin çiftçinin yüzünü güldürmesi sonucu kentte yıl boyunca bu ürünün yetiştirilmesi için çalışma yürütülüyor - İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ekici: - "Muğla, patates üretiminde ilk ve son turfanda üretimine uygun. Dolayısıyla ilk ve son turfandada en iyi fiyata patates satan illerdeniz. Bu nedenle üreticilerimiz yoğun ilgi gösteriyor"