Cilt bakımı rutinleri kışın ve yazın mevsimlere göre farklılık göstermelidir. Yaz aylarında cildin nem dengesini korumak için biraz hidrasyon ekmek gerekirken, kışın kuru ve soğuk hava gibi çevresel faktörlerden korunmanın yolları ayrıdır. Peki, kışın cilt bakımı nasıl yapılır? İşte kış mevsiminde evde yağlı, kuru, karma cilt bakımı rutinleri...
#Kışın Cilt BakımıKışın cildimizi sağlıklı tutmak için ne yapmalıyız? Soğuk, kuru hava, sert rüzgarlar esmeye başladığında cildi korumak, bahara sağlıkla erdirmek daha zor olur. Cilt doğal nemini kaybederse kurur, pul pul dökülmeye başlar ve bu belirtiler kontrol altına alınmazsa cilt hastalıklarına zemin oluşturabilir.
#EstetikCildimiz en değerli hazinemiz. Canlılığını, tazeliğini ancak ona iyi davranarak koruyabiliriz. Cildimize verdiğimiz kadarını ondan geri alırız. Bakım yaptırmamız ya da yediğimize içtiğimize dikkat etmemiz yetmez, bütüncül bir yaklaşım sergilememiz gerekir. Bugünkü yazımda bu bütüncül yaklaşımın altın kurallarını siz değerli okuyucularımla paylaşmak istedim.
#CiltCildimizin sağlıklı, parlak ve dinç bir görünüm sergilemesinin en önemli koşullarından biri nemli olmasıdır. Nemi hem vücudumuzun içinden hem de dışından sağlamamız mümkündür. Kış ayı işte bu nemli ortamı kurutan, cildimizi kuru bir yaprak hale getiren ortamı sağlar. Cilt sistemimiz; soğuyan havaya karşı, deri, vücut ısısının kaybolmaması, azalmaması için kan dolaşımını azaltır böylece ter ve yağ bezlerimiz daha yavaş çalışmaya başlar. Kan dolaşımının yavaşlaması cilt için gerekli besleyici maddelerin alımının da azalması demektir. İşte tüm bu süreçlerin sonunda cilt giderek hassaslaşır ve dış etkilere karşı kendisini koruyamamaya başlar.
#Cilt KurumasıSihirli bir değneğimiz yok, dolayısıyla sahip olduğumuz her şeyi emek vererek koruyabilir, muhafaza edebiliriz. Bu durum cildimiz ve vücudumuz için de geçerli. Kendimize ne kadar iyi davranırsak, cildimiz ve vücudumuz da buna o kadar karşılık verecektir. Bu haftaki yazımda size “cildimiz kadar değerli” önerilerde bulunmak istiyorum.
#EstetikSardunya çiçeği; günümüzde en fazla yetiştirilen süs bitkilerinin başında bulunmaktadır. Mor ve kırmızı gibi canlı renkleri bulunan bu çiçek, bilhassa bahçe ve balkonlarda yetiştirilmek adına uygun bir çiçektir. Peki sardunya çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Sardunya çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları nedir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Sardunya ÇiçeğiManolya çiçeği; oldukça hoş bir kokusu olan, yaprakları ve oval görünümlü kaba bir çiçek türüdür. Manolya çiçeği; tür şeklinde iki çeşit şeklinde gruplandırılmaktadır. Manolya çiçeği; her mevsim rengini koruyan ender bitkilerin içerisinde yerini alır. Peki manolya çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Manolya çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları nedir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte merak edilen tüm detaylar.
#Manolya ÇiçeğiHercai çiçeği, menekşegiller familyasından olan bir menekşe türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Esasında çok yıllık duyarlı otsu bitki olmasına rağmen, bu bitkinin en verimli olduğu dönemi, tohumundan yetiştirildiği birinci yılı olmaktadır. Sizin için Hercai çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Hercai çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konularını detayları ile birlikte derledik.
Deve tabanı çiçeği; benzersiz yaprakları ile evleri süsleyen bir çiçektir. Deve tabanı çiçeği; “Araceae” tropik familyasına ait bir çiçektir. Bu yüzden Swiss Cheese Plant ismiyle de bilinir. Neme düşkün bir bitkidir. Deve tabanı çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Deve tabanı çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları nedir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Deve Tabanı ÇiçeğiAçelya çiçeği; güzel renkler ile yetişen ancak kokusuz bir çiçek çeşididir. Açelya çiçeğinin anavatanı; Amerika'nın Kuzey bölgesi ile Asya'dır. Bunun dışında açelya çiçeği fundagiller ailesine ait bir çeşittir. Çiçeğin renkleri ise; sarı, mor, kırmızı, beyaz ve pembe şeklindedir. Peki açelya çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Açelya çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları nelerdir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Açelya ÇiçeğiYeryüzünde birbirinden farklı ağaçlar bulunuyor. Bu ağaçların da faydaları saymakla bitmez. Özellikle meyve ağaçlarının da doğru bir bakım yapılması gerekir. Özellikle demirhindi ağacı da merak ediliyor. Demirhindi ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Bulut ağacı, duman ağacı adıyla da bilinen, bordo ve pembe yapraklarıyla oldukça hoş görünümlü bir süs ağacıdır. Güzel renkleri sebebiyle peyzaj ve bahçe tasarımında sıklıkla kullanılır. Peki bulut ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Duman ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgiler nelerdir? Sizler için bulut ağacıyla ilgili merak edilenleri derledik.
Kuşburnu ağacı, gülgiller familyasından gelen Kuzeybatı Afrika, Avrupa ve Batı Asya civarlarında yetiştirilir. Çok yıllık bir bitki olan kuşburnu ağacı, sonbaharda olgunlaşır. Kuşburnu ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Badem, kültürümüzün en eski yemişleri arasında yer alır. Faydaları ve lezzeti ile severek tükettiğimiz badem, ülkemizin iklim özelliklerine göre belirli bölgelerde yetiştirilir. Badem ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Mevsim geçişleri ile birlikte sıcaklık, nem ve diğer iklimsel faktörlerin değişmesi cilt sağlığı ve görünümünü olumsuz yönde etkileyebilir. Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Oya Yeşim Hacımustafaoğlu Utkan, cilt bakımına dair ipuçları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
#Uzm. Dr. Oya Yeşim Hacımustafaoğlu Utkanİlerleyen yaşla birlikte, cildimizin elastikiyetini sağlayan kollajen, yağ dokusu ile nem tutma kapasitesi azalıyor. Bunun sonucunda da ciltte kırışıklar, sarkma, mat görünüm ve lekeler gibi problemler gelişmeye başlıyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Nilüfer Tüysüz cildin erken yaşlanmasına neden olan 10 hatalı alışkanlıkları anlattı, önemli önerilerde ve uyarılarda bulundu.
#Cilt BakımıSoğuk hava, kuru hava, kalorifer, yünlü kıyafetler en çok cildimizi etkiliyor. Cilt bakımı denildiğinde akla sadece yüz geliyor, oysa el, ayak ve tırnak olmak üzere tüm deri hücrelerini kapsıyor. Medikal Estetik Uzmanı Biyolog Mehmet Kandil, soğuk havalarda cildi korumanın 10 yolunu anlattı.
#Cildi Korumanın Yolları