Kırmızı böceklerden birçok kişi tarafından merak edilen böceklerden biridir. Özellikle renginin farklı olması ve dikkat çekmesi nedeniyle herkes tarafından merak edilen konular arasındadır. Bu bakımdan kırmızı böcek türlerini araştırabilir ve hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizin için Kırmızı böcek türleri ve isimleri nelerdir detaylarıyla derledik.
#Kırmızı Böcekİstanbul'da birçok yerde bulunan palmiyeler "kırmızı böcek" tehlikesi altında, çok sayıda ağaç kesildi. Şu ana kadar 1500 palmiye ağacının kesildiğini belirten İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, "Kırmızı palmiye böceği ilk defa Türkiye'de 2006 yılında görüldü. Kırmızı palmiye böceği havalar ısınır ısınmaz uçuyor. Uçtuğu an 900 metre kadar uzaklığa gidebiliyor, ilaçlamaya dirençli" dedi.
#Kırmızı Böcekİstanbul'da birçok yerde bulunan palmiyeler "kırmızı böcek" tehlikesi altında, çok sayıda ağaç kesildi. Şu ana kadar 1500 palmiye ağacının kesildiğini belirten İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, ''Kırmızı palmiye böceği havalar ısınır ısınmaz uçuyor. Uçtuğu an 900 metre kadar uzaklığa gidebiliyor, ilaçlamaya dirençli" dedi.
#İstanbulİstanbul'da birçok yerde bulunan palmiyeler "kırmızı böcek" tehlikesi altında, çok sayıda ağaç kesildi. Şu ana kadar 1500 palmiye ağacının kesildiğini belirten İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, "Kırmızı palmiye böceği ilk defa Türkiye'de 2006 yılında görüldü. Kırmızı palmiye böceği havalar ısınır ısınmaz uçuyor. Uçtuğu an 900 metre kadar uzaklığa gidebiliyor, ilaçlamaya dirençli" dedi.
#İstanbulHastalandığımızda kimi zaman bitki çaylarından, çorbalardan kimi zaman da ilaçlardan medet umar, hızla toparlanmaya çalışırız. Peki bu sadece insanlara özgü bir davranış mı? Yakın zamana kadar öyle zannediliyordu. Ancak son dönemde yapılan araştırmalar bunun tersini söylüyor. İşte okudukça şaşıracağınız birkaç örnek...
#YaşamFilm galaları, özel davetler, Oscar törenleri, dünyaca ünlü festivaller… Gösteri dünyasının bu merakla beklenen etkinlikleri sadece ünlü yıldızların şıklık yarışına değil kimi zaman da mutlu ve müjdeli haberlerin duyulmasına vesile oluyor.
#Justin TherouxBiri yıllar boyunca sadece sinemanın değil dünyanın en güzel kadınlarından biri olarak anıldı. Diğeri ise sinemanın çılgın yeteneklerinden, dahi yönetmenlerinden biri olarak nam saldı. Artık ikisi de kimine göre olgunluk yıllarını kimine göre de hayatlarının sonbaharını yaşıyor.
#Monica BellucciALDIĞIMIZ her yaş farklı nedenlerle fiziksel ya da ruhsal yaşlanmayı hızlandırabilen bazı değişikliklere neden oluyor. Bu değişiklikler beden ve ruhu farklı dozlarda etkiliyor. Bununla birlikte belirli yaş dönemeçlerinde yaşlanma süratinin beklenilenden daha hızlı bir sürece girebileceğini de biliniyor.
#KolajenDang humması, sivrisineklerle bulaşan ciddi bir hastalık olarak biliniyor. 2024 yılı ise dang humması açısından en kötü yıl olarak kaydedildi. Dünya Sağlık Örgütü, 176 ülkede 11 milyon şüpheli vaka bildirildiğini açıkladı. Tehlike komşumuz İran’a da sıçradı; 14 Haziran'dan itibaren vaka sayısı 12'ye yükseldi. Bu durum Türkiye'de de endişe yarattı. Peki, dang hummasını hangi sinek türleri taşıyor? Ülkemizde görülme olasılığı nedir ve belirtileri nelerdir? Tüm bu sorulara uzmanlarla cevap aradık.
#SağlıkAntalya'nın Korkuteli ilçesinde nesli tükenme tehlikesinde olan kanguru faresi görüntülendi. Kanguru faresinin üstün sıçrama ve iki ayak üzerinde yürüme yeteneklerine sahip olduğu, yaşadıkları ortamda tohum, bitki, böcek ve hayvan artıklarıyla beslendiği ve su içmeden yaşayabildiği biliniyor.
#AntalyaAntalya'nın Korkuteli ilçesinde nesli tükenme tehlikesinde olan kanguru faresi görüntülendi. Kanguru faresinin üstün sıçrama ve iki ayak üzerinde yürüme yeteneklerine sahip olduğu, yaşadıkları ortamda tohum, bitki, böcek ve hayvan artıklarıyla beslendiği ve su içmeden yaşayabildiği biliniyor.
#ANKARANil Karaibrahimgil ve Serdar Erener, orman içindeki evlerinin bahçesinde röportaj verdi. Sakalları ve bastonuyla dikkat çeken Serdar Erener, röportajında şehir yaşamını tehlikeli bulduğunu söyledi.
#Doğayla İç İçe Yaşayan ÜnlülerSon 10 yıl içerisinde tüm dünyada sperm değerlerinde ciddi bir düşüş dikkat çekmekte. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre 80’li yıllarda doğal yolla eşlerini gebe bırakabilen erkeklerin ortalama sperm sayıları 40 milyon/mL iken, şimdi bu sayı 15 milyona kadar düşmüş durumda. Şayet önlem almadan devam ederse ileriki nesillerde kısırlık vakalarında artışla karşı karşıya kalmamız kaçınılmaz olacak.
#Akdeniz DiyetiDünyada ve ülkemizde kuş türlerinin popülasyonunda ciddi bir azalma yaşanıyor. 200’den fazla türün soyunun kritik seviyede tehlike altında. En son Birleşik Krallık Ekoloji ve Hidroloji Merkezi'nin (UKCEH) yaptığı bir araştırmaya göre, modern insanlık tarihi boyunca her dokuz kuş türünden birinin neslinin tükendiği açıklandı. Peki ülkemizde tehlike altında olan türler hangileri? Bu türlerin nesli tamamen tükenirse nasıl sorunlar ortaya çıkabilir? Nasıl önlemler almak gerekiyor? Kuş bilimci Öğr. Gör. Ergün Bacak ile tüm bu sorulara cevap aradık.
#Kuş TürleriGastronomi dünyasının merakla beklediği Michelin Rehberi seçkisi geçen hafta açıklandı. 3 ayrı kategoride aldığı ödülle Urla’daki Vino Locale restoran, törenin en çok parlayan yıldızlılarındandı. Şef Ozan Kumbasar 1 Michelin yıldızıyla 1 yeşil yıldızı kucaklarken eşi ve ortağı Seray Kumbasar da ilk kez takdim edilen Sommelier Ödülü’nü aldı. “Verdiğimiz emeğin, akıttığımız terin, gözyaşının bir karşılığı oldu bu bizim için” diyen çiftle başarılarını konuştuk...
#Gaye ŞahinPalyaçolar kimilerinin aklına eğlenceyi getirirken kimilerinin de tüylerinin ürpermesine neden oluyor. Hatta bu durum bazen koulrofobi adı verilen ciddi bir korkuya dönüşebiliyor. Peki gerçekten bazı insanlar palyaçolardan neden korkuyor? İşte bu konuyla ilgili yapılan türünün ilk örneği olan araştırmanın ilginç sonuçları ve palyaçolardan korkan insanların hikayeleri…
#Koulrofobi