Sizlere, tam mevsiminde hazırlayabileceğiniz ve kış boyu tadından mahrum kalmayacağınız bir tarif paylaşacağım: Kiraz reçeli! Adını sıkça duysanız da bu tarifi özel reçetemle denemenizi tavsiye ediyor ve kiraz reçeli tarifimi püf noktalarıyla birlikte beğeninize sunuyorum. Şimdiden deneyenlerin ellerine sağlık...
#Kiraz ReçeliKiraz, “Arkamdan dut yetişmese, yiyenin boynunu sapıma döndürürüm” dermiş. Kirazın düşük kalorili, zayıflama etkisi olan bir meyve olduğunu anlatmak için kullanılan bu söz, kilo vermek isteyenlerin kulağına küpe olmuş olmalı ki birçok kişi özellikle kiraz sapı çayını zayıflamaya yardımcı olarak görüyor. Bu tür ürünleri kullanmadan önce bir uzmana danışmanız gerektiğinin altını bir kez daha çizdikten sonra “Kiraz sapı çayı nasıl yapılır?” sorusuna yanıt vermeye çalışalım. İşte evde kiraz sapı çayı yapılışı ve faydaları…
#Kiraz Sapı Çayı Nasıl Yapılırİçine girdiği her şeyi güzelleştiriyor; zeytinyağlı taze fasulyeden bamyaya, hangi sebze olursa olsun bol domatesin suyuyla piştiğinde lezzeti artıyor. Bulgur pilavına nasıl yakışıyorsa pirinç pilavında da aynı performansı gösteriyor. Bugünlerde bol bol domates konservesi yapıyorum ki bu nefis tadı yılın her ayına taşıyabileyim. Sosundan bademli reçeline, çorbasından galette’ye pratik önerilerim var.
#Domates