Soğuyan havalarla birlikte kestane sezonu da açılmış oldu. Kestane kışın uzayan soğuk gecelerde kestane kebabı keyfi bir başkadır. Kestane pişirmeyle ilgili pek çok yöntem vardır. Peki, en güzel kestane nasıl pişirilir, nasıl seçilir ve kesilir? Kestane ile ilgili tüm merak edilenlere haberimizde yer verdik. Şimdiden afiyet olsun...
#KestaneKestane kış aylarının en sevilen atıştırmalıklarından. Tezgahlarda yerini alan kestane iç ısıtan harika bir enerji deposu. Soğuk günlerde evde kolayca pişirip keyifle tüketebilirsiniz. Kestane nasıl pişirilir? Sizin için avada, fırında ya da suda pişmiş kestane yapımının püf noktalarını derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Kestane Nasıl PişirilirÜlkemin en sevdiğim yemeklerinden biri, geçmişi 16’ncı yüzyıla uzanan gnocchi... En klasiği patates, un ve yumurtayla yapılanı ama malzemeler bölgeden bölgeye değişebiliyor. Hatta kimi yerlerde farklı isimlerle anılıyor. Örneğin, Toskana’da adına ‘gnudi’ deniyor, pişmiş ıspanak ve bolca ricotta peyniriyle yapılıyor. Sicilya’daysa ‘artakalan pirinçleri değerlendirme’ yemeği olarak karşımıza çıkıyor. Size gnocchi çeşitlerini anlatacağım ve domates soslusunun tarifini vereceğim.
#GnocchiHangi yaşta olursanız olun, kestanenin herkeste ayrı bir yeri olduğu doğrudur. Eskiden soba üstünde yapılan kestanelerin tadı hepimize çocukluğumuzu hatırlatan nostaljik bir keyiftir. Kestane mevsimi geldiğinde ‘Kestane nasıl seçilir, hangi pişirme tekniği kullanılır?’ gibi konulara açıklık getirmek ve keyifli sohbetlerinize eşlik etmesi için bu lezzetli besinle ilgili bilinmeyenleri paylaşıyoruz.
#Kestane Nasıl SeçilirHavaların soğumasıyla birlikte kış mevsiminin en sevilen lezzeti kestanenin kokusu, dört bir yanı sarmaya başladı. Mide hastalıklarını hafifletmesi ve beyin hücrelerini tazelemesi gibi önemli faydaları bulunan kestaneyi çeşitli şekillerde pişirmek mümkün. İşte, kestane pişirmenin birbirinden pratik yöntemleri.
#Kestane Nasıl Pişirilir