Sevgililer Günü için romantik olmayan bir soru: Güller olmadan yaşayabilir miyiz? Evet, güller dünya çapında en popüler kesme çiçekler ve gerçekten çok güzeller. Ancak her gün durmaksızın, seralardan kapınıza kadar yeni kesilmiş gülleri getirmek için yapılan küresel yarış, onları çevre açısından korkunç riskli hale getiriyor. Sonuç olarak ise taze çiçekler, devasa bir karbon ayak izine sahip 34 milyar dolarlık küresel bir sektör olarak karşımıza çıkıyor. Peki sizce romantizmin güllerle sınırlı kalmasına gerek var mı?
#Sevgililer GünüVücut kokularıyla ilgili yapılan bazı araştırmalar, oldukça ilginç bilgiler ortaya koydu. Araştırmalara göre bekar erkekler evli erkeklerden daha çekici kokuyor, menstrüasyon sırasındaki kadınlar erkeklere daha hoş kokuyor. İşte ilginç detaylar...
#KokuVücut kokularıyla ilgili yapılan bazı araştırmalar, oldukça ilginç bilgiler ortaya koydu. Araştırmalara göre bekar erkekler evli erkeklerden daha çekici kokuyor, menstrüasyon sırasındaki kadınlar erkeklere daha hoş kokuyor. Koku deyip geçmeyin, bilime kulak verin...
#Kokuların ÖzellikleriAlmanya’nın Köln çiçekçi halinde canlı çiçek toptancılığı yapan Atila Türker, “Antalya Elmalı’dan Avrupa’ya çiçek ihracatı uzun yıllardır devam ediyor” dedi. Eşi Rakibe Türker hanımla birlikte 23 yıldır Köln çiçek toptancı halinde esnaflık yapan gurbetçimiz, Leverkusen’de açtığı 2 çiçekçi dükkânıyla 4 kişiyi istihdam ediyor. Asıl mesleği elektrik teknisyeni olan Türker, babasının bir tanıdığı vasıtasıyla bu mesleği seçmiş. Hollanda’nın Amsterdam ve Venlo kentleri çiçek borsasında haftada iki gün ihale ile aldıkları çiçeklerin bir kısmının Türkiye menşeli olmasının kendilerini gururlandırdığını söyleyen Türker, şunları söyledi:
#AlmanyaTokat'ın Erbaa ilçesinde, 20 yıl önce 5 dönüm alanda üretilmeye başlayan kesme çiçekler, Türkiye’nin 15 ilindeki mezatlarda alıcısıyla buluşuyor. Halen 202 dönüm alanda üretimi devam eden çiçeklerin ilçe ekonomisine yıllık katkısı 5 milyon TL’yi buluyor.
#TokatDünya parlamentoları arasında, 232 çeşit ağaç ve ağaççığın bulunduğu en büyük yeşil alana sahip Türkiye Büyük Millet Meclisi bahçesindeki serada, 40 çeşit çiçek türü yetiştiriliyor. Meclis’te gerçekleştirilen faaliyetlerde kullanılan çiçeklerin tamamı yerleşkedeki bu serada üretiliyor.
#TBMMOrta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, çiçek üretiminde yeni arazilerin oluşturulması için Hazine Müsteşarlığı ile görüştüklerini, Türkiye'nin çiçek üretilebilecek bölgelerindeki arazileri değerlendirdiklerini bildirdi.
#Gıda Tarım Ve Hayvancılık BakanlığıAnkara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Soner Kazaz, 2012 verilerine göre Türkiye’de 76 milyon dolarlık süs bitkileri ihracatının söz konusu olduğunu belirterek, “2013 yılı sonu itibarıyla 100 milyon dolarlık süs bitkisi ihracatı hedefleniyor” dedi.