kese haberleri sayfasında kese hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1717 kese haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
BURSA’da 6 yıldır ipek kese üretimi yapan Koray Gümüşnaz, koronavirüs salgınından sonra kese ihracatının 5 kat arttığını söyledi. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar ise, "Yıkanırken kese kullanmak koruyucu önlem olarak değerlendirilebilir" dedi.
#KoronavirusSöz konusu sedef hastalığı olduğunda tıbbi gerçeklerden ziyade kulaktan dolma bilgiler devreye giriyor. Oysa şehir efsanesi gibi ortada dolaşan birçok bilgi, sedef hastalığını iyileştirmekten öte şiddetlendiriyor. Örneğin kese yapmanın sedef hastalığına iyi geldiği bilgisi etrafta dolaşsa da fiziksel travmalar, kaşıma, ovalama ya da yolma gibi işlemler, banyoda liflenme veya keselenme sedef ataklarına yol açıyor. Dermatoloji Uzmanı H. Deniz Yardımcı, sedef hastalığı ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.
#Sedef Hastaları Keselenebilir MiSoğuk havalarda cilt kurulukları çok sık meydana geliyor. Vücudumuzda bu durumdan en çok nasibini alan yerlerden biri de bacaklarımız. Buz gibi hava, ısısı yükselen duşlar ve kapalı kıyafetler bacakların kurumasına sebep oluyor. Ancak kışın kupkuru bacaklara mahkum olmak zorunda değilsiniz! Bacaklarınız için bir bakım rutini oluşturmanın tam zamanı.
#Cilt BakımıNiğde'de bir vatandaşın atıl durumdaki odunlukta bulduğu keseden, Roma, Grek ve Osmanlı dönemine ait olduğu tahmin edilen 308 parça tarihi eser çıktı. Çok sayıda sikke, ok ucu, yüzük, küpe, jeton ve kurşunun yer aldığı eserler, Niğde Müzesine hibe edildi
#OdunlukNormalde amniyotik kese doğum sırasında yırtılır ve içindekikoruyucu sıvı bu esnada boşalır. Ancak bu bebek amniyotik sıvı içerisindedoğuyor. Keseden bebeğin hareketleri rahatlıkla görülüyor. Bebeğin rahatlıklanefes alması için amniyotik sıvı hemen kesiliyor.
#BebekKaradeniz'de son dönemde yapılan bilimsel araştırmalarda, dereler ve nehirlere bırakılan atıkların sürüklenip, ulaştığı denizde önemli kirlilik kaynağı oluşturduğu ortaya kondu. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rafet Çağrı Öztürk, “Son 10 yıla göre mikroplastik sayısında ciddi bir artış oluyor. Nehirlerde mikroplastiğe rastlamadığımız örnek yok" dedi.
#KaradenizBelkacem Ailesi’nin Cezayir’de yapışık ikizleri dünyaya geldi. Aile Türkiye’ye yönlendirildi. Türkiye’de kalp cerrahisinden plastik cerrahiye, çocuk hastalıklarından organ nakli ekibine kadar kalabalık ekibin müdahalesi sonucu Rinas ve Rinad bebek, başarılı şekilde ayrıldı.
#Yapışık İkizlerÇoğumuz evine o gün yiyeceğinden fazla ekmek alıyor. “Belki misafir gelir veya gece acıkırım” ya da “Kalanı sabah ısıtır yerim” düşüncesi ile fazladan alınan o ekmekleri tüketemediğimizde buzdolabına ya da daha uzun süre bayatlamasın diye buzluğa atarız. Ama bayatlamasın diye buzluğa attığımız o ekmeklerin besin değeri aynı kalıyor mu? Lezzeti değişiyor mu? Gerçekten daha geç bayatlamasına yardımcı oluyor mu? Diyetisyen Ayça Sena Yılmaz ile konuştuk.
#Ekmek Saklamaİngiltere’de bir yemek programının jürisi Paul Hollywood, yakın zamanda TikTok'ta yayınladığı videoda, ekmeği doğru saklama yönteminin onu dondurmak olmadığını, hatta dondurulan ekmeğin daha çabuk bayatladığını söyledi. Buzdolabının ekmeğin tüm nemini çektiğini, bunun da ekmeği üç kat daha hızlı bayatlayacağını iddia eden Hollywood’un bu görüşüne katılan da var karşı çıkan da… Peki hangisi doğru? Diyetisyen Ayça Sena Yılmaz ile konuştuk.
#SağlıkBir dönemin unutulmaz dizisi 'Sihirli Annem'de canlandırdığı 'Çilek' karakteri ile hafızalara kazınan Zeynep Özkaya, doğum gününde evlilik teklifi aldı. Genç isim, sosyal medya hesabından yaşadığı şaşkınlığı paylaşarak "Hayatımın şokunu yaşadım" dedi.
#Zeynep ÖzkayaDünyanın dört bir yanındaki denizlerde yaşayan en ilginç türlerin başında ahtapotlar, mürekkep balıkları ve kalamarları da kapsayan kafadanbacaklılar ailesi geliyor. Oldukça geniş bir aile olan kafadanbacaklıların bir özelliği var ki bilim insanlarını bile şaşkına uğratıyor.
#KafadanbacaklılarEvlenip hayatlarını birleştirmek isteyen çiftler için en özel günlerden biri düğünleri... Bu yüzden tüm dünyada o büyük gün hem çiftler hem de aileleri aylar önceden hazırlıklara başlar. Düğün heyecanı yıllardır aynı olsa da bazı düğün gelenekleri unutulmaya yüz tutmaya başladı. Buna rağmen bazı geleneklere ise hala sıkı sıkıya bağlıyız.
#DüğünSağlıklı bir cilt için yapmamız gerekenler kadar yapmamamız gerekenler de var. Çok ürün kullanmak ya da hep pahalı ürünlerden medet ummak doğru değil örneğin. Uzmanlara göre bunlar gibi doğru bildiğimiz yanlışlar çok. Dermatologlara cilt bakımında sık yapılan hataları ve ‘Asla yapmam’ dedikleri uygulamaları sorduk.
#CiltEvlenip hayatlarını birleştirmek isteyen çiftler için en özel günlerden biri düğünleri... Bu yüzden tüm dünyada o büyük gün hem çiftler hem de aileleri aylar önceden hazırlıklara başlar. Düğün heyecanı yıllardır aynı olsa da bazı düğün gelenekleri unutulmaya yüz tutmaya başladı. Buna rağmen bazı geleneklere ise hala sıkı sıkıya bağlıyız.
#DüğünSon dönemde, baş dönmesi olarak da bilinen vertigo vakalarında belirgin bir artış gözlemleniyor. Vertigo, hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyen önemli bir sorun ve tedavisi, altta yatan nedenlere bağlı olarak farklılık gösteriyor. Bazı durumlarda ilaç tedavisi yeterli olabilirken, bazı durumlarda cerrahi müdahale gerekebiliyor. Bu artışın nedenlerini inceleyen uzmanlar, hastalığa dikkat edilmezse ölümcül olabileceğini de vurguluyor. Vertigo vakalarındaki bu artışın nedenleri ve alınabilecek önlemler üzerine değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Serkan Orhan, konuyla ilgili görüşlerini hurriyet.com.tr'ye aktardı.
#SağlıkEvlenecek kızın evinde çeyiz sermek, ailelerin birbirine bohça göndermesi, gelin ile damadın yakasına düğünde altın ya da para takma gibi pek çok düğün geleneğimiz var. Sadece biz de değil tüm dünyada farklı gelenekler yıllardır sürdürülüyor. Mesela son yıllarda bir nebze olsa esnese de neden yüzyıllardır gelinlikler hep beyaz renkte oluyor hiç düşündünüz mü? İşte uzun yılardır değişmeyen hatta biraz abartılan düğün gelenekleri ve nedenleri...
#DüğünD vitamini değerlerinizi düzenli olarak kontrol ettiriyor musunuz? Eğer bu önemli moleküle hak ettiği değeri vermiyorsanız, çok ciddi hastalıklara yakalanma riskiyle karşı karşıya olduğunuzu bilmelisiniz. Çünkü D vitamini eksikliği, başta kanser olmak üzere kemik erimesi, diyabet, kalp rahatsızlıkları, romatizma, kronik yorgunluk ve depresyon gibi daha birçok hastalığın oluşmasının ana nedenleri arasında.
#D VitaminiBöyle dışarıdan bakıldığında kraliyet ailesi üyelerinin hayatı ne kadar da imrendiriyor görenleri değil mi? Bu durum bu tür ailelerde doğanlar için zaten bambaşka... Onlar daha baştan ayrıcalıklarıyla dünyaya gözlerini açıyorlar. Bir de monarşi ailelerinin üyeleriyle evlenenler var elbette. Her ne kadar sonradan katılmış olsalar da bütün o konfordan ve ayrıcalıklardan onlar da paylarına düşeni alıyor.
#Kate MiddletonAntalya'da evindeki 650 yıllık sarnıçta biriken yağmur suyunu içerek büyüyen 80 yaşındaki Emine Gülay Çakın, yaşlı bakım merkezinde de yağmur suyundan kopamıyor. Çocuklarının zaman zaman getirdiği sarnıçtaki suyu överek anlatan Çakın, "O suya alışkınım. Çok farklı tadı var. Tarif edilemeyecek kadar güzel. Çayı güzel, kahvesi köpüklü olur" dedi.
#Emine Gülay ÇakınAntalya'da evindeki 650 yıllık sarnıçta biriken yağmur suyunu içerek büyüyen 80 yaşındaki Emine Gülay Çakın, yaşlı bakım merkezinde de yağmur suyundan kopamıyor. Çocuklarının zaman zaman getirdiği sarnıçtaki suyu överek anlatan Çakın, "O suya alışkınım. Çok farklı tadı var. Tarif edilemeyecek kadar güzel. Çayı güzel, kahvesi köpüklü olur" dedi.
#Yağmur SuyuMuzun ne kadar sağlıklı, besleyici ve lezzetli bir meyve olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle hepimizin evinde de bulunması gereken meyvelerden. Daha önce sizinle eve alınan muzların ömrünü uzatmanın yollarını paylaşmıştık. Bu kez de tersten gidelim ve yeterince olgunlaşmamış muzları hızlı olgunlaştırmanın yollarını anlatalım…
#MuzSıradan bir kumaş gibi görünse de ateşte yanmıyor aksine alevi görünce tertemiz, pırıl pırıl oluyordu. O kadar sağlamdı ki bilinen yollarla parçalanmıyor, yok edilemiyordu. Bu özellikleri sayesinde binlerce yıl boyunca imparatorların sofralarından yoksulların evlerine kadar her yerde kullanıldı. Ancak ne kadar tehlikeli olduğu zamanla anlaşıldı. İşte sihirli diye bilinen o maddenin ilginç tarihi...
#AsbestAzerbaycanlı üniversite öğrencisi Aytakın Gahramanov bugüne kadar dünyada sadece 200 kişide görülen ve kulak kemiğini delebilecek kadar agresif büyüyen ‘endolenfatik kese tümörü’ne 10 ülkede şifa aradı. Herkesin çaresiz dediği hastalığı Türk doktorlar 5 ayda tedavi etti.
#Azerbaycan