Yazı iple çekme nedenlerimden biri kesinlikle karpuz ve kavun... Hele bu sıcaklarda dolaptan çıkarıp ‘buzzz’ gibi yemenin keyfini bence başka hiçbir meyve vermiyor. İkisi de yüksek oranda su içerdiği için granita ve sorbe gibi dondurulmuş tatlılara yakışıyor. Karpuzu; domates, peynir, taze nane ve fesleğenle harmanlayıp salatasını yapmayı çok seviyorum. Kavundan bir sos hazırlayıp cheesecake’in üzerine gezdirmek de müthiş oluyor. Hatta kavunla, kırmızı soğan ve acı yeşil biberli salata yapabilir; bunu ızgara etin yanında servis edebilirsiniz. İşte kavun ve karpuzlu tatlı-tuzlu; serin önerilerim...
#KavunPastacı kremasıyla uyumu dillere destan; vanilyalı pandispanyanın arasında da taze pişmiş gevrek bir tartın üzerinde de şahane oluyor. Reçelinin yeri bende ayrı olsa da bugünlerde en çok sorbesini seviyorum. Bazen de çiğden doğrayıp semizotu, Ezine peyniri ve bademle salatasını yapıyorum. Hafif acı, hafif tatlı-ekşi sosunu yapıp tiftiklenmiş kaburga etiyle sandviç arasında buluşturmaya da bayılıyorum. Hem tatlı hem de tuzlu tatlara müthiş yakışan şeftaliyle yapabileceklerimiz bence sınırsız.
#Şeftalili Milföy TarifiTürkiye’de yıllardan beri bir ‘Roma Dondurması’ adı vardır. Nedir bu ‘Roma Dondurması peki?’ Yakından bakalım ve tadalım dedik. Topladık bavul ve kameraları yola koyulduk. Bir gün önceden gidip araştırma yapayım dedim ve bu iki gün oldu. Bir ‘Vespa‘ kiraladım, Roma’da en iyi dondurmacıların peşine düşmek için en güzel vasıta.
#Roma