Tv8’in sevilen yarışma programı MasterChef 1 Ağustos Salı akşamı yeni bölümüyle ekranlara geliyor. Kavun dolması tarifi de MasterChef izleyicileri tarafından merak ediliyor. Osmanlı saray mutfağı lezzetlerinden birisi olan kavun dolması yapılışı düşünüldüğü kadar zor değildir. Peki, Kavun dolması nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte MasterChef kavun dolması tarifi yapılışı!
#Kavun DolmasıMumbar dolması ya da bumbar dolması, koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolmadır. Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinin büyük çoğunluğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı illerinde yapılmaktadır. Yazın pek tercih edilmeyip, kışın daha fazla tüketilir. Peki, mumbar dolması nasıl yapılır? İşte, mumbar dolması tarifi ve malzemeleri...
#Mumbar DolmasOsmanlı saray mutfağından kavun dolması MasterChef programı ile yeniden gündeme geldi. Kavun dolması Fatih Sultan Mehmet'in en sevdiği yemeklerden biri olarak biliniyor. Peki, kavun dolması nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte, kavun dolması tarifi ve malzemeleri...
#Kavun Dolması MasterchefOsmanlı Saray mutfağının eşsiz lezzetlerinden kavun dolması Gelinim Mutfakta altin final gününde ekranlara geliyor. Tam mevsiminde, yaz aylarına farklılık katan kavun dolması tarifi mutlaka denemeniz gereken yemeklerden biri. Peki, kavul dolması nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta kavun dolması tarifi ve malzemeleri...
#Kavun DolmasıFenomen yarışma programı MasterChef kavun dolması tarifi ile ekran başındakilere ve yarışmacılara lezzet şöleni yaşatıyor. Osmanlı saray mutfağından bir tarif olan kavun dolması Fatih Sultan Mehmet'in en sevdiği yemeklerden biridir. Hem sunumu hem de tadımıyla gönlünüzü fethedecek MasterChef kavun dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte kavun dolması tarifi detayları...
#Kavun DolmasıKavun dolması, tarihi öneme sahip tariflerden birisidir. Osmanlı saray mutfağında yer alan ve Fatih Sultan Mehmet'in en çok sevdiği yemeklerden birisi olan kavun dolması, tarifin harfiyen uygulanması ve zamanlamasının doğru olması gereken tariflerdendir. Peki, kavun dolması nasıl yapılır? İşte, evde yapabileceğiniz saray mutfağından kavun dolması tarifi
#Kavun DolmasıÇanağında havuçlu, bezelyeli ve patatesli bir enginar görmeye tahammülüm yok. Bol soğan, taze soğan, arpacıksoğanı, limon suyu ve limon kabuğuyla pişiriyorum enginarları... Sonra zeytinyağı ekleyip ılımaya bırakıyorum. Bizim evde zeytinyağlı büyüklerden öğrenildiği gibi pişirilir. Bazılarının soğanı önceden zeytinyağında kavrulur, bazılarıysa tüm malzemeler üst üste tencereye konduktan sonra zeytinyağı eklenerek yapılır. Bazı zeytinyağlılar dolapta 1 gün dinlenirse daha lezzetli olur ve zeytinyağlı oda sıcaklığında yenir. Mesela barbunya, taze fasulye, domates soslu karışık kızartma ve imambayıldı...
#EgeKavun dolması MasterChef’e konu oldu. Programdaki görüntüler ardından kavun dolmasının yapılışı ve tarihine yönelik araştırmalar başladı. Osmanlı saray mutfağından günümüze ulaşan birçok lezzet var, kavun dolması da bunlardan biri. İşte saray mutfağından gelen kavun dolmasının tarihi...
#Kavun DolmasıGeçen hafta, KKTC’ye yaptığım gezinin Lefkoşa ve Girne bölümlerini anlatmıştım. Bu hafta sizi Güzelyurt’un limon, greyfurt bahçelerinden başlayan bir tura çıkaracağım. Aşkla kurulan, Arapların, Cenevizlerin, Osmanlı’nın izlerini taşıyan Gazi Mağusa’ya uğrayacağız. Karpaz’ın kilometrelerce uzanan plajlarından geçip, özgür eşeklerin dolaştığı ıssız noktalarına uzanacağız.