Nepal, gezgin ruhu ile seyahat eden turist profiline uygun bir destinasyon. Öncelikle şunu belirteyim; bu mistik ülkeyi gerçekten bir kaşif ruhu ile gezecekseniz gidin, Tayland’ı sevmemiş Singapur’a âşık olmuş biriyseniz gitmeyin! Konfor arayanlara göre değil, mistik keşiflerin peşinde olan seyyahlara uygun bir ülkedir. İşte size Nepal gezi rehberi…
#NepalHayatımızda eksikliğini en çok hissettiğimiz şey hem kendimiz hem de çevremiz için zaman yaratabilmek belki de... Yaşamımızın rutinleri ve aldığımız sorumluluklar çoğu kez insanları hayalleri ve hedefleri konusunda frenleyebiliyor. Çok uzun zamandan beri kendi sosyal sorumluluk projemi gerçekleştirme hedefindeydim ve aktif profesyonel iş yaşamıma kısa bir mola verir vermez hemen bu hedefimi gerçekleştirmek adına harekete geçtim. Amacım az gelişmiş bir ülkeye gidip, çocuklara yardım etmek ve o ülkenin kültürünü de bir yandan tanıma şansını elde etmekti. Yoğun araştırmalarım ve aldığım yönlendirmeler neticesinde hedefimi belirledim... Nepal’in başkenti Katmandu’da bir Budist Manastırı’nda İngilizce Öğretmenliği yapacaktım. Ve yola koyuldum... 5 haftalık manastır deneyimi dahil olmak üzere toplam 7 haftalık Nepal seyahati beni bekliyordu.
#Nepal GezisiBazı seyahatler vardır, insanı dönüştürür. Gördüklerin, yaşadıkların yıllardır alışık olduğundan farklı pencereler açar, gittiğinden farklı bir insan olarak inersin dönüş uçağından. ‘’Seyahat sadece mola vermek, dinlenmek, gezmek değil; yepyeni deneyimler, bakış açıları edinmektir’’ diyenler Nepal’in başkenti Katmandu tam size göre!
#NepalNeslihan ve Orkun Özkaya çifti hayatlarının tüm planlarını seyahatlerine göre yapıyor. Bir seyahatten döndükleri zaman akıllarına gelen ilk soru şu: “Şimdi nereye gidiyoruz?” Balayı seyahatiyle başlayan bu tutku, zamanla 3 kıtada 30 ülke ve 276 şehre gitmelerine neden oldu. Kurdukları blog’larında ‘balayı seyahati’ konseptiyle tatil önerilerinde bulunuyorlar ve ciddi bir okuyucu kitlesi edindiler.
#Dünya Turu Nasıl YapılırCerrah Ayla Oya Bayrı (69), İstanbul’da yaşıyor. Resim, heykel, seramik çalışmalarının yanı sıra seyahati seviyor. Senede birkaç kez yurt dışına çıkıyor. Bayrı, Etiyopya’nın Oromia Eyaleti’ndeki Omo Vadisi’nde dokuz farklı kabileyi ziyaret etti. “Beni en çok etkileyen farklı güzellik anlayışları ve çıplaklığı doğal kabul etmeleriydi” diyor.
Aslında bilgisayar programcısı ama daha üniversite yıllarında bunun yapabileceği bir meslek olmadığına karar vermiş. Onun yerine sualtı arkeoloji dalgıçlığı ve rehberliği yapmış, Armada Otel’de çalışmış. İtalya ve Amerika’da aşçılık eğitimi almış, aşçılık da yapmış.
CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, Hükümet'in varoşlarda fakirlere poşet, zenginlere servet dağıttığını ileri sürerek, “Başbakan ve Maliye Bakanı, pazarlama faaliyeti öncesinde Hariri ve Ofer ailesine Kurumlar Vergisi'nin 10 puan indirileceği sözünü verdi mi?” diye sordu.
Prof. Günseli Malkoç sakin sakin anlatıyordu: ‘Burası Bhaktapur Meydanı. UNESCO’nun ‘Dünya Kültür Mirası’ ilan ettiği yer. Küçük Buda filmi burada çekildi. Şuradaki altından kapısı olan, 55 pencereli bir tür kervansaray. Eskiden dağlardan gelen köylüler kalırmış. Şuradaki erotik tapınak...’ Neee... Önce kulaklarıma, sonra da gözlerime inanamadım. Ne erotiği? Düpedüz Kamasutra...