Günümüzde en sık yaygın olan hastalıklar arasında göz hastalıkları gelmektedir. Göz hastalıklarının neler olduğuna dair birçok kişi tarafından araştırma yapılmaktadır. Göz hastalıkları mutlaka tedavi edilmesi gereken ve bu konuda herkesin bilinçli olması gereken hastalıklardır. Göz hastalıklarını tedavisinde göz doktorları sorumludur. Son günlerde göz hastalıklarının neler olduğuna dair araştırma yapılmaktadır. Peki, göz hastalıkları nelerdir? Göz hastalıklarının isimleri nelerdir? Göz hastalıklarının açıklamaları nedir tüm detayları ile derledik.
#Göz HastalıklarıGöz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özgür Yaşar, akıllı mercek operasyonunun katarakt hastalarına umut olabileceğine dikkat çekerek, “Bu tedavi sonrasında hasta, artık ömür boyu bir daha katarakt hastası olmaz. 5-10 dakikada uzağı, yakını ve orta mesafeyi net bir şekilde görmenizi sağlayan, yakın gözlüğü ortadan kaldıran bir teknolojidir” dedi.
#Dr. Öğr. Üyesi Özgür YaşarGöz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özgür Yaşar, akıllı mercek operasyonunun katarakt hastalarına umut olabileceğine dikkat çekerek, “Bu tedavi sonrasında hasta, artık ömür boyu bir daha katarakt hastası olmaz. 5-10 dakikada uzağı, yakını ve orta mesafeyi net bir şekilde görmenizi sağlayan, yakın gözlüğü ortadan kaldıran bir teknolojidir” dedi.
#GözUltraviyole ışınlarına ve radyasyona maruz kalmanın katarakt oluşumunu hızlandırdığını ifade eden Op. Dr. Adnan İpçioğlu, genellikle 60 yaşından sonra görülen katarakt hastalığının artık daha erken yaşlarda ortaya çıktığına dikkat çekti.
#KataraktAlınan tüm önlemlere ve gelişen tedavilere rağmen diyabet giderek büyüyen bir halk sağlığı sorunu. Tüm diyabet hastalarının yüzde 90 kadarı Tip 2 diyabetli. Tip 2 diyabetse önlenebilir bir hastalık. Halen diyabet hastası olduğundan habersiz 193 milyon kişi olduğu tahmin ediliyor. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Temel Yılmaz, diyabetin dünya ve Türkiye’deki durumunu şöyle anlattı.
#DiyabetSağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de doğan tüm bebeklere 1 yıl boyunca, günde 3 damla, ücretsiz D vitamini desteği sağlayacaklarını bildirdi. Akdağ, Türkiye'nin güneş ışınları açısından zengin bir coğrafyaya sahip olmasına rağmen, D vitamini yetersizliğinin yol açtığı “raşitizm” hastalığının, bebek ve çocukları olumsuz etkileyen önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu kaydetti.
Ameliyatta kullanılan mercekler, ameliyat sonrası gözlük gerekip gerekmeyeceğini belirler. O nedenle doğru mercek seçimi çok önemlidir. Katarakt gözün içindeki merceğimizin şeffaflığını yitirmesidir. Yaşla birlikte gözümüzün içindeki mercek şeffalığını ve elastikiyetini yitirir. Şeffaflığını yitirmesine “katarakt” adı verilir. Elastikiyetini yitirmesine ise “presbiyopi” adı verilir. Katarakt görme kaybına yol açarken, presbiyopi ise yakını gözlüksüz görememeye yol açar. Katarakt veya yakın görüş ameliyatında, şeffalığını veya elastikiyetini yitrimiş kendi merceğimiz alınır ve yerine yapay bir mercek konur.
#GözAtagöz Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Ortağı Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Helvacıoğlu, daha önceki dönemlerde katarakt ameliyatı olmuş, teknolojik veya maddi yetersizlikler nedeniyle gözüne eski sistem düz mercek takılan ve yeni teknolojiden mahrum kalan hastaların artık bu mağduriyetlerinin giderilebileceğini açıkladı. Yapılacak lazer destekli ameliyatlarla yeni sistem akıllı merceğe ve yeni teknoloji sayesinde tüm mesafelerde gözlüksüz mükemmel bir görüşe sahip olabileceklerini belirten Helvacıoğlu. son gelişmeler hakkında bilgiler verdi.
#1