Beypazarı’ndan Afrika’ya ‘Kuru’ protein

Güncelleme Tarihi:

Beypazarı’ndan Afrika’ya  ‘Kuru’ protein
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2016 18:52

Beypazarı Kurusu, Afrika’da yaygın olan katarak hastalığıyla mücadelede en etkin gıdalardan biri olacak. Protein bakımından zengin olan Beypazarı Kurusu, Afrika ülkelerine ücretsiz gönderilecek.

Haberin Devamı

Beypazarı Belediyesi, protein eksikliği nedeniyle katarakt hastası olan Afrikalı çocuklara, Beypazarı Kurusu göndermeye hazırlanıyor. 2014’te Senegal’in Fatik kentiyle kardeş şehir olan Beypazarı Belediyesi, aynı yıl Beypazarı Meydanı’nda Afrika’ya dair sorunların tartışıldığı Afrika Günleri düzenledi. Afrika Günleri’nde, bölgenin en önemli sorunlarından biri olan ‘katarakt hastalığı’ da ele alındı. Protein eksikliğinin bu hastalıktaki en önemli etkenlerden birinin olmasının gündeme gelmesiyle, protein bakımından oldukça zengin besin değerlerine sahip olan Beypazarı Kurusu’nun ihtiyaç sahibi Afrika ülkelerine yardım amaçlı olarak gönderilmesi kararı alındı. 

ÜRETİM TESİSİ KURULACAK

Protein değeri biraz daha arttırılarak üretilecek olan Beypazarı Kurusu’nun numune çalışmaları tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi ve Beypazarı Belediyesi tarafından ilçeye yakın zamanda üretim tesisi kurulacak. Ankara, Hacettepe ve Gazi Üniversitesi’nin de içerisinde yer aldığı proje kapsamında üretilecek olan Beypazarı Kurusu başta Senegal ve Somali olmak üzere tüm Afrika ülkelerine gönderilecek. 

Haberin Devamı

SAĞLIK AÇISINDAN UMUT OLACAK

Afrika’daki katarakt hastalarına Beypazarı Kurusu’nun umut olacağını belirten Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, “Beypazarı’na ait bir ürünün insan sağlığı için fayda sağlayacak olması bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu. Çanakkale Savaşı’nda askerlerimize protein amaçlı verilen Beypazarı Kurusu, Afrika’daki ihtiyaç sahibi insanlara sağlık açısından umut olacak” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!