Kilerimizin her daim demirbaşı baklagiller protein bakımından zengin olmalarının yanı sıra pek çok vitamin ve minerali de barındırıyor. Kış aylarında daha sık tüketmeye başladığımız çorbaları baklagillerle çeşitlendirerek vücut direncimizi arttırabiliriz. Hem lezzet katıyor hem de uzun süre tok tutuyor.
#BaklagilMersin'in Mezitli ilçesinde yaşayan Şebnem Söğüt (48), 5,5 yıl önce sindirim problemi yaşayan 7 yaşındaki kızı Deniz için çavdar unundan ekşi mayayla ekmek üretmeye başladı. Sögüt, çevresindekilerin beğenmesi üzerine üretici pazarında satmaya başladığı ekmeklerini, fırın açıp gelir kapısına dönüştürdü
#MersinPatlamış mısır birçok kişi tarafından çok kalorili ve zararlı gibi görünse de aslında durum hiç de öyle değil. Doğru hazırlama yöntemleri ile oldukça sağlıklı bir besin haline gelen patlamış mısırın faydalarına bir göz atalım.
#Patlamış MısırKarabuğday, lif ve vitamin içeriğinin zengin olduğu için diyet yapanların en fazla tercih ettiği besinlerden biri. Özellikle sık acıkan kişilerin daha istikrarlı diyet yapmasına yardımcı oluyor. Peki karabuğday nelere iyi geliyor, faydaları nelerdir? Zayıflamaya etkisi var mı? Nasıl tüketilmeli?
#KarabuğdayFitoterapi uzmanı ve Milliyet yazarı Dr. Ümit Aktaş, yeni kitabı ‘Yaşam Sevinci’yle huzurlarınızda. Sağlıklı yaşamı bir hayal olmaktan çıkarıp gündelik hayatın bir parçası yapmanın yollarını tarif eden Aktaş, kitabında zararlı olanı şifalı olanla değiştirmek için neler yapabileceğimizi de anlatıyor.
#FitoterapiUzak memleketlerden gelen egzotik meyveler, farklı sebzeler ve bitkiler gittikçe sofralarımızda daha çok yer alıyor. Bunların başında gelen karabuğday zengin bileşenleriyle gerçek bir sağlık deposu görevi görüyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Çengel, karabuğdayın bilinmeyen faydalarını anlatıyor.
#Karabuğday Nedir?