Paylaş
Bebeğiniz günden güne büyüyor. Artık yavaş yavaş yeni besinlerle tanışmasının zamanı geldi! Elbette onun büyüme gelişmesinin sağlanabilmesi ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için her besin öğesinden yeterli ve dengeli bir şekilde alması çok önemli. Bebeğinizin hayatı boyunca sürdüreceği beslenme alışkanlıklarının yapısını oluşturduğunuz bu dönemde, onu mutlaka tanıştırmanız gereken besinlerden bir bölümü de tahıllardır.
Tam tahıl tüketiminin temelini atabilmek için çocuk beslenmesinde bu besinleri mutlaka kullanmalısınız. Ancak bebekleri ilk olarak tahıllarla tanıştırırken pirinç gibi sindirimi daha kolay bir tahıl kaynağı ile başlayıp diğer aylarda kepekli pirinç, yulaf, karabuğday, bulgur gibi lif içeriği daha yüksek besinleri beslenmeye dahil etmelisiniz.
Bebeğinizde gluten alerjisi varsa, tahıl tüketimi konusunda endişelenmeyin. Gluten alerjisi olan bebekler de tıpkı herhangi bir alerjisi bulunmayan bebekler gibi pirinç ile tahıl tüketimine başlayıp, ardından kinoa gibi glutensiz, yüksek lif ve protein içeriğine sahip besinleri tüketebilirler.
Bu yararlı tahıl kaynaklarını evde hazırladığınız pürelere veya çorbalara ilave edebilir, bebeklerinizin ara öğünlerinde onlara tahıl kaynaklı besleyici kek veya krakerler hazırlayabilirsiniz.
Diyetisyen
Oya Neva Demirkol
Paylaş