Anavatanı Mezopotamya ve çevresi yani bizim coğrafyamız olan mercimek, dünyada tarımı en önce başlamış bakliyatların başında geliyor. Günümüzde de önemli bir miktarı Türkiye'de üretilen mercimekle yapılabileceklerin sınırı yok desek yeridir. Sarısı, kırmızısı, yeşili hatta siyahıyla farklı tariflere farklı tatlar ve dokular kazandıran mercimeği pişirirken çok işinize yarayacak bazı temel bilgiler derledik.
#Mercimek ÇeşitleriGazeteci-yazar Celal Özcan’ın Türk yemek kültürü üzerine kaleme aldığı yeni kitabı ‘Hep Kebap Olmaz’, Almanca ‘Es muss nicht immer Kebap sein” Türkçe ve Almanca olarak Almanya’nın saygın yayınevlerinden dtv Verlag’dan çıktı. Kendisiyle yeni kitabı üzerine konuştuk: “Niye kebap olmaz?”
#Turkey Hen