Tüm yıldızların doğum yeri olan bulutsular (nebula), galaksilerin temel bileşenlerindendir. Bir Nebula oluşmadan önce bir yıldızdır. Bu yıldız büyüdükten sonra ya beyaz cüce ya nötron yıldızı ya da bir karadelik olur. Fakat bütün yıldızlar bunlardan biri olmadan önce kırmızı süperdev haline gelir. Peki, Nebula (bulutsu) tam olarak nedir?
#NebulaHavalar gitgide güzelleşirken hafta sonu gittiğimiz park, bahçe ve deniz kıyılarında yaban hayatının izini sürmek mümkün. Şehirlerde düşünmediğimiz kadar çok yaban hayvanı var. Üstelik bu hayvanlar zamanla şehre adapte olup doğada yaşayan kuzenlerinden fiziksel ve davranışsal olarak farklılaşıyor. Tilkiler işlek caddeden kaçmayı öğrenirken bazı kuşlar daha yüksek sesle ötüyor
Karanlık bir gezegen Dünya dahil Güneş Sistemi'ne meteor yağdırıyor. Bunlardan biri Dünya'yı yok edebilir. Bilim insanlarının yaptığı keşif, Marduk gezegeninin 2012 yılında Güneş Sistemi'ne gireceği kehaneti öncesinde heyecan yaratırken, Güneş Sistemi'nin ötesindeki bilinmeyenler hakkında yeni bir ipucu sağladı.
Jena Üniversitesi astrofizikçileri, HD 3651 yıldızının etrafında dönen bir Kahverengi Cüce saptadılar. Dünyamızın 36 ışık yılı uzaklığında bulunan yıldız balık takımyıldızında yer alıyor. Bilim adamları bilinen gezegenleri yıllar boyu izledikten sonra fotoğraflar üzerinde merkezi yıldızın yakınındaki gökcisimlerini saptadıktan sonra bunların yıldızlarla birlikte hareket edip etmediğini kontrol etmişler.
Astronomlar Şili’deki Avrupa Gözlemevi’ndeki (ESO) bir teleskopla, Kahverengi ve Beyaz Cüceden oluşan çift yıldız sistemi saptadılar. Bu iki yıldız birbirlerinin etrafını sadece iki saat içinde çevrelemekte. Beyaz Yıldız, yakıtının (helyum) bitmesinden sonra içine çöken güneş benzeri bir yıldız.