Güneş sisteminin dışında ilk kez bulut bulundu!

Güncelleme Tarihi:

Güneş sisteminin dışında ilk kez bulut bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2014 13:36

ABD’nin Washington kentinde faaliyet gösteren Carnegie Bilim Enstitüsü’nden astronomlar Dünya’dan 7.3 ışıkyılı uzaklıktaki bir gök cisminde su bazlı bulutlar bulunduğunu keşfettiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Bilim insanları yüzey sıcaklığı -48 ila -13 derece arasında
değişen WISE J0855-0714 adlı gök cisminin ne yıldız ne de gezegen kategorisine sokulabilen bir “Kahverengi cüce” olduğunu belirtti.

Araştırmacılar Güneş Sistemi dışında su bazlı bulutlara rastlanmasının bir gün insan oğlunun Dünya dışında yaşanabilir gezegenler bulması açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Keşfi gerçekleştiren ekibin başında bulunan Dr Jacqueline Faherty, Science dergisine yaptığı açıklamada “Keşfedildiğinden beri bu gök cismini saplantı haline getirmiştim. Bu keşfi gerçekleştirmek için teleskop başında gerçek bir savaş verdim. Gözlerimin altına savaş boyası sürüp bir bandana takmayı planlıyordum çünkü bu araştırmanın hiç de kolay olmayacağının farkındaydım. Teleskobun başında çok heyecanlıydım çünkü aradığım şeyi bulmanın kolay olmayacağını biliyordum” dedi.

Faherty teleskop başında 3 gün geçirdikten sonra keşfi gerçekleştirmeyi başardıklarını söyledi.

2018 yılında James Webb uzay teleskobu kullanılarak gök cisminin bir kez daha inceleneceği ve elde edilen bulguların doğrulanmaya çalışılacağı açıklandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!