Hafta sonu kafe ve restoranlar için boykot kampanyası başlatıldı. Artan fiyatlarla birlikte, ailece dışarda yemek yemenin lükse dönüşmesi kafe ve restoranlar boykot kampanyasını beraberinde getirdi. Kafe ve restoranlar boykot mu, ne zaman? Sosyal medyada çığ gibi büyüyor!
#Kafe Ve Restoranlar BoykotTürkiye’de restoran işletmenin birçok zorluğu var. Yüksek kiralar, gıda fiyatlarındaki dalgalanmalar, kalifiye personel yönetimi ve paket servis maliyetleri... Tüm bu zorluklara rağmen ayakta kalmaya çalışan restoranları aslında desteklemek gerekirken linç etmek ne kadar adil?
#RestoranTURYİD Başkanı Kaya Demirer, son dönemde restoranlarla ilgili fiyat eleştirileri ve boykota dair konuştu. “Giderlerimiz pandemiden bu yana enflasyonun çok üzerinde artıyor. Restoran matematiği tutmuyor” diyen Demirer, tüm segmentlerde müşterinin bir alta indiğini ve eskisi gibi harcama yapmadığını söyledi. Demirer, restoran ihracatına yönelik önerilerini de Ticaret Bakanlığı’na ileteceklerini ifade etti.
#RestoranFahiş fiyat iddiası ile restoran ve kafeleri boykot çağrısı sonrasında 19 Nisan Cuma günü yayınlanan yazımda, “Bütün restoran ve kafelerin boykot edilmesine karşıyım. İşini doğru yapan, hakkaniyetle fiyat belirleyen işletmeleri cezalandırmak çok yanlış” demiştim.
#Fahiş FiyatHafta sonu kafe ve restoranlar için boykot kampanyası başlatıldı. Artan fiyatlarla birlikte, ailece dışarda yemek yemenin lükse dönüşmesi kafe ve restoranlar boykot kampanyasını beraberinde getirdi. Kafe ve restoranlar boykot mu, ne zaman? Sosyal medyada çığ gibi büyüyor!
#YemekAnkara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yiyecek içecek sektöründe faaliyet gösteren üyelerinin, yemek kartlarının komisyon oranları nedeniyle mağduriyet yaşadığını belirterek, "Kartlarda uygulanan komisyon oranlarının aşağı çekilmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.
#TÜRES