Pilavlardan soslara türlü türlü yemek tarifinden kendine yer bulan sarımsak, tadı adeta artırıyor. Yemeklerin en önemli unsuru bu malzeme, yanlış şekilde saklandığında hemen çürüyebiliyor ya da küflenip çöp olabiliyor. Bu sebeple Sarımsağı uzun süre taptaze saklamak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. İşte kışlık kuru, soyulmamış, kabuklu ve soyulmuş sarımsağı saklamanın yolları...
#SarımsakSarı veya kırmızı olarak bilinen kantaron yağı, sarı kantaron çiçekleriyle hazırlanıyor. Kullanım alanı da geniş olan bu yağ, aktarlarda da bulunuyor. Ancak evde de hazırlamak mümkün. Peki sarı kantaron yağı nasıl yapılır? İşte kantaron yağı tarifi
#Sarı Kantaron Yağı Nasıl YapılırYaprak sarması sofralarımızın baş tacı. Etli, etsiz, bulgurlu, pirinçli ve zeytinyağlı yaprak tarifleri menülerin favorisi. Asma yaprakları saklanarak her mevsim leziz yaprak sarmaları yapılıyor. Hazır vakti de gelmişken asma yaprağının nasıl muhafaza edileceği merak ediliyor. Peki asma yaprağı nasıl saklanır? İşte salamura, kavanozda ve buzlukta asma yaprağı saklamanın püf noktaları
#Asma Yaprağı Nasıl SaklanırSarımsak, mutfakların olmazsa olmazı. Yemeklere ayrı bir lezzet katmasının yanı sıra antioksidan özelliğiyle de sağlık için yararlı. Bu nedenle bol bol alınır. Peki sarımsaklar bozulmadan nasıl saklanır? İşte kabuklu, kabuksuz ve rendelenmiş sarımsağı buzdolabında veya dondurucuda saklanmanın yolları
#Sarımsak Nasıl Saklanır