5G gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Çalışmaları devam eden ve gelecek yıl itibarıyla yaygınlaşması hedeflenen 5G teknolojisinin en çok etki edeceği alanlardan biri olan Nesnelerin İnterneti (IoT) konusunda işletmelerin alacağı basit önlemler sayesinde büyük kayıpların önüne geçmek ve güvenli bir ortam sağlayarak akıllı nesnelerle verimli bir kullanım alanı oluşturmak mümkün.
#Nesnelerin İnterneti5G teknolojisi ile artan bant genişliği ve hız sayesinde BT ile ilgili her türlü çözümü as a service (XaaS) olarak sunmanın kolaylaşacağını söyleyen uzmanlar, bu sayede dijital dönüşümün önünde en büyük engeller olan istihdam, güvenlik ve alt yapı sorunlarını daha ucuza ve kolayca aşmanın mümkün olacağına dikkat çekiyor.
#5GYeni nesil kablosuz telefon teknolojisi 5G, dördüncü nesil teknolojinin yaklaşık 10 katı veri iletim hızı sağlamaktadır. Uluslararası Telekomünikasyon Birliği ve Avrupa Birliği tarafından 2020 yılına kadar tamamlanması ve kullanılmaya başlanılması öngörülmektedir. Peki, 5G tam olarak nedir, özellikleri neler? 5G teknolojisiyle ilgili bilgiler...
#5GOn Birinci Kalkınma Planı'na göre, yeni nesil kablosuz telefon teknolojisi 5G ve ötesi teknolojiler dahil olmak üzere, yerli elektronik haberleşme şebeke ve altyapı bileşenleri, Ar-Ge ve üretim faaliyetleri teşvik edilerek 5 yıl içinde 5G baz istasyonu geliştirme çalışmaları bitirilecek.
#Baz İstasyonuAçılımı jenerasyon olarak bilinen ve Türkçe'de nesil tabir edilen G, Türkiye'de 1980'li yıllarda 1G ile başlamış, günümüzde 4.5G'ye kadar erişmiştir. Bu teknolojinin önümüzdeki günlerde ise 5G ile kullanıcıların erişimine açılması bekleniyor. İşte, birçok vatandaşın merakla araştırdığı internet hızını temsil eden birimlerdeki G’nin açılımı nedir sorusunun cevabı
#Hadi İpucuSanyo alımı ile güneş enerjisine ağırlık verdiklerini ve "gün gelecek insanlar kendi elektriğini üretip satacak hale gelecek" diyen Panasonic’in Türkiye Genel Müdürü Ahmet Telatar, Panasonic’in Türkiye’deki faaliyetlerini ve büyük umutlar bağladığı akıllı telefonu Eluga’yı hurriyet.com.tr'ye anlattı.
Alman kablosuz telefon üreticisi Gigaset Communications’ın CEO’su Hans-Burghardt Ziermann, “Türkiye’de hızlı büyüdük. Pazar payını artırmak için şirket satın almaya sıcak bakıyoruz. Türkiye’de 3 yılda pazar payımızı yüzde 15’ten yüzde 40’a çıkardık. Buradaki uzun vadeli fırsatları değerlendireceğiz. Evden çok konuşan kadınlara özel telefonu Türkiye’ye de getireceğiz” dedi.