Zaman zaman herkesi sorunu olan kabızlık kronikleştiğinde kişinin yaşam kalitesini de düşürmeye başlar. Kalın bağırsak tümörleri, hormonal bozukluklar, kullanılan ilaçlar, su-tuz eksiklikleri, kas ve sinir sistemi hastalıklarının da kabızlığa sebep olabileceğini söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ekrem Aslan kabızlık problemi olanlar için önerilerde bulundu.
#KabızlıkSindirim sistemi üzerinde pek çok farklı gıdanın değişik etkileri bulunur. Özellikle kabızlık konusunda bu durum değişkenlik gösterebilir. Bu konuda en çok merak edilen yiyecekler arasında yumurta geliyor. Peki, yağda, tavada ve haşlanmış yumurta yemek kabız yapar mı tüm detayları ile derledik.
Her Ramazan ayında iftara, sahura özel beslenme tavsiyeleri verilir. Ancak bu yıl tavsiyeleri çok daha dikkatli okuyun. Çünkü bu yıl Ramazan'ın ilk günlerinde 16 saati aşkın, son günlerinde ise 15 saati aşkın açlık süresi olacak. Yemeye, içmeye, uykuya özen gösterin. Açlık, susuzluk kadar, uykusuzluk da etkileyebilir.
Düzenli fiziksel aktivite, kaliteli yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır. Eğer aerobik egzersiz alışkanlığını bir yaşam klasiğiniz haline getirir ve günlük ativitenizi mümkün olduğu kadar arttırabilirseniz bu yeni ve yararlı yaşam biçimi değişikliği sadece kilo vermenizi sağlamaz, sağlığınızı yeniden kazanmanıza ve daha enerjik bir yaşam edinmenize de yardımcı olur.