kabartma tozu haberleri sayfasında kabartma tozu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1825 kabartma tozu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Maya hamur işlerinin kabarık ve lezzetli olması için en önemli unsurlardan. Pamuk gibi bir poğaçanın, güzelce kabarmış tazecik bir ekmeğin olmazsa olmazıdır maya. Fakat diyelim ki evde maya yok ve bunu son anda fark ettiniz. İşinizi güvünüzü bırakıp maya almaya koşmak yerine ne kullanabileceğinizi biliyor musunuz?
#MayaKabartma tozu günlük yaşamda sıklıkla kullanılan bir üründür. Ancak kimyasal ismi insanlar tarafından bilinmemektedir. Kabartma tozu (NaHCO₃) nedir, asit mi baz mı ve organik midir? Sodyum bikarbonat kullanım alanları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kabartma TozuMutfakta en çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerden biri kesme tahtalarıdır. Sürekli elimizin altında olan bu yardımcıda bazen et bazen sebzeleri doğruyoruz. Bu kadar farklı besinleri doğradığımız kesme tahtasının ahşapları pek sağlıklı bulunmuyor. Bu nedenle plastiği ve cam olanları daha sık tercih ediliyor. Ancak plastik olanları da temiz tutmak için bulaşık deterjanı tek başına etkili olmayabilir. Peki doğru temizlik için neler kullanılmalı? Kullanabileceğiniz yöntemleri sizler için derledik…
#LezizzProfesyonel mutfakların vazgeçilmezi döküm tavada yapılan yemeğin lezzeti bir başka oluyor. Özellikle et yemekleri konusunda oldukça iddialı olan bu tavalar, etin mühürlenmesini kolaylaştırıyor. Yumuşacık etler için sıkça tercih edilen döküm tavaların nasıl temizleneceği ise merak konusu.Sizler için birkaç temizleme yöntemi derledik.
#Döküm TavaKabartma tozunu cilt bakımı için nasıl kullanılacağını bilmek ister misiniz? Kabartma tozu genellikle mutfakta kullanılan bir malzeme olarak bilinir. Ancak cilt içinde oldukça faydalı özelliklere sahiptir. Gelin kabartma tozunun birbirinden ilginç faydalarını hep birlikte inceleyelim.
#Kabartma TozuMasterchef Ben Saksı Değilim tarifi, programın yeni bölümüyle izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Somer Şef imzalı 'Ben Saksı Değilim' tarifi, finale doğru ilerlerken hazırlanması istenen yemeklerden biri oldu. Görünüm olarak saksıyı andıran yemek oldukça zorlu bir tarif. Takımlar dokunulmazlık için bu lezzeti en iyi şekilde çıkarmaya çalışacak. Peki Ben Saksı Değilim nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Ben Saksı Değilim TarifiVeganlık dünya genelinde giderek daha fazla insanın dikkatini çeken bir yaşam biçimi. Et, tavuk, balık gibi her türlü hayvan etinin, bu hayvanların doğal hayatta yavruları için yaptığı süt, yumurta, bal gibi hayvansal ürünlerin ve bu ürünlerden elde edilen peynir, yoğurt, kefir gibi yiyeceklerin hiçbirinin tüketilmediği beslenme şekline vegan beslenme deniyor. Ama veganlık sadece bir beslenme biçimi değil. Etik, sağlık ve çevre olmak üzere farklı boyutları olan bir yaşam felsefesi…
#Metro MarketAy tatlısı, hem yapımı hem de lezzetiyle tarif listenizin favorisi olacak. Adını şeklinden alan bu nefis tarif, içerisine eklenen portakal suyuyla da tadını katlıyor. Eğer denemek isterseniz ay tatlısı tarifi ve yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Ay Tatlısı Nasıl YapılırKarpakta tatlısı, Polonya mutfağının meşhur lezzetlerinden biri. Görünümü de lezzeti de ayrı güzel bu tarif, çıtır ve yumuşak haliyle favorilerinizden biri olarak. Dilerseniz hazırlarken meyve parçaları da kullanabilirsiniz. Peki karpatka nasıl yapılır, malzemeler neler? Tüm yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#KarpatkaHem yetişkinler hem de çocuklar için dengeli bir kahvaltı hazine değerinde. Yaz aylarında özellikle tatiller ve eğlenceli aktiviteler nedeniyle beslenme rutininin oldukça bozulduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez “Sonbahar mevsimine geçtiğimiz bu dönemde doğru ve yeterli sıvı alımının yanı sıra, özellikle doğru ve dengeli besin çeşitleriyle hazırlanmış kahvaltılar konforlu bir yaşam ve çocuk gelişimi için çok önemli.
#Sponsorlu İçerikMasterChef trileçe tarifi ve malzemeleri merak edilen konular arasında yerini aldı. Sevilen lezzetlerden biri olan trileçe son yıllarda ülkemizde popülerliğini artırmıştır. Karamelli, çikolatalı, frambuazlı, çilekli, karışık meyveli ve limonlu trileçe çeşitleri vardır. Peki, trileçe nerenin tatlısı, nasıl yapılır? İşte, orijinal trileçe tarifi ve malzemeleri
#TrileçeMasterChef kalburabastı tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Kalburabastı tatlısı şerbeti tatlıyı hazırlarken önemli bir rol oynuyor. Peki, Peki kalburabastı nasıl yapılır? Ağızda dağılan yapısıyla da çay saatlerinizin vazgeçilmezlerinden olacak kıyır kıyır kalburabastı tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda...
#KalburabastıMevlid Kandili, Peygamber Efendimizin doğum günü nedeniyle her yıl Rebiülevvel ayının 12. gecesi idrak ediliyor. 2024'te Mevlid Kandili 14 Eylül Cumartesi gününe denk geliyor.İslam dünyası, Peygamberimizin dünyaya gelişini kutlamak için Mevlid Kandili'ni bekliyor. Mevlid Kandili'nde ne yapılır, kandilde ne dağıtılır? merak ediliyor. Biz de HÜRRİYET & LEZİZZ olarak sizler için kandil şekeri tarifi, pişi tarifi, iki tane kıyır kıyır kandil simidi tarifi ve iki tane de farklı kandil helvası yaptık.
#Kandilde Ne DağıtılırEv yapımı kandil simidi, kandil günlerinin olmazsa olmazlarından biri. Osmanlı'dan bu yana geleneksel olarak hazırlanan mahlep kokulu simitler, her kandil gününde fırın ve pastane tezgahlarında yerini alacak. Kimileri ise kandil simidini evlerinde yapacak. Kandil simidi mahlepli, mahlepsiz yapmak da mümkün. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? İşte hem mahlepli hem de mahlepsiz kandil simidi tarifi...
#Kandil Simidi Nasıl YapılırTikTok’ta hızla yayılan bir iddiaya göre, karbonat artık sadece fırıncılığın değil, spor dünyasının da gözdesi. Kullanıcılar, karbonatın ‘steroid’ gibi etkiler yarattığını ve egzersiz performansını artırdığını öne sürüyor. Peki, karbonat böyle bir etki yapabilir mi? Uzm. Dyt. Betül Merd, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkYunan adalarında ve Yunan kıyılarında yapılan tatiller, sürekli yeme-içme kıyaslamalarıyla gündeme geliyor. Yüzlerce yıl bir arada yaşayan komşuların mutfağı da birbirine benzer elbette. Çok bilinen Yunan yemeklerinin nüanslarıyla tariflerini yazdım. Siz gitmeseniz bile adaların mutfağı size gelsin!
#YunanistanKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, kendine has mutfağı ve özgün tarifleriyle aslında tam bir gastronomi turizmi noktası. Yeme-içme alışkanlıkları coğrafyanın sıcaklığı nedeniyle sebze-meyve-et ağırlıklı olsa da Türkiye’den ortak mirasımız hamurişleri de çok özgün ve lezzetli.
#Kuzey Kıbrıs Türk CumhuriyetiÇoğumuzun zaafı olan tatlılar aynı zamanda vegan mutfaklarda en çok zorlanılan konulardan. En ince ölçülerle pişen tarifler genellikle hep onlar, bu yüzden de malzeme değiştirmek kolay değil. Bayramda dışarıdan sipariş vereceğimiz adresler de sınırlı olduğu için birkaç temel mantığı doğru kavrayıp kendi tatlılarımızı hazırlamak en rahatı.
#VeganGelinim Mutfakta kaymaklı badempare tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Özel günlerinizde ve sevdiklerinize ikram edebileceğiniz badempare tatlısı yapımı kolay ve bir o kadar da lezzetli...İşte, badempare tatlısı nasıl yapılır merak edenlere, kaymaklı badempare tarifi ve malzemeleri...
#Gelinim Mutfakta Kaymaklı BadempareGelinim Mutfakta mor baklava tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Özel günlerin ve bayramların olmazsa olmazı baklavaların kendi arasında pek çok çeşidi bulunyor. Bunlardan biri de son günlerin favorisi mor baklava! Orman meyveleriyle renklendirilen mor baklava aynı zamanda sağlıklı baklava lezzetlerimizden. Peki, mor baklava neyden yapılır, içinde ne var? Mor baklava nasıl yapılır? İşte, mor baklava tarifi ile ilgili merak edilenler...
#Mor BaklavaGelinim Mutfakta kıymalı midye börek tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. El açması midye böreği beş çaylarınızda misafirlerinize sunabileceğiniz en lezzetli menülerde yer almayı hak ediyor. Peki, kıymalı midye börek nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte adım adım midye börek yapımı...
#El Açması Midye BöreğiYarın, Anneler Günü’nde şık bir kahvaltı sofrası kurarak annesini sevindirmek isteyen miniklerimizin gözü korkmasın. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı ve ‘Evinin şefi’ köşemizin yazarı Gülay Barbaros Altan’dan farklı yaş gruplarına uygun pratik tarifler aldık. Kuşkonmazlı tart da yapabilirsiniz, glütensiz pizza da...
#Anneler Günü3 2 1 poğaça, adını malzemelerinin miktarından alıyor. Bu nefis tarifte; un, yumurta ve yoğurt olmak üzere üç ana malzeme kullanılıyor. Ek olarak da tuz ve yağ gibi malzemeler ekleniyor. Ayrıca maya kullanmadan da puf puf kabarıyor ve kısa sürede de hazırlanıyor. Yumuşacık kıvamını uzun süre koruyan 3 2 1 poğaçanın iç harcına dilediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz. Peki 3 2 1 poğaça nasıl yapılır?
#3 2 1 Poğaça Tarifi