Boza Osmanlı’dan günümüze kış aylarının vazgeçilmez içeceğidir. Özellikle geceleri tüketilmesi bir nevi gelenek haline gelen boza, fermente bir içecek olduğundan oldukça da faydalıdır. Koronavirüs pandemisi nedeniyle bağışıklık dostu fermente içeceklere ilginin de artmasıyla daha da popüler bir hale gelen boza evde de yapılabilir. Sizin için evde boza yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalarını araştırdık ve bir boza tarifi hazırladık. Afiyet olsun…
#Boza Nasıl YapılırÇocuklarda oldukça sık görülen el ayak hastalığı, bazı virüslerin sebep olduğu enfeksiyon ile gelişim gösteren ve döküntülü bir hastalık olarak bilinir. Ağız çevresinde ya da ağızda yaralar, bacak ve ayaklarda döküntüler ile net bir şekilde kendisini gösterir. Ciddi bulgular göstermese de oldukça rahatsız edici bir hastalık olarak bilinir. 10 yaş ve altı çocuklarda daha fazla görülse de her yaştan kesimde görülebilir. Ebeveynler, bu hastalığın bulaşıcılığı kolay olduğundan dolayı çocuklarında sık sık bu hastalık ile karşı karşıya gelebilir. Çocuklarda el ayak hastalığı belirtileri nelerdir, neden olur? İşte, el ayak hastalığı ile ilgili tüm detayları sizler için derledik.
Suçiçeği, varicella-zoster virüsünün (VZV) neden olduğu oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. Kaşıntılı, kabarcık benzeri bir döküntüye neden olabilir. Döküntü önce göğüste, sırtta ve yüzde ortaya çıkar ve daha sonra tüm vücuda yayılarak kaşıntılı kabarcıklara neden olur. Peki, su çiçeği belirtileri nelerdir, nasıl olur? İşte su çiçeği hakkında merak edilenler...
#Su ÇiçeğiKonserve tekniği, gıdaları uzun bir süre mevsimindeki lezzetiyle saklamanın en geleneksel yollarından biri. Balıktan sebzeye, et suyundan meyveye her şeyin konservesini yapmak mümkün. Özellikle nefis yaz sebzelerinin lezzetini kışa saklamak için birçok kişi konserveye başvuruyor. En sık yapılan konserveler arasında ise domates, fasulye, bamya gibi sebzeler öne çıkıyor. Ancak konserve doğru yapılıp saklanmadığında kısa süre içinde bozuluyor ve hem israf, hem emek ziyanı, hem de ölüme varabilecek zehirlenmelere yol açıyor. Sizin için güneşte olgunlaşmış güzelim sebzelerinizi bütün yıl afiyetle yemenizi sağlayacak bazı püf noktaları hazırladık. Yazının en altında bulunan konserve tariflerimizi de sakın kaçırmayın. Afiyet olsun…
#Konserve Nasıl YapılırEvde kahvaltı etmek birçoğumuz için büyük bir zevk. Güzel bir çay, peynir, çıtır çıtır kızarmış ekmek ve bir de yumurta olunca kahvaltılar şölene dönüşüyor. Ancak “Bal baklava olsa her gün yenmez” demiş, büyüklerimiz. Haliyle insanın canı farklı lezzetler de istiyor. Örneğin restoranların, kafelerin son dönemdeki favorisi poşe yumurtayı denemiş miydiniz hiç? İşte yeni başlayanlar için evde poşe yumurta pişirme teknikleri…
#Evde Poşe Yumurta Nasıl YapılırKefir denince aklımıza mayalanmış bir süt ürünü geliyor ama bu kez size su kefirinden bahsedeceğiz. Yine mayalı yani fermente bir içecekten bahsediyoruz ancak bu kefir su ve şekerle yapılıyor. Sütten elde edilen kefirin probiyotik özelliklerini taşımakla birlikte laktoz intoleransı olanların ve veganların da gönül rahatlığıyla tüketebileceği bir içecek. Peki su kefiri nasıl yapılır, su kefiri tanecikleri nasıl saklanır? İşte tüm merak ettikleriniz…
#Su Kefiri Nasıl YapılırAmerikan Diyabet Birliği kriterlerine göre 45 yaşını geçmiş herkes mutlaka açlık kan şekerine baktırmalı. Herhangi bir sorun yaşamasa bile bunu en az 3 yılda bir tekrar ettirmeli. Ama eğer ailesinde şeker hastalığı, kilo fazlalığı, yağ fazlalığı, damar sertliği gibi risk faktörleri varsa kan şekeri kontrolünü erken yaşlarda her sene yaptırmalı.