Balkabağı kasım ayından itibaren turuncu rengiyle pazarları ve marketlerin sebze meyve reyonlarını süslemeye başlayan bir ürün. Çorbadan pastaya, tencere yemeklerinden böreğe neredeyse her tarife kolaylıkla uyum sağlayan balkabağının mutfağımızda en sevilen hali de kabak tatlısı olsa gerek. Kabak tatlısının yapılışı gayet kolay olsa da lezzetinin sırrı bazı püf noktalarında gizli. Biz de bu yazımızda sizin için kabak tatlısı pişirmenin püf noktalarını derledik. Şimdiden elinize sağlık…
#Kabak TatlısıBalkabağı sezonu geldi; hem evlerde hem restoranlarda çeşit çeşit tatlıları yapılmaya başladı. Kireçte bekletilip çıtırlaştırılanı da çok seviliyor, şekerle pişirilip cevizle servis edileni de... Pudingi de cheesecake’i de çok leziz oluyor. Balkabağıyla yapılan tatlıların en iyileri nerede yenir, uzman jürimize sorduk.
#BalkabağıEvlerde oturuyor olabiliriz ama bu arada boş durmayıp ilk fırsatta yapabileceğimiz seyahati planlayabiliriz. Bu yazımda birlikte Türkiye turuna çıkalım ve Kars’tan Adapazarı’na tam mevsiminde olan malzemeler nelerdir, bunlarla damaklar nasıl şenlendirilir göz atalım.
#Kars YemekleriYunan tatlısı olarak da bilinen Kıbrıs tatlısı, son yılların popüler lezzetlerinden biri haline geldi. Ceviz, haşhaş ve Hindistan cevizinin muhteşem uyumunu gözler önüne seren Kıbrıs tatlısının püf noktası ise şerbetinde gizli. Peki, Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır?
#Kıbrıs Tatlısıİftar menüleri ‘Ramazan’ ayının en çok araştırılan konularından olmaya devam ediyor. Bugün ne pişirsem? sorularına yanıt bulmak isteyen ev hanımları, örnek menüleri inceliyor. Günün çorbası, ana yemek, salat ve tatlıdan oluşan iftar menüsünü derledik. İşte, Ezogelin çorbası, kaşarlı köfte, kabak tarator ve trileçe tatlısından oluşan iftar menüsü!
#İftar Menüsü