BOĞAZİÇİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Jeofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurcan Meral Özel, Japonya’nın prestijli devlet nişanı olan ve 1875 yılından beri verilen “Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı”na layık görüldü. Prof. Dr. Nurcan Meral Özel’e bu önemli nişan ve berat metni, Japonya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin tesisinin 100’üncü yılı olan 2024 yılı içerisinde takdim edilecek.
#Prof. Dr. Nurcan Meral ÖzelBoğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Jeofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurcan Meral Özel, Japonya’nın prestijli devlet nişanı olan ve 1875 yılından beri verilen “Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı”na layık görüldü. Prof. Dr. Nurcan Meral Özel’e bu önemli nişan ve berat metni, Japonya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin tesisinin 100’üncü yılı olan 2024 yılı içerisinde takdim edilecek.
#KRDAEBoğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Jeofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurcan Meral Özel, Nükleer Denemelerin Kapsamlı Yasaklanması Anlaşması Örgütü’nün (CTBTO) Uluslararası İzleme Sistemi’nde (IMS) yürüttüğü başarılı görevinden dolayı Japonya Devlet Nişanına layık görüldü.
#Prof. Dr. Nurcan Meral ÖzelJaponya karasularında bulunan bir deniz altı yanardağının patlaması sonucu oluşan kara parçası, başkent Tokyo’nun bin 200 kilometre uzağında ve 2. Dünya Savaşı’nın en kanlı çarpışmalarının olduğu Iwoto adlı adanın açıklarında yer alıyor.
#JaponyaMastercard “Origins” adında yeni bir araştırma raporu ile dünya genelindeki turistlerin hangi şehirlerden olduğunu ortaya koydu. Rapora göre, seyahat severler en çok ABD ve Çin’den çıkıyor ve bu ülkeleri Almanya, Birleşik Krallık ve Fransa takip ediyor. Mastercard’ın bir diğer araştırmasına göre ise Türkiye’ye en çok turist “Origins” listesinde üçüncü sıradaki Almanya’dan ve dördüncü sıradaki Birleşik Krallık’tan geliyor. Türkiye ayrıca Rus ve Hollandalı turistler için de cazip bir destinasyon konumunda.
#MastercardAkademisyen eşimin araştırma izni nedeniyle, bu yılın altı ayını Kaliforniya’da geçirdik. İkinci altı ayımız içinse Japonya’nın Sapporo şehrindeyiz. Japonlarla hem benzer hem de farklı yönlerimiz var. Ama asıl önemlisi, dünyaya Batı perspektifi dışında, başka bir pencereden bakmak insanı çok tazeliyor.
#JaponyaAlp Zekeriya Saraç, İngilizce öğretmeni. İstanbul’daki trafik nedeniyle motosiklet kullanmaya başladı. Zamanla motosiklet bir hobi haline geldi. Gözünü Japonya’ya dikti. Önce Türkiye’de 2 bin 700 km. yol yaptı. İşinden ayrıldı. Trabzon’a, ailesinin yanına taşındı. Hazırlıklarını tamamladı ve 15 bin 573 km’lik maceraya atıldı.
#Motorsiklet Üzerinde Japonya- Sağlıkta ileri teknolojilerin geliştirilmesi amacıyla açılan Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi uluslararası yatırımcının ilgi alanına girdi - Dünya devi bir firmanın kurmayı planladığı Ar-Ge merkezi için yaptırdığı araştırmada İzmir, en cazip 3 kent arasında gösterildi - DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgören: "Ericsonn ve Intel'in ardından Fransız sağlık teknolojileri şirketi de bölgede yatırıma hazırlanıyor"
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kimya Mühendisliği mezunu olan ve halen Hollanda'da Delft Teknik Üniversitesi'nde kimya mühendisi olarak görev yapan Dr. Elif Genceli, doktora çalışması sırasında, Antartika buzulunda adını “Meridianiite” verdiği yeni bir mineral keşfederek uluslararası literatüre girdi.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kimya Mühendisliği mezunu olan ve halen Hollanda’da Delft Teknik Üniversitesi’nde kimya mühendisi olarak görev yapan Dr. Elif Genceli, doktora çalışması sırasında, Antartika buzulunda adını "Meridianiite" verdiği yeni bir mineral keşfederek uluslararası literatüre girdi.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kimya Mühendisliği mezunu olan ve halen Hollanda'da Delft Teknik Üniversitesi'nde kimya mühendisi olarak görev yapan Dr. Elif Genceli, doktora çalışması sırasında, Antartika buzulunda adını "Meridianiite" verdiği yeni bir mineral keşfederek uluslararası literatüre girdi.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kimya Mühendisliği mezunu olan ve halen Hollanda'da Delft Teknik Üniversitesi'nde kimya mühendisi olarak görev yapan Dr. Elif Genceli, doktora çalışması sırasında, Antartika buzulunda adını "Meridianiite" verdiği yeni bir mineral keşfederek uluslararası literatüre girdi.
Herhangi bir nedenden dolayı merdiven inip çıkmakta zorluk çekiyorsanız, hareket yeteneğiniz azaldıysa, katlar arasındaki mesafe gözünüzde büyüyorsa, üzülmeyin. Artık evde dolaşım alanlarınızı sınırlamak zorunda değilsiniz. Merdiven asansörleri çok katlı evlerde yaşamı kolaylaştırıyor. Modeline göre kendini şarj edebiliyor. Akülü olanları, elektrikler kesilince de çalışıyor. Sessiz ve rahat sürüş sağlıyor, kolay monte ediliyor.
Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN’de evrenin yeniden oluşumunu canlandıracak deney, "Büyük Hadron Çarpıştırıcısı"nın çalışmasıyla dün başlatıldı. Yapılan deneyin ardından dünyanın dört bir yanında meydana gelen büyük depremler, oluşan depremlerin deneyle ilgili olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi. Bu iddiayı uzmanlara sorduk. İşte deneyden sonra gerçekleşen depremler ve uzmanların görüşleri…