Burdur seçim sonuçları 14 Mayıs seçimleri kapsamında bölge halkı tarafından merak ediliyor. 14 Mayıs Pazar günü toplamda 64 milyondan fazla seçmen vatandaşlık hakkını kullanarak oy kullanma işlemi gerçekleştirecek. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti Burdur milletvekili adayları dışında, son seçimde alınan oy oranları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Burdur kaç milletvekili çıkarıyor? Burdur seçim sonuçları 2023 saat kaçta açıklanacak? İşte Burdur son seçim sonuçları ve güncel seçmen sayısı hakkında detaylı bilgiler!
#Secim2023İYİ Parti Burdur milletvekili aday listesi, YSK’ya sunuldu. Burdur’da yaşayan vatandaşlar 14 Mayıs 2023 seçim günü oy pusulasında yer alacak isimleri şimdiden araştırıyor. İYİ Parti adına Bolu milletvekili adayı olarak üç isim gösterildi. Meclis çoğunluğunu elde edebilmek adına siyasi partiler için milletvekili sayısı oldukça belirleyici olacak. İYİ Parti 9 ilde aday çıkarmadı ancak bu iller arasında Burdur bulunmuyor. Peki İYİ Parti Burdur milletvekili adayları kim? İşte, İYİ Parti Burdur milletvekili aday listesi
#İYİ Parti Burdur Milletvekili Adayları31 Mart yerel seçimlerinin en önemli sonucu, CHP’yi çok uzun yıllardan sonra, neredeyse yarım yüzyıl sonra ilk kez ülke genelinde birinciliğe taşıması oldu. CHP, ülke genelindeki oylarda birinci parti çıkarken, aynı zamanda büyükşehir belediyelerinde de ilk kez birinciliğe geldi; bu kategorideki 30 belediyeden 14’ünün yönetimini aldı.
#31 Mart Yerel SeçimleriGeride bıraktığımız 31 Mart yerel seçimlerinin en çok konuşulan sürprizlerinden biri, CHP’nin eskiden beri kalesi olarak görülen Trakya’da Kırklareli ilinin merkez ilçe belediyesinin, yani şehir merkezindeki belediyenin çok az bir farkla CHP’den MHP’ye geçmesiydi.
#Yerel SeçimDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, muhalefet gibi boş sloganlarla konuşmadıklarını belirterek "Hayal satmıyoruz, boş sloganlarla konuşmuyoruz" dedi. Çavuşoğlu, muhalefetin bir çeşmeyi 10 gün, heykeli ise aylarca anlattıklarını kaydederek aradaki vizyon farkına vurgu yaptı.
#Mevlüt ÇavuşoğluTürkiye’nin tam 20 ili 100 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca TBMM’ye hiç kadın milletvekili göndermedi. Bir yıldır bu konuya dikkat çekmek için bu 20 ilde farkındalık çalışması yapan ve bu seçimlerde bu illerde pek çok kadın aday adayı çıkmasını sağlayan Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA-DER) Başkanı Nuray Karaoğlu, listelerin cinsiyet eşitliği açısından büyük bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi. AK Parti'nin adaylarının 487'si erkek, 113'ü kadın. CHP'nin adaylarının ise 434'ü erkek, 147'si kadın.
#Kadın Adayları Destekleme DerneğiCHP’de parti meclisi toplantısı sonrası milletvekili aday listeleri YSK’ya teslim edildi. Listede Saadet Partili, DEVA Partili, Demokrat Partili ve Gelecek Partili adaylar da bulunuyor. Oğuz Kaan Salıcı İstanbul 1. bölgeden, Faik Öztrak Tekirdağ'dan, Gamze Taşçıer Ankara 1. bölgeden ve Mustafa Sarıgül Erzincan 1. sıradan aday oldu.
#CHPCHP’de tartışma bitmiyor. Son olarak Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Türkçe ezan ile ilgili sözleri nedeniyle disipline sevk edildi ve Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, “Tarih seni yargılayacak” dedi. Peki CHP, neden bu tartışmalardan uzak duramıyor. Yerel seçimlere doğru, bu çalkantı partiyi nasıl etkiliyor? Büyükşehir adayları netleşmeye başladı mı? Mustafa Sarıgül, Muharrem İnce aday olacak mı? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile konuştuk. Röportaj sırasındaki izlenimim, Kılıçdaroğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başarısının sürekli altını çizmesiydi. CHP’nin İstanbul adayı İmamoğlu mu? Hepsini konuştuk.
#GazetehaberleriCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Seçim Beyannamesi açıkladı. Erdoğan konuşmasında, "Şimdi önemli bir konuya geliyorum. Bu vesileyle, polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Polislerimizin öğretmenlerimizin hemşirelerimizin din görevlilerimizin ve diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600’e çıkaracağız. Buradaki adaletsizliği inşallah gidermiş oluyoruz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cemevlerine hukuki statü tanınacağını da duyurdu.
#AK PartiHürriyet'in, Demokrasi Denetçileri'ni temel alan "1 Kasım Aday Analizi" araştırmasını temel alan kapsamlı çalışmasına göre, 35 ildeki 39 seçim bölgesi çok kritik. Bu bölgelerdeki yüzde 0,39 ile yüzde 3 arasındaki oy değişimleri, 7 Haziran'a göre farklı dağılım çıkmasıne neden olabilir. 1 Kasım, ince hesapların seçimi olacak. AK Parti 7 Haziran’da çıkardığı 258 milletvekiline en az 18 sandalye daha eklemek istiyor. CHP, MHP ve HDP de kritik oy farklarıyla kazandıkları vekilleri kaptırmama peşinde. O nedenle her parti kıl payı hesaplar yapıyor. Hürriyet muhabirleri iki seçim arasındaki farkları, partilerin ince hesaplarını ve kritik illeri araştırdı. Tek parti iktidarı mı, koalisyon mu sorusunun yanıtını 35 ilde kıyasıya bir rekabetle çıkacak 39 milletvekilliği belirleyecek.
#1 Kasım 2015 Genel SeçimleriCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Burdur mitinginde hükümeti eleştirerek, "Telefonları dinlemeyeceğiz. Kasetçi iktidara hesap soracağız" dedi. ''3 dil biliyorum, işsizim'' diyen bir partili gence Kılıçdaroğlu'nun yanıtı ''Telefonla konuş Recep Bey duyuyor'' oldu.
Hürriyet’in 56 yazar ve çizerinin Türkiye’nin 81 ilinde ve Avrupalı Türkler nezdinde edindiği seçim izlenimlerine bakınca, "1969’dan beri Türkiye’nin gördüğü en düşük tansiyonlu seçim bu" diyen İzmirli parti yöneticisine hak veriyor insan. Bu sefer heyecan yok! "Sonuç önceden belli de ondan" deseniz, değil. Hürriyetçiler, bağımsızlar hariç 4, hatta 5 partiye şans veriyor.
AKP’nin 59 ildeki belediye başkanı arasında Milli Görüş (Refah, Fazilet) geleneğinden gelenlerin sayısı 23. ANAP kökenli 12, DYP kökenli 7, CHP ve MHP kökenli birer kişi var. 15’i politikada yeni. 10’u imam-hatip lisesi, 5’i ilahiyat fakültesi mezunu. Hepsi evli, eşlerinin eğitim profilleri daha düşük. Büyük çoğunluğu ev hanımı. <br> Milli Görüşçüsü, Tayyip Beycisi, eskisi yenisi, hepsi ‘orta yolcuyum’ diyor.