Türk bayrağı gibi Türk milletinin önemli simgelerinden biri olan İstiklal Marşı, milletin güçlü aidiyet duygusuyla geleceğe karşı umut ve cesaretle bakmasını sağlayan 'milli mutabakat metni' olarak kabul ediliyor. Pek çok kişi de İstiklal Marşı'nın kabul tarihini araştırıyor. Peki, İstiklal Marşı'nın kabulü hangi tarihte gerçekleşti?
#İstiklal Marşı'nın Kabulü Ne Zaman Oldu?İstiklal Marşı, kabulünün 100. yılında şairi Mehmet Akif Ersoy ile anılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nün 100. Yıl Dönümü"ne özel mektup, resim, kısa film, grafiti, kara kalem, kompozisyon ve İstiklal Marşı'nı güzel okuma dallarında yarışma düzenleyecek. Peki, İstiklal Marşı’nın kabulü ne zaman? İstiklal Marşı kabul tarihi
#İstiklal Marşı’Nın Kabulü Ne Zamanİstiklal Marşı milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış ve Osman Zeki Üngör tarafından günüzdeki okunuşu bestelenmiştir. İstiklal Marşı Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletlerinin resmi marşıdır. İstiklal Marşı'nın anlamı ve önemi oldukça büyüktür. İstiklal Marşı'nın ilk 2 kıtası törenlerde milli marş olarak okunmaktadır. Toplamda 10 kıta olan İstiklal marşı'nın tüm 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ve 10. kıta sözleri ile detayları..
#İstiklal MarşıCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gazze için Batı’ya “Batı ve İsrail, kendileri için dünyayı ateşe boğdular. İsrail’in Gazze’de uyguladığı zulmü bile insan hakları, demokrasi gibi diğer tüm parıltılarla meşrulaştırmak için kullananlar bunlar değil mi?” sözleriyle tepki gösterdi.
#Cumhurbaşkanı Tayyip ErdoğanBugün 12 Mart. İstiklal Marşımızın Kabulünün 103. Yıl dönümü kutlanıyor. Milli mücadelenin en önemli simgelerinden birisi olan İstiklal Marşı, milli şair Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alındı. Şiir, 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklâl Marşı olarak kabul edilmiştir. 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ile ilgili detaylar!
#İstiklal MarşıYaz mevsiminin sonuna geldiğimize göre artık kültür, sanat ve tarihin izinde yola çıkmanın vakti gelmiş demektir. Bu yıl müze ve ören yerlerine ilgi oldukça büyük… Hatta Kültür ve Turizm Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Müze Kart'ta yıl sonuna kadar rekor beklendiğini duyurdu. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Müze Kart ile keşfedilecek büyüleyici müze ve antik kentler hangileri?’ diye sorduk. 6 şehirden birbirinden özel 15 adresi önerdiler.
#RotaTBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 6. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında özel gündemle saat 14.00'te toplandı. Meclis Başkanı Şentop, yasama yılının açılışı dolayısıyla Meclis Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Meclis Başkanı Şentop, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, "Türkiye, uluslararası hukuk çerçevesinde sahip olduğu bütün hak ve menfaatlerini her zaman ve her yolla korumak ve savunmak konusunda kararlıdır. Kıbrıs adasında, iki farklı halk ve iki farklı devlet bulunduğu gerçeğinden hareket eden bir yaklaşımla, Türkiye, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın yaklaşımını desteklemektedir" dedi.
#TBMMPandemi nedeniyle 2 yıldır evlerde ve kısıtlı etkinliklerle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu, salgının etkisini azaltmasıyla yeniden sokaklara taşıyor. Ankara'da 23 Nisan törenleri başladı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki devlet erkanı Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Şentop, "Emanetiniz olan Cumhuriyetimiz güvenli ellerdedir; devletimize yönelik her türlü tehdide karşı milletimiz, yek vücut olarak mücadele etme azim ve kararlığındadır" dedi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de 81 ilden gelen çocuklarla birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti.
#23 NisanAziz Türk Milleti’nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. Yıldönümü kutlanıyor. İstiklal Marşı, bir milletin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, milli değerlerimizi ve ideallerimizi yansıtan azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. Peki, İstiklal Marşı ne zaman yazıldı ve kabul edildi? İşte İstiklal Marşı 10 kıtası ve kabulü hakkında bilgiler
#İstiklal MarşıMilli Eğitim Bakanlığı, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nün 100. Yıl Dönümü"ne özel mektup, resim, kısa film, grafiti, kara kalem, kompozisyon ve İstiklal Marşı'nı güzel okuma dallarında yarışma düzenleyecek. Peki, yarışmaya başvurular ne zaman bitecek?
#MEB YarışmaBundan 82 yıl önce bugün saat 09.05’te, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk hayata gözlerini yumdu. 10-16 Kasım tarihleri arası Atatürk Haftası olarak kabul ediliyor. Atatürk’ün hayatını Ankara’da geçirdiği yıllarda iz bıraktığı çok özel bazı yerleri siz okurlarımız için derledik. İşte farklı boyutlarıyla Atatürk’ü hissedebileceğiniz o yerler.
#Murat YILMAZTürkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ulusal marşı olan İstiklal Marşı,'nın tarihi vatandaşlar tarafından zaman zaman araştırılıyor. Anadolu'da Millî Mücadele'nin devam ettiği sırada kaleme alınan İstiklal Marşı toplam 10 kıt'adan oluşmaktadır. 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşı'nın bestesi Osman Zeki Üngör'e aittir. İşte, merak konusu olan, "İstiklal Marşı hangi yıl yazıldı? İstiklal Marşı'nı kim yazdı?" sorularının cevabı.
#İstiklal Marşını Kim Yazdı12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklal Marşı, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı dizelerle kayıtlara geçti. İşgal altında geçen yıllarda, halkın ve ordunun moral gücünü arttıracağı düşünülerek marş yarışması düzenlenmiştir. Yarışma sonucunda yazılan dizeleri inceleyen Milli Eğitim Bakanlığı, Bakan Hamdullah Suphi aracılığıyla Mehmet Akif Ersoy'a yarışmaya katılması konusunda teklifte bulunmuştur. Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı karşılığında tek bir şartı vardır; ödül almamak.
#İstiklal Marşı- Konya'da, AK Parti Selçuklu İlçe Gençlik Kolları üyesi lise öğrencisi kızlar, İstiklal Marşı'nı işaret diliyle seslendirdikleri klip yaptı- İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'ne dikkati çekmek için hazırlanan ve down sendromlu bir gencin de yer aldığı klip, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesinden "Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet, hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklal" mısraları ile sona eriyor