Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla oluşturduğumuz yerli ve milli bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Milli Teknoloji Hamlesinin gerçekleşmesi için ihtiyacımız olan şey; topyekun sahiplenme. Hedefimiz; tüm sektörle, sanayimiz, üniversitelerimiz, araştırma merkezlerimiz, yerel yönetimlerimiz, bilim insanlarımız ve geleceğimiz olan gençlerimizle birlikte ülkemizi dünyanın teknoloji ve üretim merkezi haline getirmek. Bir kişinin ya da bir kurumun bile bu işin dışında kalması, bu hedefe sırtını dönmesi, hedefe ulaşmamıza darbe vurur" dedi.
#Mustafa VarankABD ordusunun, Elon Musk'ın CEO'luğunu yaptığı SpaceX şirketinin Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatmayı planladığı Zuma adlı uydu fırlatmadan kısa bir süre sonra infilak etti. Wall Street Journal gazetesi, görevi gizli tutulan uydunun istihbarat toplamak amacıyla hazırlandığını yazdı. Uydunun misyonu konusunda resmi ağızlar bilgi vermiyordu.
#ABD- "Balyoz, Ergenekon, Ay ışığı, Gezi olayları, 17-25 Aralık darbesini yaptılar. 6-7 Ekim'de çözüm sürecini sabotaj etmeye çalıştılar ama biz 2023 hedeflerine öncü ve büyük Türkiye ile beraber ulaşacağız. Biz ne yaptığımızı, neye adım attığımızı biliyoruz" - "Buradan, Bahçeli'yi de Kılıçdaroğlu'nu da uyarıyorum, bu ülkede muhalefet partisi liderleri, siyasi parti liderleriyle birtakım rekabet içerisinde olabilirler ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başına, Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet başkanına, bütün devlet geleneklerimizi alt üst eder şekilde, milletin hasretlerini alt üst eder şekilde hakaret edebilme hakkına sahip değillerdir"
Bizim gibi sınır ötesi sorunları olan, dağlık bölgeleri gözetleyemediği, kontrol edemediği sürece, daima başkalarına el açmak zorunda kalan ülkelerin iki seçenekleri vardır. Ya para harcayıp bu olanağa kavuşurlar veya bizim ABD’den beklediğimiz gibi dışardan gelecek istihbarat için talepkar olurlar. Eski MİT müsteşarı Sönmez Köksal’ın uyarılarını okurken hem bunu düşündüm. Sönmez adeta bağırıyor: Orada sesimi duyan var mı?
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Şengen vizesine ilişkin "Vize başvurumuz yüzde 36 artmasına karşın, ret oranı binde 4 oranında artmıştır. Başvuru 278 bin 476 kişi, ret de 48 bin 638 kişi artmış" dedi. Bakan Fidan, BRICS'in kurumsal bir başvuru ve kabul mekanizmasının bulunmadığını belirterek, "Öyle bir kurumsallaşması yok. Üyeler bir araya geliyorlar, birilerini davet ediyorlar. Ama sizin de bir şekilde ilginizi ifade etmeniz gerekiyor. Biz ilgimizi ifade ettiğimizi söyledik" dedi.
#Hakan Fidan