Türk Hava Kurumu’nun 85 yıllık en büyük eğitim merkezi Eskişehir’in İnönü ilçesinde. Arazi yapısı açısından dünyada tek. Bugüne kadar binlerce planörcü, paraşütçü, sportif havacı, model uçakçı yetiştirildi. Atatürk’ün mirası THK, bir dönem kötü yönetimle batırıldı. Şimdi kayyım tarafından eski günlerine döndürülmeye çalışılıyor.
#YazarFETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla yargılanan Prof. Dr. İştar Gözaydın, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesi ile beraat etti. FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla 27 Aralık 2016'da tutuklanan Prof. Dr. Gözaydın, 30 Mart 2017’de yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edilmişti.
#FETÖ/PDY Soruştuması5 Temmuz’da ihbar üzerine Büyükada’da bir otele baskın yapıldı. Ve çeşitli sivil toplum örgütleri yöneticisi ve üyeleri gözaltına alındı. Sonra da 8’i tutuklandı. İki kişi serbest kaldı. Ben onlardan Nejat Taştan’a sordum...
#YazarlarFETÖ’ye üye olduğu gerekçesiyle 27 Aralık 2016’da tutuklanan Prof. Dr. İştar Gözaydın Savaşır, yurtdışına çıkış yasağı konularak tahliye edildi. FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında 20 Ekim 2016’da İzmir’de gözaltına alınan Savaşır, 27 Aralık 2016’da tutuklanmıştı.
#GazetehaberleriFETÖ soruşturmasında tutuklanan hukukçu - sosyolog Prof. Dr. İştar Gözaydın Savaşır, ifadesinde 15 Temmuz’dan sonra kapatılan İzmir’deki Gediz Üniversitesi’ne cemaatin talimatıyla, rektöre rağmen alındığı iddiasını reddetti ve “Beni üniversiteye rektör davet etti” dedi.
#İştar Gözüaydınİzmir merkezli 4 ilde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, kapatılan Gediz Üniversitesi'nde çalışanlara yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 16 kişiden 8'i tutuklandı. Tutuklananlar arasında Prof. Dr. İştar Gözaydın da bulunuyor.
#TutuklamaCHP 35. Olağan Kurultayı’nın ikinci gününde Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) için kıyasıya yarış yaşandı. 60 kişilik PM’den sadece 17 isim yeni listede yerini korurken, bu isimlerin 8’inin Kılıçdaroğlu’nun MYK’da yakın çalışma arkadaşları olması dikkat çekti. Yüzde 33’lük kadın kotasına uyulmaması ise tepkilere neden oldu. PM seçimlerinde en fazla oyu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke 691'le aldı. Prof. Mehmet Bekaroğlu’nun yer almadığı anahtar listede eski Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Zeki Kılıçarslan’a Bilim Yönetim ve Kültür Platformu’nda (BYKP) yer verildi. Öte yandan, YDK üyeliği için yapılan seçimin sonucu belli oldu. Resmi sonuçlara göre, mevcut CHP YDK Başkanlığı'nı yürüten Artvin Milletvekili Bayraktutan en fazla oyu aldı.
#YdkCHP 35. Olağan Kurultayı'nda, Parti Meclisi (PM) üyeliği için oy verme işlemi saat 23.00 itibariyle sona erdi. Oy verme işleminin ardından sandıklar açıldı ve sayımı işlemine geçildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da PM üyeliği seçimleri için oyunu kullandı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği Kılıçdaroğlu, oyunu kullandıktan sonra kurultay salonundan ayrıldı.
#ChpYarın seçim yasaklarının kalkmasıyla gözler ekrana çevrilecek. Seçim programlarının hemen hepsi ekrana uzman konuklar çıkaracak, grafik ve haritalarla il il sonuçları verecek, 7 Haziran’la kıyaslamalar yapılacak. Peki hangi program, nasıl öne çıkacak, diğerlerine fark atacak? İşte, 1 Kasım Pazar günü, programları belli olan kanalların yayınlarından detaylar...
#Seçim 2015Zorunlu din dersinin başladığı 4’üncü sınıftan 12’nci sınıfa kadar 2014-2015 öğretim yılında okutulacak din kültürü ve ahlak bilgisi kitaplarını Hürriyet tek tek taradı. Bir öğrencinin 9 yıl boyunca zorunlu olarak eğitim aldığı din kültürü kitapları toplam 1086 sayfadan oluşuyor. Ancak Alevilik-Bektaşilik için ayrılan sadece 16 sayfa. Yani kitapların sayfa toplamının yüzde 1.5’i Aleviliğe ayrılmış durumda.
#AİHMAİHM’nin ‘Zorunlu din dersi kaldırılsın’ kararının ardından Hürriyet’in yaptığı incelemeye göre bu yıl 4. sınıftan 12. sınıfa kadar zorunlu okutulan din dersi kitaplarında Alevilik, Bektaşilik’le birlikte sadece 7. sınıf ile 12. sınıfta tanıtılıyor. 8. ve 12. sınıfta Hıristiyanlık ve Yahudilik anlatılırken, 9. sınıfta ateizme de yer veriliyor. Bu yıl haziran ayında yayınlanan ve ders kitapları konusunda en kapsamlı araştırma olan ‘Ders kitaplarında İnsan Hakları III Projesi: Tarama Sonuçları’ başlıklı çalışma da bunu doğruluyor. ‘Biz Kimiz?, Ders Kitaplarında Kimlik, Yurttaşlık, Haklar’ başlıklı araştırma, Tarih Vakfı koordinatörlüğünde Avrupa Birliği’nin mali desteği ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığında yapıldı. Raporun yazarı ve Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kenan Çayır, 1.5 yıl süren ve 2012-2013 eğitim yılında okutula
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) hazırladığı yeni anayasa çalışmasında, “vatandaşlık tanımında Türklük kavramına yer verilmemesi, cumhurbaşkanının yetkilerinin sınırlandırılması, nüfus kağıtlarında din hanesinin çıkarılması, din dersinin zorunlu ders olmaktan çıkarılması ve yüksek komuta kademesine atamaların TSK'nın göstereceği belli sayıda aday arasından sivil otorite tarafından gerçekleştirilmesi ve Genelkurmay Başkanlığının Milli Savunma Bakanlığına bağlanması” gibi öneriler yer aldı.