istanbul koronavirüs haberleri sayfasında istanbul koronavirüs hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6111 istanbul koronavirüs haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İstanbul'da koronavirüs vaka sayıları havaların soğuması ve kapalı alanlarda geçirilen vaktin artmasıyla giderek yükseliyor. İstanbul'daki hava artışı Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritasına da yansıyor. İşte ilçe ilçe koronavirüs vaka sayıları haritası...
#KoronavirüsTürkiye'de koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan 17 günlük tam kapanmanın ardından vaka sayıları hızla düştü. Türkiye'de en fazla koronavirüs vakası görülen il olan İstanbul'dan ise sevindiren haber geldi. İstanbul İl Sağlık Müdürü Memişoğlu, CNN Türk yayınında önemli açıklamalarda bulundu.
#İstanbulSon dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen haftaya göre vaka sayısı en çok azalan illeri Twitter hesabından açıkladı. Koca'nın bugün verdiği kritik bilgiler arasında aşı tedarikiyle ilgili yapılan anlaşmalar da yer aldı. Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalar yapan Bakan Koca, Sinovac aşısı için 100, BioNTech aşısı için 90, Sputnik aşısı için ise 50 milyon dozluk anlaşma yapıldığını aktardı.
#Koronavirüsİstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, koronavirüs vakalarının hızla yükselmesinin ardından uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Memişoğlu, salgında şu anda üçüncü pikin yaşandığını belirterek, geçen kasım ayındaki gibi büyük bir dalganın olmaması için özellikle 15-20 günlük süreçte herkesin çok hassas olmasını beklediklerini söyledi.
#Prof. Dr. Kemal Memişoğluİstanbul'un en büyük koronavirüs test laboratuvarında günde yaklaşık 10 bine yakın test sonucu çıkıyor. Laboratuvardaki çalışmalar Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından görüntülendi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Laboratuvar Direktörü Uz. Dr. Cemal Kazezoğlu, "Yeni normal döneminde bu kısıtlı sosyalleşmeye hep birlikte ilan edilmiş kurallara uyarak sahip çıkarsak, buna özen gösterirsek turuncu sarıya, sarı maviye dönebilir" dedi.
#Koronavirüsİstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, normalleşme sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Tükek, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde aslında daha farklı bir politika izlenebilir” dedi.
#Prof. Dr. Tufan TükekCumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimize daha önce söz verdiğimiz şekilde bugün itibarıyla yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz." dedi. Son dakika haberi: Tüm Türkiye’de beklenen kritik kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen, ‘kademeli normalleşme’ kararlarını açıkladı. Kararlar kapsamında 81 il, düşük riskli mavi, orta riskli sarı, yüksek riski turuncu ve çok yüksek renkli kırmızı olarak renklere ayrıldı, İstanbul ve İzmir yüksek riskli turuncu, Ankara ise orta riskli sarı renk olarak sınıflandırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, yeni kontrollü normalleşme sürecinin başladığını belirterek, "Hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken, yüksek ve çok yüksek illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. Akşam 21 ile sabah 5 arasındaki sokağa çıkma yasağı sürecek. İlkokullardaki 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır" ifadelerini kullandı
#İstanbulİstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda koronavirüsle mücadeledeki son durumu açıkladı. Yerlikaya, İstanbul'da her geçen gün vaka sayılarının azaldığını duyururken, en çok düşüş yaşanan ilçeleri açıkladı.
#İstanbul Valisi Ali Yerlikaya13 Kasım Koronavirüs Türkiye vaka sayısı tablosu hasta ve iyileşen sayısı ile güncelleniyor. Sağlık Bakanlığı tarafından günlük yayınlanan korona virüs Türkiye tablosu son dakika olarak açıklandı. Güncel verilere göre, son 24 saatte ne kadar test yapıldığı ve güncel rakamlar belli oldu. Diğer yandan, İstanbul ve diğer illerde coronavirüs istatistik verileri belli oldu. Covid19.gov.tr üzerinden açıklanan istatistik verilerine göre, bir önceki güne göre bölgelerdeki yeni hasta değişim yüzdesine bakıldığında; en fazla azalış Batı Anadolu Bölgesinde gerçekleşti. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerde son durum nedir? İşte, il il koronavirüs vaka ve ölüm sayılarındaki son durum ve illere göre covid 19 haritasında güncel veriler...
#KoronavirüsSon dakika haberi... Türkiye'nin koronavirüs mücadelesi devam ederken 31 Ekim Koronavirüs Türkiye günlük tablosu vaka sayısı Sağlık Bakanlığı'nın raporları ile açıklandı. Tüm dünyada artış gösteren vakaların ardından ülkemizde de özellikle bazı bölgelerimizde korona virüs vakaları hızla yükselmeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı'nın dün açıkladığı son 24 saat verilerine göre, Türkiye'de hasta sayısı 2.322 olurken, test sayısı 136 bini geçmişti. Corona virüs Türkiye vaka, test, ölüm ve iyileşen sayısı Covid.19 üzerinden açıklanıyor. Diğer yandan Sağlık Bakanı Koca, tedbir uyarısını sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile yeniledi. İşte, Türkiye günlük korona virüs vaka sayıları risk haritası ve illerimizdeki risk durumu verileri...
#Koronavirüsİllere göre Koronavirüs tablosunda vaka ve ölüm sayısı güncellenmeye devam ediyor. İstanbul ve Ankara'da koronavirüs vakalarının artmasının ardından önlemler genişletildi. Vatandaşlar kentlerindeki son durumu merak ederken, Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs günlük vaka sayısı verileri paylaşıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca verdiği son röportajda verileri değerlendirdi ve rakamlarda Türkiye tablosundaki son durumu açıkladı. Koca, Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'deki vaka sayılarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. İllere göre koronavirüs risk ve yoğunluk haritası günlük olarak açıklanıyor. Peki, Türkiye koronavirüs tablosunda son durum nedir? İşte, 12 Eylül vakaların bölgelere göre günlük koronavirüs sayısı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son vaka artışlarının analizlerini yaptığı o açıklama.
#İstanbul13 Ağustos Türkiye günlük koronavirüs tablosu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından vaka, ölüm ve iyileşen sayısıyla açıklandı. Corona virüs salgınında Türkiye tablosuyla ilgili son gelen bilgilere göre, vefat sayısı 21 iyileşen sayısı ise 968 oldu. Bakan Koca, 6-13 Ağustos arasında yapılan temaslı taraması sayısının 349.003 olduğunu bildirdi. Koronavirüs vaka sayıları dünya verilerine de yansıdı. Gelen verilere göre dünya genelinde vaka sayısı 20 milyon 526 bini aştı. Virüs nedeniyle 745 bin 981 kişi yaşamını yitirdi. Amerika ve Brezilya'da ciddi tablo sürmeye devam ederken, iki ülke de hem vaka hem de ölüm sayısı katlanıyor. Türkiye'deki son durumu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından vatandaşlarla paylaşırken, Sağlık Bakanlığı illerin günlük vaka sayılarını da açıkladı. Peki İstanbul, Ankara, Gaziantep günlük vaka sayısı nedir? İşte merak edilen detaylar.
#CoronavirüsSon dakika.. Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dikkat çeken bilgiler paylaştı. Bakan Koca son iki hafta içerisinde korona vaka sayılarının en fazla artığı ve azaldığı illeri tek tek duyurdu. Koca; Toplam vaka sayılarının en düşük olduğu 5 ilin Gümüşhane, Tunceli, Kars, Burdur ve Bartın. Vaka sayısında istikrarlı şekilde azalma gösteren, tedbirleri uygulama başarısı ile örnek olan 5 ilimizi de anmak istiyorum, Tekirdağ 2 hafta içinde günlük ortalama vaka sayısını yüzde 31,35, Balıkesir yüzde 21,72, Samsun yüzde 20,42, Kırşehir yüzde 20,27, Düzce yüzde 19,91 oranında azaltmıştır. Gümüşhane'de ise 2 haftadır hiç vaka görülmemiştir. Dedi ve vaka artışının olduğu illeri açıkladı. Corona virüs vaka sayısını Twitter'dan paylaşan Koca, en çok vakanın görüldüğü 5 ili sıraladı. İşte Bakan Koca'nın açıkladığı o iller...
#Koronavirüs"Hayat Eve Sığar" uygulaması ile tüm illerdeki koronavirüs vakası yoğunlukları görülebiliyor. Uygulamaya göre İstanbul'un vaka yoğunluk haritası yeni verilerle güncellendi...Mavi alanlar düşük riskli bölgeyi, kırmızı alanlar ise yüksek riskli alanları gösteriyor. İşte İstanbul koronavirüs tablosu ilçe ilçe risk haritası.. ve İstanbul'da hangi ilçelerde corona virüs yoğunluğu var? sorusunun cevabı
#İstanbul KoronavirüsSağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında illere göre corona sayısını açıkladı. Gelen bir soru üzerine İstanbul, Ankara ve İzmir'de vaka sayısındaki son durumu değerlendiren Sağlık Bakanı Koca (Kovid-19 vaka sayıları) Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da giderek kısmi artışın olduğunu söyleyebiliriz." dedi. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir illere göre coronavirüs sayısı...
#Fahrettin Kocaİstanbul Bahçeşehir’deki “Gölet” her gün daha da renkleniyor. Yeni açılan kaliteli mekanlara her gün bir yenisi ekleniyor. Ben de bu hafta buranın öne çıkan 3 yerini yazmak istedim. İlk girdiğim mekan lezzetine hayran kaldığım Alazz restoran. Abartmıyorum, İstanbul’da böylesi bir yeri az bulursunuz. Bolulu şef Ahmet Karaman ile Elazığlı Fatih Kişman’ın bu mekanına bayıldım dostlar. Bir diğeri ise değişik konseptiyle Ot Cafe için Gölet’in en farklı konsepti diyebilirim. Son olarak ise ucuz fiyat politikasıyla hizmet veren Harun Yıldırım’ın işlettiği Enbey döner.
#Bahçeşehir Göletİstanbul’un en kuzey ilçesindeydim bu hafta. Hani bir çoğumuzun hayalini kurduğu, en azından benim “Keşke şurada bir evim olsa, gecekonduya da razıyım” dediğim, ihtişamlı yalıların sıralandığı, Boğaz’ın en güzel seyredildiği Sarıyer’deydim. Ben buraya bayılıyorum. Sarıyer’de vakit geçirirken kendimi daha mutlu hissediyorum. Hala mahalle kültürü var burada. Birbirine gülen, selam veren, şık giyimli ve kibar insanlarla dolu bu ilçe. Kalite bir tık ötede. Tabi bu kalite mekanlara da yansıyor. İşte onlardan üçü…
#SarıyerDöner milli yiyeceğimiz. Eskiden ayak üstü yer apar topar devam ederdik. Ancak şimdilerde döner restoranları peş peşe açılmaya başladı. Hatta bir çok Avrupa ülkesinin başkentinde artık sadece döner satan lüks mekanlara rastlamanız mümkün. Dönerde en önemli özellik elbette eti. Marine edeni var etmeyeni var. Odunda pişeni var, kömürde, doğalgazlı pişeni de. Benim için en önemlisi meşe odunuyla pişmesi. O odunun kokusu, isi dönere sinmeli. Anadolu yakasında bu işi iyi yapan, yediğinizde keyif alacağınızı iki mekandan bahsetmek istiyorum sizlere...
#DönerAdana’nın milli yemeği şırdan kebaptan sonra en çok tercih edilen bir lezzet. Adana’nın yöresel nitelikteki yiyeceği olarak kabul edilmektedir. O kadar çok sevilir ki, bir çok yerde hemen hemen her sokak başında bir şırdancıya rastlamak mümkün. Bu lezzetin popülaritesi artık İstanbul’da da günden güne artıyor. Bir çok yerde şırdancı dükkanları açılmaya başladı. Bu mekanlarda şırdanla beraber, adana yöresine özel sakatatlar, çorbalar, kokoreç ve midyeler satışa sunuluyor. “Peki, şırdan nedir?” diye soracak olursanız, şöyle açıklayayım...
#ŞIRDANBu hafta Eminönü’ndeydim. Biri Sirkeci’de olmak üzere 3 mekanda köftelerin tadına baktım. Üçü de birbirinden farklı köfteler. Şimdiden söyleyeyim. Sadece birini beğendim. Yazıma geçmeden önce ise bir konuya açıklık getireyim. Bazı okuyucularım ve mekan sahipleri bana serzenişte bulunuyorlar, beğenmediğimi yazıyorum diye. Beni bilen bilir. Bir kaç mekanda yemeğin görüntüsünden ya da tadına baktıktan sonra beğenmezsem bırakıyorum. Bunu da hem instagram hesabımdan hem de buradan sizlere anlatıyorum. Kızmaca gücenmece yok. Bu yazımda da maalesef 2 köfteciyi eleştireceğim.
#Sertaç VirancıkGeçtiğimiz haftalarda sizlere Anadolu yakasında en lezzetli döneri yiyebileceğiniz mekanlardan bahsetmiştim. Yine sizlerden gelen mail ve mesajlar üzerine bu hafta Ümraniye’deki en kaliteli dönercileri araştırdım. Ramazanda mekanların kapalı olması nedeniyle ziyaretlerimi mecburen arttırdım. 7-8 tane dönerciye girdim. Bunlardan en beğendim 3’ünü sizler için yazdım...
#Dönerciİstanbul’un son yıllarda parlayan yıldızı Beylikdüzü’nde bir çok kaliteli mekan var. Gün geçtikçe kendi içinde küçük bir İstanbul olma yolunda ilerleyen Beylikdüzü’nde farklarıyla öne çıkan 3 mekanı size aktaracağım. Bunların birincisi Phuket Garden. Mekan buram buram kalite kokuyor. Mimarisi ve yemekleri fark yaratıyor. En beğendiğim yer burası oldu… Bir diğeri By Hazzet Kavurma. Eti, yemekleri bambaşka. Ucuz fiyat politikasıyla diğer mekanlardan bir adım önde. Son olarak ise bir çok kişinin “Cami Altı” şubesi olarak bildiği Enbey Döner. Özellikle yaz günlerinde 1 tonun üzerinde döner satıldığını biliyor muydunuz?
#BeylikdüzüMersin tatilimde bildiğiniz üzere Konya ve Gaziantep’e gidip oradaki iki harika mekanı değerlendirmiştim. Bu hafta başı ise her gün farklı bir restorana gidip, yine sizler için değerlendirdim. İlk olarak yolum Çamlıca tepesindeki Sembol Ocakbaşı restorana düştü. Ataşehir ve Şanlıurfa’da da şubeleri olan Yusuf Can Güçtekin’in işletmeciliğini yaptığı bu mekan eşsiz manzarası ve lezzetiyle İstanbul’daki bir çok restoranın önüne geçiyor. Ertesi gün ise Bafra pidesinin en güzel yapıldığı yerlerden biri olan Bafralı Fatih Aşçı’nın sahibi olduğu mekandaydım. İyi ki de davetine icabet etmişim, çok memnun kaldım. Çarşamba günü, Konya yemeklerini tadabileceğiniz en güzel yerlerden birisi olan Küçükçekmece’deki Erol Tuzlu Bey’in işlettiği Has Konya Mutfağı’nda harika lezzetleri deneyimledim. Kebap denilince İstanbul’da akla gelen ilk yerlerden birisi Aksaray’daki Horhor semti. Burada lezzetine bayıldığım Neden Urfa Baboş Kebap’ı yazmadan edemeyeceğim. Son olarak ise Kadıköy’deki Haçapuri pideyi size anlatacağım… Yıllardır hizmet veren bu mekanda da lezzet tavan yapmış.
#KebapGünümüzde artık restoranlar da kabuk değiştirmeye başladı. Bildiğimiz kebapçılar, esnaf lokantaları, ocakbaşılar artık geride kaldı. Geride kaldı diyorum ama onlar her zaman yaşayacak elbette. Hiçbirinden vazgeçilmeyecek. İşini iyi yapan, esnaf lokantası da ayakta kalacak, kebabı lezzetli yapan kebapçı da, ocakbaşı da. Benim bugünkü değinmek istediğim konu iste evrim geçirmeye başlayan restoranlar. “Evrim geçiren” diyorum çünkü, birçok işletme artık müşteriyi çekebilmek için farklı bir şeyler yapmak zorunda. Kendi tarzını yaratıp, bir özelliğini öne çıkararak müşteriyi çekebilmek için yarışıyor işletme sahipleri. Bunlardan en önemli faktör ise eğlence. Akşam yemeği için dışarı çıkan biri, sadece iyi bir yemek değil, “eğlenebileceğim bir yer de olsun” diyor. Hem yemeğini yiyor, hem şarkısını söyleyip stres atıyor. Buna şöyle de diyebiliriz; Kumkapı’ya, Nevizade’ye ya da Kadıköy’e gidemeyenler, hesabı fazla bunlar bu mekanları tercih ediyor.
#RestoranHafta sonları genellikle dışarıda kahvaltı yapanlardanım. Benim için ya bir tavsiye olacak ya da internetten baktığım yorumları değerlendirerek mekanı seçiyorum. Bu hafta da Başakşehir’de iki mekan belirledim. Önce kahvaltıya ardından da farklı bir tat olduğunu düşündüğüm kebapçıya uğradım. Tabi benim için fiyat performans da önemli. Her zaman çok para verip iyi hizmet ya da lezzeti bulamadığım yerlerde oldu. Ancak benim aradığım, iyi hizmet, iyi lezzet ve düşük bütçe. Bu yüzden size Gagaline Cafe Restaurant ve Zahter Kilis Sofrası’nı tavsiye ediyorum.
#Zahter Kilis SofrasıMillet olarak kahvaltıyı severiz. Bir çoğumuz kahvaltı sofrasına oturmadan dışarı çıkmayız. Zaten kahvaltı kültürünü de doğru düzgün başka bir memlekette bulamazsınız, bize özgüdür. Çeşit çeşit peynirler, zeytinler, kavurmalar, sucuklar, ballar, kaymaklar... Bir de tabi ki yöresine göre de çeşitler farklılık gösterebiliyor. Örneğin Karadeniz’in kahvaltısı başka, Ege’nin, Akdeniz’in, Doğu bölgelerinin kahvaltıları bambaşka. Kahvaltı masasında her şeyin olmasından yanayım. Oturduğum zaman masaya hepsinin tadına bakmalıyım. Ramazan günü aramızda oruç tutanlar “nereden çıktı şimdi bu kahvaltı” diyebilir. Haklılar da... Ama bugün mis kokulu çiçekler içinde, uygun fiyata yöresel kahvaltı yapabileceğiniz 3 adresi sizinle paylaşıyorum.
#KahvaltıBu hafta uzun zamandır gitmediğim Esenyurt’ta yine lezzet avına çıktım, mekan mekan dolaştım. Her gün en az 2 restorana iki farklı yere gitmeye çalıştım. Aralarından lezzetini, hizmetini, kalitesini beğendiğim üç mekanı sizler için yazıyorum. Önceden haber vermediğim için sıradan bir müşteri gibi gidiyor ve istediğimi yiyorum. Böyle olunca bana özel bir ayrıcalık söz konusu olmuyor. Sıradan bir müşteriye ne verilirse onu alıyorum ve deneyimlerimi sizlerle paylaşıyorum. Beğendiğim 3 restorandan ilki Abbara Et Sarayı. İsminin hakkını veriyor. Saray gibi bir mekan, menüsü çok geniş ve lezzetleri harika. Bir diğeri Diyar-ı Kebap restoran. Burada yediğim kanat ve Adana’yı çok beğendim. Son olarak ise Hükümdar Kebap... Kelle paçası ve özel Antep lahmacunu anlatacağım...
#EsenyurtSiz bu soğuk havalarda, sıcacık evlerinizde pencereden usul usul yağan karın yağışını sıcacık kahve eşliğinde izlerken, ben sizler için yine mekan keşfetmeye çıktım. İstanbul’un bana göre uzaklarına gitmeyi tercih ettim. Önce Beylikdüzü’ne marinaya ardından da Büyükçekmece’ye geçtim. Gürpınar’da adını sıkça duyduğum, Cadde Kahvesi’ne kahvaltıya gittim. Eşsiz manzarasını duymuştum, ancak bu kadar iyi olduğunu tahmin etmemiştim. Kahvaltısını yazımda bahsedeceğim... Ardından ver elini West Marina. Burayı bilmeyenler için kısaca anlatmak gerekirse, içinde kafelerin, restoranların, amfi tiyatronun, marketlerin, helikopter pistinin bile bulunduğu çok şık bir alan. Bu güzel mekanda sevgili Yiğit Deniz kardeşimin işlettiği The Cheerss Pub’a gittim. Gençlerin takıldığı, canlı müziğin olduğu, kaliteli hizmetin yer aldığı çok şık, tarz bir mekan yapmış Yiğit. Son olarak durağım Büyükçekmece’nin en iyi ızgaracısı olan Bemet. Erol Erder dostum ve babasının birlikte pişirdiği köfte ve etlere doyamadım....
#BemetBu hafta eski yaşadığım yer, mekanım Küçükçekmece’deydim. Bir çok kez söz vermeme rağmen gidemediğim Kokoreççi Tekin Usta’ya gidip lezzetini yazmak istedim. Uzun zamandır yemediğim kokorece doydum resmen. Ama midyesi de gerçekten çok iyiydi. Bir diğer mekan ise döner zinciri kuran değerli abim Mehmet Mercan’ın sahibi olduğu Reis Döner’in yeni açılan Sefaköy şubesini ziyaret ettim. Mekan sahibi Özcan Kayar ve değerli annesinin elinin değdiği bu mekanı çok sevdim. Çevredekiler de çok sevmiş olacak ki, ben oradayken siparişlerin ardı arkası kesilmedi. Son olarak ise yılların firması Kınacı Çorba’yı yazdım. Ancak ben geçer not veremedim. Mutlaka siz de deneyin bana deneyimlerinizi yazın. Bakalım aynı fikirde miyiz?
#Kokoreççiİstanbul'da koronavirüs vaka sayıları havaların soğuması ve kapalı alanlarda geçirilen vaktin artmasıyla giderek yükseliyor. İstanbul'daki hava artışı Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritasına da yansıyor. İşte ilçe ilçe koronavirüs vaka sayıları haritası...
#KoronavirüsTarihî yarımada; Haliç, İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi ile çevrili olan, İstanbul şehrinin ilk kurulduğu yere verilen isimdir. Tarihe konu olan, dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin uğrak noktasıdır. Ticaretin de can damarı olan tarihi yarımadanın Eminönü bölümündeki kahvaltı mekanlarını keşfettim Boğaz’ı ayaklarınız altına, Galata Kulesi’ni karşınıza alarak kahvaltınızı yapabileceğiniz harika 3 mekan...
#EminönüEt ve mangaldan vazgeçmeyen biri olarak yeni mekanları keşfetmek için yine yollara düştüm, davetlere icabet ettim. Farklı yerlerde hizmet vermeye başlayan 3 restoranı ziyaret ettim. Üçünün de ortak noktası henüz yeni olmaları. Ayrıca üçünün de lezzetleri gayet farklı farklı ve gayet iyiydi. Bunlardan en önemlisi Maltepe’de hizmete giren 'Soğukçeşme Kavurma’ydı. Tescillenmiş bir lezzeti müşteriyle buluşturuyorlar ve gerçekten harika bir mekan ortaya çıkarmışlar. Her yönüyle “Ben kaliteyim” diyordu mekan. Lezzet 10 üzerinden 10. İstanbul’da böyle yöresel lezzet bulmanız çok zor açıkçası. Bir diğeri Kebapçı Ersin Usta... Günlük kebaplarının yanında çıtır tavuğu harikaydı. İstanbul Çöp şiş Restoran’ın köftesi ve 135 gramlık ekmekten taşan hamburgeri ise süperdi. Şimdi gelin bu mekanlara bir göz atalım.
#Kebapçı“Hangi restoranı tercih ediyorsun” diye karşınızdakine sorduğunuzda alacağınız bazı cevapları 3 aşağı 5 yukarı tahmin ediyorum: “İtalyan mutfağının hastasıyım”, “Fransız yemeklerine bayılıyorum”, “Ben Uzakdoğucuyum”, “Tabii ki kebap, lahmacun” gibi bir çok yanıt duymanız mümkün. Nedense “Türk mutfağı favorim” diyen pek çıkmaz. Kültürümüzden kaçarız. Halbuki, “Ekmeği banıp, tabak sıyırmak” diye bir tabir var bizde. Sulu yemeyi hangimiz sevmez ki? Türk mutfağının kültürü ise esnaf lokantalarıdır. Hepimiz gideriz, hepimiz biliriz. Ama nedense söylemekten çekiniriz. Onlar, kaliteyi ucuza yiyebildiğimiz, tıka basa doyduğumuz, aylar sonra bile gitsek aynı tattaki yemeği önümüze koyan, yaşayan efsanelerdir. İşte geçmişten günümüze gelen, unutulmayan tatları yaşatan 3 güzel mekan...
#Türk MutfağıAdana kebap yemesi sevap... Sevmeyen kaç kişi olabilir ki? Dünyanın dört bir yanından ülkemize gelen turistlerin ilk merak ettiği şey kebap. Kebabın ana vatanı ise bilindiği üzere Adana. Kabul ediyorum orada kebabı bir başka yapıyorlar. Bunun en büyük nedeni, orada yetişen hayvanın eti. Türk mutfağında lezzetlerimiz arasında 65’inci sırada yer alan bu kebapta kullanılan et , doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bölge yaylalarında yetiştirilmiş koyunlardan elde ediliyor. Kebabı yaparken salça, sebze, karabiber, içyağından başka bir şey konulmaz. Salata ve yeşillikle hele hele iyi bir ustanın elinden yerseniz tadına doymazsınız. “Peki bunu yemek için illa Adana’ya mı gideceğiz” diyeceksiniz... Açık söyleyeyim imkanı olan varsa tabi ki gitsin. Kesin olarak şunu söylüyorum; Adana ve diğer iller diye ikiye ayırıyorum bu lezzeti. “Gidecek ne zamanım ne imkanım” var diyenlere, Adana’yı aratmayacak 3 kebapçı öneriyorum...
#Adana KebapSevgili yemek severler... Sizlerden gelen mailler ve Instagram’dan yolladığınız mesajlar üzerine bu hafta dümeni Şişli’ye kırdım. Ziyaret etmemi istediğiniz iki mekana bir yer de ben ekledim. Daha doğrusu Besin Bomonti sahibi Fatih Kaya, bana ulaştı ve ürünlerini denememi, olumlu ya da olumsuz görüş belirtmemi istedi. Bu hoşuma gitti. Çünkü bir mekan ürünlerinin arkasında duruyor ve lezzetine güveniyordu. Gittim, köftesini, burger'ini ve çıtır tavuğunu denedim. Sonuç mu? Hiç lafı uzatmadan onu ve diğer iki mekanı değerlendirmeye geçiyorum.
#BurgerTürkiye'de koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan 17 günlük tam kapanmanın ardından vaka sayıları hızla düştü. Türkiye'de en fazla koronavirüs vakası görülen il olan İstanbul'dan ise sevindiren haber geldi. İstanbul İl Sağlık Müdürü Memişoğlu, CNN Türk yayınında önemli açıklamalarda bulundu.
#İstanbulSon dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen haftaya göre vaka sayısı en çok azalan illeri Twitter hesabından açıkladı. Koca'nın bugün verdiği kritik bilgiler arasında aşı tedarikiyle ilgili yapılan anlaşmalar da yer aldı. Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalar yapan Bakan Koca, Sinovac aşısı için 100, BioNTech aşısı için 90, Sputnik aşısı için ise 50 milyon dozluk anlaşma yapıldığını aktardı.
#KoronavirüsGeride bıraktığımız son 6 ay içinde yapılan bir araştırmaya göre yeme içme sektörünün en çok kazananlarından birisi de pizzacılar. Neden mi? Çünkü paket servise en uygun yiyeceklerden biri. Kaliteli bir paketleme yapıldığı zaman sıcaklığını uzun süre koruyabilir ve hamurlaşma meydana gelmez. Tabi en önemlisi yapılışı. Hamurundan sosuna kadar özenle hazırlanmalı. Geleneksel usullerle elle açılmalı. Hamuru ne kadar dinlenmiş olursa o kadar lezzetli oluyor. Benim için pizza ince dilimli olmalı. Şahsen kalın hamurlu pizzaları tercih etmiyorum. Ne kadar ince olursa lezzetini arttırdığını düşünüyorum. Yedikten sonra bir ağırlık hissetmezsiniz. Tabi en önemli faktör, kaliteli ve organik malzemeler kullanılması. Pizzanın yanında getirilen soslar da lezzeti arttıran unsurlar. Sos deyip geçmeyin, bilgi ve tecrübe lazım. Ne kadar çok deneme yaparsanız soslarınızın lezzeti o kadar iyi olur. Size 3 bölgeden 3 pizzacıyı yazdım. Şimdiden söyleyeyim ikisini çok beğendim ancak bir diğeri eski lezzetini arattı.
#Pizzaİstanbul'da artan vaka sayılarının ardından Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan risk haritasında da güncelleme yapıldı. Neredeyse tüm ilçelerin kırmızı olduğu görülürken, merkezlere uzak bölgerlerde daha az vakanın olduğu görülüyor. İşte İstanbul koronavirüs risk haritasında son durum ve ilçe ilçe güncellenen harita
#İstanbulİstanbul koronavirüs risk haritası, artan vaka sayıları ile dikkat çekiyor. Ülke genelinde vakaların yükselmesiyle kırmızı iller için hafta sonu yasağı yeniden getirilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son açıkladığı İstanbul koronavirüs vaka sayısı tedirginliğe neden oldu. Kentte vaka sayılarının mart başına göre yaklaşık 10 kat arttığı belirtilirken, vakaların yüzde 85'inin koronavirüs varyantının oluşturduğu bildirildi. Öte yandan güncel koronavirüs risk haritasında 27 Mart-2 Nisan haftasında İstanbul'da kovid-19 vaka sayısı 591,45 olmuştu. İşte, İstanbul risk haritası ve koronavirüs vaka sayılarında son durum.
#İstanbul Risk Haritasıİstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, koronavirüs vakalarının hızla yükselmesinin ardından uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Memişoğlu, salgında şu anda üçüncü pikin yaşandığını belirterek, geçen kasım ayındaki gibi büyük bir dalganın olmaması için özellikle 15-20 günlük süreçte herkesin çok hassas olmasını beklediklerini söyledi.
#Prof. Dr. Kemal MemişoğluTantuni, 1800’lü yılların başında Suriye ve Mısır’dan gelen Arapların, Mersin’e kazandırdığı bir lezzettir. Günden güne popülaritesi artmış ve Anadolu’ya yayılmıştır. İnci ince doğranmış dana etinin kısık ateşte kavrulmasıyla yapılır. Et illaki dinlenmiş olmalıdır. Et dinlenecek ki, tantuni lezzetli olsun. Dinlenmeyen et ne kadar taze olsa da tadını alamazsınız. Neyse biz gelelim tantuninin yapılışına... Geniş saç üzerinde yapılır. Zaman zaman ete su dökülür. Bunun amacı hem sacın aşırı ısınmasını önlemek, hem de ekmeğin ya da lavaşın nemlenerek etin yağını çekip lezzetinin artmasını sağlamaktır. İçine bol soğan, sumak, domates ve ince kıyılmış maydanozla ve bana kalırsa bolca limon sıkılarak afiyetle yenir. Bir çok kişi limon sıkmadan tantuninin daha iyi olduğunu söyler. Ben onlardan değilim. Limon hem vitamindir hem de tadını güzelleştirir. Ben daha fazla polemiğe girmeden size İstanbul’da tadına doyamayacağınız 3 tantuniciyi yazıyorum.
#Tantuni