Tüm dünyadan yayımcıları İstanbul’da buluşturan İstanbul Fellowship (Uluslararası İstanbul Profesyonel Yayımcılık Buluşmaları) en yüksek katılımıyla dördüncü kez düzenlendi. 3 gün boyunca yayımcılık dünyasını İstanbul’a taşıyan program dünyanın önemli organizasyonları arasına girme yolunda ilerliyor.
#İstanbul FellowshipTüm dünyadan yayımcıları her yıl İstanbul’a taşıyan İstanbul Fellowship (Uluslararası Telif Zirvesi) dördüncü kez düzenleniyor. Dünyanın dört bir yanından gelen yayınevleri temsilcileri, ajanslar ve editörler 3 gün boyunca telif ve çeviri görüşmeleri için İstanbul’da olacaklar.
#Uluslar Arası Telif ZirvesiŞubat ayında tüm dünyadan yayımcıları İstanbul'da buluşturacak 4. İstanbul Fellowship (Uluslararası Telif Zirvesi)'nin katılımcıları açıklandı. Aralık ayı boyunca Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Değerlendirme Komitesi tarafından incelenen başvurular arasında 72 ülkeden toplamda 200 başvuru kabul edildi.
#Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Değerlendirme KomitesiTüm dünyadan yayımcıların İstanbul'da buluşacağı Fellowship -Uluslararası İstanbul Yayımcılık Profesyonel Buluşmaları'na başvuru için son günlere gelindi. Şu ana kadar 90 ülkeden 409 katılımcının başvurduğu programa son başvuru tarihi 30 Kasım 2018.
#YayımcılıkNuri Aydın ile ilgili bilgiler araştırılıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan diğer atama kararlarıyla, İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Rektörlüğüne Prof. Dr. Nuri Aydın atandı. Peki, Nuri Aydın kimdir, kaç yaşında, nereli?
#Nuri AydınKoronavirüs ile mücadelede adını dünyaya duyuran gözbebeğimiz Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, hastalığın yoğun olduğu İstanbul’da bir günde yüzlerce hastaya hizmet verip, hızlıca süreci iyi yöneten bir kurum oldu. “Koronavirüs’te en iyiyi yapmak için çalışıyoruz, çok hızlı organize olduk” diyen Dekan Prof. Dr. M.Sait Gönen, Cerrahpaşa’nın büyük bir çınar olduğunu daha önceki salgınlarda da öncülük yaptığını anlattı.
#Cerrahpaşa Tıp Fakültesiİstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (İELEV), İstanbul Erkek Lisesi (İEL) mezunları tarafından 1982’de kuruldu. Vakfın amacı ,İEL’i desteklemek ve okullar açarak sarısiyah kültürün temelini oluşturan değerleri ve çok kültürlülüğe dayalı amacını yeni kuşaklara taşımak olarak belirlendi. Cağaloğlu’nda anasınıfı, ilkokul, ortaokul, Çekmeköy’de ise anaokulundan liseye kadar tüm kademelerde eğitim veriliyor.
#Erhan ErkutBu yıl dördüncü kez düzenlenecek Fellowship- Uluslararası İstanbul Yayımcılık Profesyonel Buluşmaları- için geri sayım başladı. İstanbul'u bir telif merkezi haline getirmeyi amaçlayan programın tanıtım toplantısı yayınevleri, ajanslar ve yayımcı meslek birliklerinin katılımı ile İTO'da gerçekleştirildi. İlki 2016 yılında düzenlenen Uluslararası İstanbul Yayımcılık Profesyonel Buluşmaları’nın dördüncüsü 2019 yılı Şubat ayında gerçekleştirilecek.
#KitapGeçmişte Hıristiyan hacıların kutsal Canterbury’ye ulaşması hiç kolay değildi. 1174’te 2. Henry şehre kanayan çıplak ayaklarla girmişti. İsmindeki “canter” bu günlerden kalma ve atı eşgin sürmek anlamına geliyor. Günümüzde Londra’dan hızlı Javelin treniyle ulaşmak yaklaşık bir saat sürüyor. Manzaralı yolculuktan sonra sizi Roma’yı çağrıştıran yapılar, taş yollar, öyküler bekliyor.
#CanterburyDoğu Holding 1996’da İstanbul Ticaret Odası’nın öncülüğünde Koç, Sabancı gibi grupların da aralarında bulunduğu 200 işadamı tarafından kuruldu. Ancak büyük başarısızlıkla sonuçlandı. Holdingi yeniden canlandırmak için projeler gündemde. Doğu Holding’in amacı teşvik edilen cazibe merkezlerinde etkin rol oynamak.
#Jale ÖzgentürkYöresel âdetlere göre Isparta’da düğünler dört gün sürüyordu. Süleyman ile Nazmiye’nin düğünleri, 9 Aralık 1948 Perşembe günü başladı. Ancak damat ortalarda yoktu. Kız evi ve oğlan evi eğlenedursun, olayımızın kahramanı Demirel, Burdur’da başında bulunduğu inşaatın şartlarını yaşıyordu. Baba Yahya Demirel, köyden yakın arkadaşı Hacı Ahmet Ağa’yı görevlendirip, “Hadi bakalım Hacı, damadı getirmek işi sende...” demişti. Baba Demirel’den işareti alan Hacı Ahmet Ağa, hemen Burdur’a gitti ve damat Süleyman Demirel’i peşine katıp, düğününü yapmak üzere İslamköy’e getirdi.
#DemirelKimse inanmadı... Gazete haberlerine gelen yorumlar, sosyal medyadaki değerlendirmeler hep kaçırıldığı yönünde oldu. Teslim olmadan önce 197 gün boyunca kaçan Cem Garipoğlu ve ailesi için çeşitli senaryolar üretildi. Şimdi bugüne kadar yazılanları bir kenarda tutalım ve şeytanın avukatlığına soyunalım. Cem Garipoğlu’nun ölümünü uzmanlarla değerlendirelim.
#Münevver Karabulut10, 20 hatta 30 yıldır aktif olarak iş hayatındasınız diyelim. Onca yıl hem işte başarılı olacağım hem evde diyerek hep bir şeylerin peşinden koşturdunuz, didindiniz durdunuz. Ve ne çok şeyi ıskaladınız, kim bilir nelere özlem duydunuz. Mesela çocukları okuldan almak, kitap okumak, bütün gün film izlemek, bir kafede boş boş oturup kahvenizi içmek, o çok istediğiniz eğitime katılmak, hamur açmak... Elinize bir fırsat geçse, hep ertelediğiniz şeyleri yapmanız için işinize 6 ay, 1 yıl ara verseniz, kafanızı dinleseniz, sonra yenilenmiş olarak işe dönseniz ne güzel olurdu değil mi? Bunu yapabilenlerimiz var. Çalışanların verdikleri bu kariyer molasına batılılar ‘sabbatical leave’ diyorlar.